اختلالات اضطرابی :
حمله پانیک ( Panic Attack یا حمله وحشت ) به وضعیتی گفته میشود که بدون هیچ مقدمه سازی و هشدار قبلی فرد در آن یک احساس قوی و غیر قابل توضیح از ترس و هراس را تجربه میکند. این احساس در طول 10 دقیقه به اوج خود میرسد و حداقل با چهار علامت از نشانههای زیر همراه است:
* ضربان قلب
* لرز
* احساس خفگی
* سرگیجه
* تعریق شدید
* کوتاهی تنفسی
* تهوع
* کرختی یا بی حسی
علاوه بر این نشانهها احساسهایی نیز بیمار را همراهی میکنند. احساس دیوانگی، از دست دادن کنترل و یا نزدیکی مرگ از جمله احساسهای شایع بیماران است. در کنار اینها احساس غیر واقعی بودن محیط اطراف و یا جدا شدن از جسم هم میتواند در طول یک حمله پانیک اتفاق بیفتد.
درمان حملات پانیک :
انواع درمانها مطرح است ،از درمانهای دارویی که هم کمک به پایان حملات میکند و هم درمان اضطراب است.
درمان دیگر اموزش ریلکسیشن و رواندرمانی اضطراب است.
و درمان نوین پانیک که بسیار موثر است و بر اساس مطالعات متاانالیز حمایت شده است بیوفیدبک می باشد .
این روش غیر دارویی موثر و بی عارضه است و اثرات درمانی پایداری دارد.
افراد مضطرب نوع دیگری به دنیا می نگرند
بر اساس تحقیقات، مغز افراد مضطرب در مقایسه با افرادی که به این اختلال مبتلا نیستند، ساختار متفاوتی دارد. بر اساس این تحقیقات ساختار مغز افراد مبتلا به اضطراب موجب می شود که این افراد احساس کنند با سایرین تفاوت دارند.
انسان ها به عنوان یک مکانیزم دفاعی در برابر محرک های استرس زا یا خطرات احتمالی، واکنش نشان می دهند. اما زمانی که شخص قادر به تفکیک محرک های استرس زا و محرک های خنثی و فاقد استرس نباشد، پدیده ای رخ می دهد که به آن تعمیم بیش ازحد گفته می شود.
در جریان تحقیقات، واکنش های مغز داوطلبان با شیوه fMRI بررسی و مشخص شد که واکنش بخش آمیگدال از مغز افراد مبتلا به اضطراب نسبت به محرک های صوتی در مقایسه با سایر افراد متفاوت است. این بخش از مغز، در کنترل میزان اضطراب، رفتارهای احساسی و انگیزه ها نقش دارد و تاثیر آن در حملات عصبی و اختلال اضطراب به اثبات رسیده است.
نسخه اصلی مطلب حمله اضطرابی پانیک را در سایت دکتر مطهره میردامادی بخوانید.