عوامل تغذیه ای در ایجاد بیش فعالی کودکان نقش دارد.از جمله این عوامل عبارتند از:
-کمبود اسیدهای چرب ضروری امگا 3 و 6: یکی از نقش های مهم اسیدهای چرب ضروری ارتباط بین سلول های مغز است.کودکان بیش فعال دارای سطح پایین تری از اسیدهای چرب ضروری هستند که در نتیجه مشکلاتی دررفتار ،یادگیری، خواب و عملکرد ایمنی آنها ایجاد می کند.
بهترین منبع امگا3 ماهیهای آزاد مانند سالمون،ساردین میگو و شاه ماهی و منابع اسیدهای چرب امگا6 کنجد،تخمه کدو و تخمه آفتابگردان هستند.دیگر منابع اسیدهای چرب امگا3 و6 آجیل ها،سویا،روغن بادام زمینی و روغن زیتون است.
-روی:بررسی ها نشان داده است که سطح سرمی روی در کودکان بیش فعال به طور قابل توجهی پایین تر از کودکان طبیعی است.کمبود روی در کودکان مشکلاتی مانند خشونت، کج خلقی،گریه های زیاد، نفرت و ناتوانی در تمرکز ایجاد می کند.
منابع سرشار از روی عبارتند از:گوشت ،جگر، غلات سبوس دار، محصولات سویا ،لوبیای خشک ،مغز ها، تخم مرغ،پنیر، حبوبات و سبزیجات سبز تیره و زرد تیره است.
-کلسیم : کمبود کلسیم ممکن است باعث بیش فعالی شود.منابع سرشار از کلسیم لبنیات،سبزیجات برگ سبز تیره و میوه جات می باشند.
-منیزیم: مطالعات نشان داده است که کمبود منیزیم در کودکان بیش فعال وجود دارد.منابع غذایی حاوی منیزیم عبارتند از حبوبات،مغزجات و سبزیجات برگ تیره.
-ویتامین های گروه ب: کمبود ویتامین های گروه ب در کودکان بیش فعال وجود دارد.این ویتامین ها در غذاهای گیاهی مانند سبزیجات، حبوبات و غلات سبوس دار وجود دارد.جوانه گندم و مخمر از منابع خوب ویتامین ب هستند.
- مطالعات نشان داده است که ارتباط مستقیم بین رفتارهای خشونت آمیز کودکان و مصرف بالای شکر وجود دارد. زیرا مصرف بالای شکر سطح آدرنالین را در کودکان به 10برابر افزایش می دهد.
-آلرژی های غذایی می تواند باعث بروز بیش فعالی در کودکان شود.از مواد غذایی آلرژی زا می توان شکر، شکلات ،تخم مرغ ،گندم،رنگ ها،طعم دهنده ها و ذرت را نام برد.با حذف این مواد غذایی و باز گرداندن آن بعد از مدتی می توانید تشخیص دهید آیا کودکتان نشانه هایی از بیش فعالی دارد یا نه؟
-رژيم كم شكر و پرهیز از مصرف زیاد شیرینی و قندهای ساده
-حذف کاکائو،شکلاتهای حاوی قهوه و نسکافه،نوشابه های رنگی ،چیپس و پفک.
-کاهش مصرف افزودنی های خوراکی و رنگهای مصنوعی مثل بادام بو داده،ادویه جات معطر،آب نبات، انواع کیک ها، دسرها،غلات صبحانه و نوشابه ها.
-استفاده از منابع غذایی حاوی امگا3مانند ماهی ، روغن زیتون و گردو .
-استفاده از میوه جات و سبزیجات تازه.
-حذف غذاهای سرخ شده.
-استفاده بیشتر از پروتئین ها مانند مرغ،تخم مرغ و گوشت قرمز.
-حذف مواد غذایی آلرزی زا مانند بادام زمینی، تخم مرغ، سویا، گندم، شکلات ،گوجه فرنگی، خیار، سس، آب لیمو، نوشابه، هلو، آلو، پرتقال، کنسروها، مربا، ترشی جات ،کمپوت ها، قهوه و چای.