همه گروه های غذایی در یک برنامه غذائی متعادل و اصولی باید وجود داشته باشد.افرادی كه یک گروه غذائی را حذف میكنند ( بطور شایع نان ، برنج ، سیب زمینی و پاستا ) پس از مدتی دچار كمبود تغذیه ای و افت سوخت و ساز شده و شكست در برنامه كاهش وزن را تجربه خواهند كرد و وزن آنها خیلی سریع برگشت خواهد نمود. از سوی دیگر با حذف این مواد ریزش مو ، اختلالات پوستی و مشکلات عصبی خیلی سریع شخص را از پا در آورده و منجر به شکست برنامه و پر خوری مجدد خواهد شد . مثال در مورد حذف گروه غذایی ، مانند کسی است كه برای ساخت یک دیوار ، فقط آجر را روی هم چیده و سیمان را حذف می کند . این دیوار محكوم به ریزش خواهد بود چون از سیمان در جای خود استفاده نشده است.
تذکر مهم :
گاهی اوقات با حذف نشاسته ها و با ایجاد افت قند میل شخص به شیرینی جات افزایش و افزایش وزن تصاعدی در اثر مصرف شیرینی بوجود می آید .
حالا سوالی که مطرح هست این که چگونه نان ، برنج ، ماکارونی و سیب زمینی بخوریم ولی چاق نشویم ؟؟؟؟؟؟ !!!!!!!
برنج را با سبوس (سبوس را می توانید به ماست یا سالاد هم اضافه کنید یا از برنج قهوه ایی استفاده کنید ) ، کم چرب ( و نه خشک ) ، بدون ته دیگ و مقدارش را هم رعایت کنید .نان را با سبوس و کم نمک بخورید .در ضمن نان خشک بیشتر از نان معمولی چاق می کند(نان معمولی درصدی آب دارد که فاقد کالری است و در ضمن نان خشک خوش خوراک تر است و نخوردنش سخت تر !!!) . نان باگت هم به علت نداشتن سبوس بسیار سریع چاق می کند ، ولی خوشبختانه باگت سبوس دار هم الان در دسترس هست .ماکارونی را فرم سبوس دار بگیرید وخوب بپزید تا دم کردن لازم نداشته باشد و سپس با گوشت مخلوط کنید و بدون دم کردن میل کنید .سیب زمینی را سرخ نکنید و کم نمک میل کنید . بدون روغن و نمک زیاد هم 90 گرم سیب زمینی معادل یک کفگیر برنج کالری دارد .