برخی مواد غذایی نیز در بروز یا عدم بروز افسردگی در افراد نقش دارند که برخی از آنها به شرح زیر هستند :
چای سبز : شیوع افسردگی در افرادی که به طور مرتب چای سبز مصرف میکنند، کمتر است.
ماهی : شیوع افسردگی در کشورهایی که مصرف سرانه ماهی در آنها بالاست، کمتر است.
روغن زیتون : این روغن دارای ماده موثری است که اثرات ضد افسردگی دارد.
چربیهای ضروری : یکی از روشهای کمک به روحیه فرد، خوردن چربی به مقدار کافی و نه زیاد است. برای این منظور باید انواع درست و مناسبی از چربیها را انتخاب کرد. وجود چربیهای اشباع نشده (غیر جامد) در رژیم غذایی هر فرد ضرورت دارد.
قهوه و مواد دیگر حاوی کافئین: افرادی که دچار افسردگی هستند، معمولا از کافئین برای بالا بردن انرژی خود استفاده میکنند. اما این اقدام میتواند کاملا اشتباه باشد. کافئین سیستم عصبی را تحریک میکند. بنابراین مقدار زیاد آن میتواند مانع استراحت خوب شبانه شود. کافئین از خواب عمیق جلوگیری میکند. تحریک بیش از حد سیستم عصبی میتواند به طور بالقوه باعث افزایش سطح اضطراب گردد. اضطراب و افسردگی معمولا دست در دست هم حرکت میکنند و این امر، بهبودی را دشوارتر میسازد.بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، پیروی از یک رژیم غذایی سالم، متنوع و متعادل، دریافت مواد مغذی به اندازه کافی و داشتن وزن مناسب در پیشگیری و درمان افسردگی موثر است. پیروی از هرم غذایی، راهنمای مناسبی برای انتخاب غذاهای سالم و متنوع است.
غذاهایی که در پیشرفت افسردگی موثر می باشند ، عبارتند از :
* غذاهایی که دارای مواد تخمیر شده باشند.
* غذاهایی که دارای مواد فرآوری شده، باشند.
* غذاهایی که دارای مواد مانده و خشک شده باشند.
* غذاهایی که با شکر درست شده باشند.
* غذاهایی که مخمر در آن ها باشد.
* هر گونه گوشتی که به آن آنتی بیوتیک یا استروئید تزریق شده باشد.
* فریز نکردن غذاها
* نوشیدن چای، قهوه، نوشابه، الکل و شکلات.
* اضافه کردن رنگ های مصنوعی خوراکی، نگه دارنده ها و افزودنی ها
غذاهای غنی از ویتامین های گروه B تولید سرتونین را در مغز افزایش می دهند. از این میان ویتامین B6 و ویتامین B12 بیشترین تاثیر را دارند. از منابع خوب این ویتامین ها می توان به بادام، پسته، گردو و ماهی قزل آلا یا میگو و ماست کم چرب اشاره کرد.
منبع : سایت پزشکان بدون مرز
@PersianDiet