مواد غذایی دودی شده و یا فرآوری شده همچون گوشت، ماهی و سبزیجات که در آن از ترکیباتی چون نمک، نتیترات سدیم و یا شکر استفاده شده در ایجاد سردرد بسیار موثر هستند.از دیگر مواد موثر در ایجاد سردرد می توان به پنیرهای کهنه و چندین ساله، مرکبات، ترشی کلم و سس سویا نیز اشاره کرد.این مواد غذایی حاوی تیرامین هستند که از تجزیه پروتئینها در مواد غذایی مانده (چندین ماهه یا چندین ساله) تشکیل شده و میتواند باعث افزایش فشارخون و در نتیجه به عنوان عاملی موثر برای بروز سردرد ظاهر شود.لازم به توضیح است که تیرامین اسید آمینه ای است که به طور طبیعی در غذاهای مانده وجود دارد. بر اساس مطالعات انجام شده در این زمینه، به طور معمول هر قدر ماده غذایی پروتئینی ماندهتر باشد، تیرآمین آن نیز بیشتر خواهد بود.پرهیز از مصرف مواد غذایی حاوی تیرآمین مانند پنیر مانده، برخی گوشتهای فرآوری شده و غذاهای ایجاد کننده فشار خون، به ویژه برای افرادی که از داروهای بازدارنده مونوآمین اکسیداز برای درمان سردرد خود استفاده میکنند،ضروری به نظر میرسد چراکه مصرف غذاهای حاوی تیرامین همزمان با مصرف داروهای مهارکننده مونوآمین اکسیدازها موجب افزایش بیش از حد فشار خون خواهد شد.
لیستی از شایعترین عوامل ایجاد سردرد :
شکلات
خیلی از افرادی که از سردردهای مکرر شکایت دارند همان افرادی هستند که شکلات در برنامه غذایی روزانهشان به طور پررنگی وجود دارد. سردردهای این گروه از بیماران شدیداً با میزان مصرف شکلات آنها در ارتباط است.شروع سردرد میگرنی با مصرف شکلات به دلیل محتوای اسیدآمینه تیرامین در آن است. از طرفی علاقه بیشتر خانمها به مصرف شکلات در دورانهای استرس و تغییرات هورمونی میتواند شروع سردرد را تسریع کند. پس خانمها تأثیرپذیری بیشتری خواهند داشت.تغییرات هورمونی از یک طرف و مصرف شکلات از طرف دیگر.
کافئین
شاید با خود بگویید کافئین که بیشتر یک مسکن برای سردرد است پس در اینجا چه کار میکند؟ حقیقت آن است که مصرف مقادیر کم کافئین و نوشیدنیهای کافئینی تأثیر خوبی بر کاهش علائم آزارنده سردرد دارد پس میتوان آن را در گروه درمان کنندههای میگرن قرار داد؛ اما مصرف مقادیر بالای کافئین میتواند به عنوان شروعکننده میگرن باشد.این سردردها مخصوصاً بعد از قطع مصرف بعد از یک دوره طولانی مصرف نوشیدنیهای کافئینی و ایجاد وابستگی به آنها نیز ایجاد میشود. در این شرایط قطع مصرف نوشیدنی کافئینی میتواند در تخفیف علائم جدا کمک کننده باشد
تیرامین
تیرامین اسیدآمینهای است که با کاهش سطح سروتونین مغزی و از طرف دیگر اتساع عروق خونی به عنوان یک شروعکننده دیگر سردردهای میگرنی در نظر گرفته میشود.مواد غذایی که بیشترین سطح تیرامین را دارند از قرار زیرند:
* پنیر کهنه
* گوشتهای فراوری شده مثل سوسیس و کالباس
* آووکادو
* موز بسیار رسیده
* شکلات
* مغزها و دانه ها
* سویا و فراوردههای آن
بستنی
احساس سردرد ناگهانی که خیلی از ما بعد از مصرف بستنی احساس میکنیم آن قدر سریع است که به طور منطقی هم نمیتوان آن را به ترکیبات خورده شده موجود در آن ربط داد. بلکه حس سرما و یخ بودن بستنی است که این قدر سریع بر بدن تأثیر میگذارد. مخصوصاً در شرایطی که بدن شما گرم است این تأثیر بستنی به طور واضحتری احساس میشود.درد در طول ۳۰ تا ۶۰ ثانیه به اوج خود میرسد؛ بنابراین خوردن غذاهای سرد مثل بستنیها مخصوصاً در افراد با سابقه میگرن میتواند باعث شروع سردردهای میگرنی شود. در حالی که خیلی از افراد بدون سابقه میگرن ممکن است هیچ مشکلی با غذاهای سرد نداشته باشند. پس بهترین توصیه این است که سعی کنند آن را آرامآرام و ذرهذره میل کنند.
افزودنی های خوراکی مثل نیتراتها، نیتریتها و MSG ها
به نظر میرسد برخی افزودنیهای غذایی شامل نیتراتها، نیتریتها و MSG (همان ترکیب منوسدیمگلوتامات) میتوانند از شروعکنندههای مهم سردرد باشند. این افزودنیها میتوانند جریان خون به مغز را افزایش دهند و از این طریق باعث سردرد در برخی افراد شوند.
غذاهای پرچرب
تغییر در میزان چربی در گردش در عروق خونی با شروع سردرد در ارتباط است. پس بهترین کار مخصوصاً در افرادی از حملات مکرر سردرد در عذاباند تلاش برای کاهش دریافت چربی و مصرف غذاهای کم چرب است.
طراحی سایت شخصی بستری را برای شما فراهم می کند تا بتوانید با استفاده از آن کسب و کار، محصولات و خدماتی که ارائه می دهید را در دنیای وب معرفی نمایید. شما می تواند ساخت وب سایت خود را به ما بسپارید و در قبال آن به طور چشمگیری با افزایش رتبه سایت خود مواجه شوید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.