چربی :
در بررسی انجام شده روی رژیم غذایی معمول مردم آمریکا متوجه شدند که میزان چربی دریافتی آنها بیش از 40% کل انرژی مصرفی است و نسبت چربیهای جامد(اشباع)حدود 4 برابر بیشتر از چربیهای مایع (غیر اشباع) در این رژیمهاست.بررسیهای اپیدمیولوژیک نشان داد که به طور کلی میزان کلسترول خون افرادی که رژیم آنها کم چربی است پایینتر از میزان آن در افرادی است که رژیم غذایی آنها غنی از چربی است.از طرف دیگر رابطه نزدیکی بین بیماری کرونر و مصرف چربی زیاد وجود دارد.به نظر میرسد که حتی نوع چربی اهمیت بیشتری از میزان کل چربی مصرفی داشته باشد.رژیمهایی که حاوی میزان زیادی اسیدهای چرب غیر اشباع و میزان کمی اسیدهای چرب اشباع هستند مقدار کلسترول خون را پایین می آورند.برعکس رژیمهای غنی از اسیدهای چرب اشباع موجب افزایش میزان کلسترول خون می گردند.
کربوهیدراتها :
در عرض نیم قرن گذشته در کشورهای صنعتی نوع و میزان کل کربوهیدرات دریافتی بیش از مواد مغذی دیگر تغییر یافته است .چنانچه میزان کل کربوهیدراتها به طور فاحشی کاهش یافته است ولی نکته قابل توجه در اینجاست که این کاهش روی کربوهیدراتهای پیچیده (نشاسته)صورت گرفته ودر مقابل مصرف کربوهیدراتهای ساده (منو دی سا کاریدها) افزایش یافته است .تجربیات انجام شده نشان می دهد که با جانشین کردن هیدراتهای پیچیده در رژیم غذایی به جای قد وشکر (بدون اینکه تغییر دیگری در رژیم داده شود)غلظت کلسترول و تری گلیسرید پلاسما کاهش می یابد.برعکس جانشین کردن کربوهیدراتهای پیچیده با قندهای ساده موجب افزایش چربیهای خون می گردد. در رابطه با اثر فیبر غذایی در کاهش چربیهای خون اطلاعات مناسبی در دست است که حاکی از اثر مثبت آن بر کاهش چربیهای خون است.فیبر خام به موادی گفته میشود که پس از استخراج با محلولهای اسیدی و قلیایی باقی می ماند. فیبر شامل سلولز،پکتین و لگنین است که اثر متفاوتی در کاهش کلسترول خون دارند.گفته میشود که لگنین و پکتین کلسترول خون را کاهش می دهد ولی سلولز این اثر را ندارد.
تعادل انرژی :
به طور کلی چاقی را یکی از عوامل مستعدکننده بدن به بیماری کرونرمی دانند.در مطالعه ای که درfarminghamماساچوست انجام شد به این نتیجه رسیدند که چاقی خطر بزرگی نیست مگراینکه همراه با افزایش چربیهای خون باشد.اگر چاقی همراه دیابت باشد معمولاً میزان کلسترول و تری گلیسریدهای خون بالاست که البته پیروی از یک رژیم کم انرژی و حاوی روغنهای غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع موجب کاهش میزان آنها در خون می گردد.بدون شک ورزشهای بدنی و حفظ تعادل انرژی ، اثر مفیدی در پایین آوردن چربیهای خون دارد.