زیاده روی در مصرف شکلات و گوشت های فرآوری شده موجب التهاب معده می شود
هیچ کس منکر اثرات مثبت روغن های خوبی که حاوی امگا ۳ ها هستند نیست. اما باید در مصرف سوسیس و کالباس و گوشت های قرمز جانب احتیاط را رعایت کرد. پروتئین های حیوانی حاوی امگا ۶ زیادی است. این اسیدهای چرب جزو عوامل التهاب زا در بدن به خصوص در ناحیه ی معده و دستگاه گوارش محسوب می شوند.
مصرف زیاد مواد کبابی موجب احتمال سرطان می شود
زمانی که مواد غذایی، کباب یا دودی می شوند یک واکنش گلیکاسیون پروتئین به نام واکنش میلارد بروز می کند.این واکنش همان پروسه ی قهوه ای شدن غذا است. یعنی در نتیجه ی واکنش بین قند و پروتئین ماده ی غذایی تغییر رنگ داده و قهوه ای می شود. این واکنش باعث بروز التهاب، استرس اکسیداتیو و خطر ابتلا به سرطان می شود. بنابراین بهتر است مواد غذایی را به روشی ملایم و با درجه حرارت پایین طبخ کنید.
مصرف زیاد محصولات لبنی موجب مشکلات معده ای می شود
مصرف روزانه بیش از حد از محصولات لبنی و زیاده روی در مصرف گلوتن (پروتئین موجود در نان های مدرن) باعث بروز تفکیک سلول های مری می شود. این مسئله نیز باعث نفوذ اسید معده شده و مشکل ساز می شود. بنابراین اگر معده ی حساسی دارید در مصرف لبنیات نیز زیاده روی نکنید.
بدخوابی موجب افزایش حالت اسیدیته می شود
اگر مشکل ریفلاکس معده مانع از خواب راحت می شود برعکس آن نیز ممکن است. یعنی زمانی که با کمبود خواب و کم خوابی مواجه می شوید عصبی تر هستید و استرس مزمن روی معده تأثیر منفی می گذارد و مشکل اسیدی شدن و ریفلاکس تشدید می شود.افرادی که از آپنه ی خواب رنج می برند نیز بیشتر در معرض مشکل ریفلاکس اسید معده قرار دارند. چون تنفس بد زمینه را برای بالا آمدن اسید معده به سمت مری فراهم می کند. برخی داروها مانند داروهای ضدالتهاب و آسپرین نیز باعث بروز معده درد و مشکل ریفلاکس اسید معده می شوند.
هر آنچه دهان را می سوزاند معده را نیز آسیب می زند
هر ماده ی غذایی که دهان را می سوزاند معمولاً با معده نیز سر ناسازگاری دارد. بنابراین نباید در مصرف فلفل زیاده روی کنید. در عوض می توانید ادویه های سرشار از آنتی اکسیدان ها و دارای خواص ضدالتهابی مانند زردچوبه، دارچین، چوب میخک یا زنجبیل را دریابید و برای خوش طعم کردن غذاها استفاده کنید.
پرخوری موجب افزایش حالت اسیدیته می شود
بهتر است بدانید که اضافه وزن نیز به نوبه ی خود خطر بروز مشکل ریفلاکس معده را افزایش می دهد؛ یعنی اینکه اسید معده بالا می آید و به اصطلاح معده ترش می کند. هر چه بیشتر غذا را بجویید از پرخوری دور می شوید و به هضم بهتر غذا کمک می کنید. جویدن غذا همچنین باعث افزایش بزاق ترشح شده می شود. بزاق حالت اسیدیته معده را کاهش می دهد. بنابراین قبل از هر چیزی بهتر است پرخوری را ترک کنید و غذا را به درستی بجویید. برای این کار هر لقمه را که به دهان می برید قاشق و چنگال را داخل بشقاب بگذارید و با حوصله غذا را مزه مزه کنید و بجوید.
مصرف دخانیات موجب افزایش خطر ابتلا به سرطان معده می شود
دخانیات علاوه بر تحمیل ترکیبات شیمیایی فراوان به بدن باعث از بین رفتن کارایی اسفنکتر مری می شود که این مسئله نیز به بالا آمدن اسید معده منجر می شود. به عقیده ی محققان، مصرف دخانیات به همراه مصرف مواد غذایی شور جزو عوامل اصلی بروز سرطان معده هستند.سیگار در کار تولید مخاط محافظ معده اختلال ایجاد کرده و همچنین باعث افزایش خطر ابتلا به زخم معده می شود. بنابراین اگر نمی خواهید علاوه بر ریه هایتان معده تان را نیز از بین ببرید هر چه سریع تر سیگار را ترک کنید.
منبع: سایت پزشکان بدون مرز
@PersianDiet