کاهش شنوایی برای بسیاری از افراد تجربه آشنایی است. مبتلایان به این عارضه اغلب حرفهای دیگران را به صورت واضح نمیشوند و میخواهند آنها دوباره حرف هایشان را تکرار کنند یا بلند تر بگویند. علتهای مختلفی باعث ابتلا به کم شنوایی میشود. در برخی از موارد میتوان با درمان، شدت این عارضه را کاهش داد یا آن را به طور کامل از بین برد. اما در بسیاری از موارد نیز جبران آن غیر ممکن است.
ابتلا به برخی از بیماریها در کودکان بسیار خطرناک است و حتی میتواند باعث آسیب به گوشها و ابتلا به کم شنوایی شود اما با رعایت برخی از نکات میتوان از بروز این عوارض تا حدود زیادی جلوگیری کرد. گوش یکی از مهم ترین اعضای بدن محسوب میشود، به همین علت آسیب به آن برای افراد آزاردهنده است بنابراین والدین باید بیشتر به سلامتی فرزندان خود توجه کنند. ابتلا به کم شنوایی و تشدید آن علتهای مختلفی دارد، این علتها باید بسرعت توسط پزشک متخصص بررسی شود چراکه مراجعه دیرهنگام باعث افزایش آسیب به گوشها خواهد شد. تجمع جرم در گوش یکی از علتهای بروز کم شنوایی است. این مسأله در صورت تشدید میتواند بخش قابل توجهی از شنوایی فرد را از بین ببرد اما لزومی برای نگرانی وجود ندارد. جرم زدایی توسط متخصص میتواند باعث بهبود کامل افراد شود. این اقدام باید توسط پزشک متخصص صورت گیرد چراکه انجام هر اقدام خودسرانه موجب آسیب به پرده گوش خواهد شد.
مبتلایان بزرگسال زمانی که در یک گروه قرار میگیرند، به صورت کامل متوجه حرفهای دیگران نمیشوند و به صورت مداوم میگویند بلند تر صحبت کنید. این افراد اغلب در هنگام تماشای تلویزیون و گوش دادن به رادیو صدای آنها را بخوبی نمیشنوند بنابراین با صدای بسیار بلند از این ابزارها استفاده میکنند.کاهش سطح تحصیلی بویژه افت نمره درس املا میتواند از مهم ترین علائم کم شنوایی کودکان باشد. والدین باید هنگام مشاهده هر مورد مشکوک به پزشک متخصص مراجعه کنند.وی با تأکید بر اینکه ابتلا به برخی از بیماریها در کودکان منجر به کم شنوایی میشود، مننژیت، سرخک و آنفلوانزا نیز میتوانند موجب آسیب به گوش کودکان شوند. در برخی از موارد اگر این بیماریها به صورت سریع و کامل درمان شوند نیز امکان ایجاد مشکلات شنوایی وجود دارد بنابراین پیشگیری مهم ترین عاملی است که میتواند باعث کاهش این عوارض شود.
تجمع مایع در پشت پرده گوش و ابتلا به بیماریهای عفونی نقش مؤثری در ابتلای کودکان به این بیماری دارد، تصریح میکند: امکان ایجاد کم شنوایی به صورت مادرزادی نیز وجود دارد. درمان زودهنگام نقش مؤثری در کاهش و درمان این بیماری ندارد چراکه در هنگام آسیب به عصب گوش، شنوایی فرد قابل بازگشت نیست.بهترین راه برای جلوگیری از کم شنوایی مادرزادی پیشگیری است. هرگونه اختلال در کارایی گوشها باعث ناراحتی افراد میشود بنابراین والدین باید نکاتی را که سبب پیشگیری از آسیب به فرزندان خود میشود جدی تلقی کنند. نداشتن ازدواجهای فامیلی و انجام مصاحبه های ژنتیکی میتواند تا حدودی از ایجاد این عارضه جلوگیری کند.
ابتلا به اوریون در کودکان بسیار شایع است اما این بیماری میتواند باعث ایجاد عوارض جدی مانند کری یک طرفه در آنها شود. والدین باید برای پیشگیری از این عوارض بیشتر مراقب سلامتی کودکان خود باشند و به آنها تذکر دهند که از تماس مستقیم با افراد دچار بیماریهای ویروسی بویژه اوریون، پرهیز کنند. دچار شدن به این بیماریها در زمان بارداری نیز بسیار خطرناک است و میتواند باعث بروز آسیب جدی در جنین شود.افرادی که در محل کار خود سر و صدای زیادی را تحمل میکنند نیز در معرض دچار شدن به مشکلات شنوایی هستند. این افراد میتوانند از قالب گوش در هنگام کار استفاده کرده یا حتی کار خود را عوض کنند. ایجاد تومور و توده در گوشها نیز از علل مؤثر در بروز کم شنوایی است اما علت ابتلا به این عامل هنوز به صورت دقیق مشخص نشده است. عوامل ارثی و نقص در سیستم ایمنی بدن میتواند در دچار شدن به این تودهها بسیار مؤثر باشد.
منبع: روزنامه ایران