در بعضی از موارد بلافاصله یا پس از گذشت زمان پس از جراحی زیبایی بینی ،بیمار دچار مشکلات ظاهری یا تنفسی در بینی خود شده است که در زیر به یک سری از این مشکلات و علائم اشاره می نمایم و بهتراست بیمار از عوارض پس از عمل اطلاع کامل داشته باشد. البته ناگفته نماند بستگی به تجربه و تکنیک جراح زیبایی این عوارض کم یا زیاد تر می شوند. با انجام مراقبت های لازم بعد از عمل بینی، میزان این عوارض تا حدی زیادی کاهش می یابد. به عنوان مثالاستفاده از عینک بعد از جراحی بینی به مدت یک ماه به دلیل نرم بودن استخوانهای بینی، ممنوع است.
بینی زینی شکلاین عارضه در اثر برداشتن بیش از اندازة قوز استخوانی- یا غضروفی ( در نیمة پایینی بینی)- ایجاد میشود. برداشتن بیش از اندازه قوز استخوانی، معمولاً به دلیل تخمین نادرست جراح در مقدار لازم برداشتن قوز حاصل میشود. در روزهای نخست پس از جراحی، تورم موجود در بافتها، شاید مانع از آن باشد که این عارضه بهوضوح نمایان شود. بهتر است برای جلوگیری از عوارض جراحی بینی بیمار از پزشک خود تقاضای قوس زیاد در بینی را نداشته باشد و به یک شیب بسیار ملایم بسنده کند.
فرو رفتگی و یا کوچک شدن بیش از حد پره های بینیمعمولاً این عارضه به دنبال برداشتن غضروفهای پرههای بینی برای جمع کردن نوک بینی روی می دهد.معمولاً در نخستین هفتههای پس از جراحی، ورم بافتها مانع آشکار شدن کامل این عارضه میشود و در مواردی که نوک بینی بیش از اندازة لازم جمع شود، کم بودن غضروفهای حمایت کننده نوک بینی و نزدیک شدن بیش از اندازه این غضروفها به یکدیگر، گذشته از آنکه ممکن است فرورفتگی بیش از اندازه ای در ظاهر بینی پدید آورد، در تنفس از راه بینی نیز اشکال ایجاد می کند.
بیمار باید در نظر داشته باشد اگر پره بینی بیش از حد معمول کوچک شد برای بزرگ نمودن آن به مشکل برخواهد خورد اما اگر بزرگ بود چند روز پس از عمل می توان با یک جراحی کوچک و سرپایی در مطب آنها را به اندازه دلخواه رساند بطوری که تنفس بیمار مشکلی ایجاد نکند.
بالا رفتن بیش از اندازة نوک بینی و بینی خوکیبرداشتن بیش از اندازه بافتهای غضروفی و پوست قسمت پایینی بینی، امکان دارد موجب بالا رفتن بیش از حد نوک بینی و در نتیجه، نمای بینی خوکی شکل شود. در این حالت، عمق سوراخهای بینی از فاصله دور نیز نمایان است و حالتی کاملاً مصنوعی و غیرطبیعی به بینی میدهد. اصلاح این حالت نیز از موارد مشکل در جراحی مجدد بینی است. زیرا برداشتن و کم کردن بافتها آسان تر از اضافه کردن به بافتهاست.
کجی بینیدر مواردی که انحراف تیغۀ بینی شدید باشد معمولاً بر روی شکل ظاهری بینی هم تأثیر می گذارد و ظاهر بینی هم قرینه و صاف نیست، اصلاح کامل انحراف تیغۀ بینی از کجی ظاهری بعد از عمل جلوگیری می کند و اگر انحراف تیغۀ داخلی بینی قبل از عمل خفیف باشد و جراح آنرا در طی عمل زیبایی بینی اصلاح نکند این کجی به جا مانده وعلاوه بر آنکه ممکن است باعث انسداد بینی شود، می تواند باعث کجی بعد از عمل بینی نیز شود.
کاهش حس بویاییپایانه های اعصاب بویایی در سقف حفرۀ داخل بینی قرار گرفته اند، این ناحیه در طی عمل زیبایی بینی معمولاً دستکاری نمی شود بنابراین احتمال آسیب دیدن حس بویایی بعد از عمل جراحی وجود ندارد مگر در دو حالت:
حالت اول : اینکه فردی که تحت عمل جراحی قرار گرفته است از قبل مبتلا به پولیپ وسیع و منتشر بینی بوده است و همزمان با عمل زیبایی تحت عمل پولیپکتومی نیز قرار گرفته باشد و با توجه به اینکه ممکن است پولیپ ها در قسمت نزدیک به سقف حفره بینی قرار گرفته باشند برداشتن آنها و دستکاری آن قسمت ممکن است منجر به آسیب دیدن پایانه های بویایی شود .
حالت دوم : اگر به دلایلی که قبلاً ذکر شد فردی در اثر عمل زیبایی بینی به درجاتی دچار انسداد بینی شود به همان میزان نیز دچار کاهش حس بویایی می شود زیرا برای اینکه بتوانیم بویی را حس کنیم باید مولکولهای فرّار آن ماده بتوانند از طریق بینی خود را به پایانه های اعصاب بویایی برسانند و چنانچه بینی مسدود باشد این مولکول ها قادر نیستند وارد بینی شوند تا بتوانند اعصاب بویایی را تحریک کنند.
چسبندگی های داخل بینیاگر جراح داخل بینی را زیاد دستکاری نماید باعث زخمی شدن مخاط بینی می شود، اگر مخاط زخمی شده در مجاورت یکدیگر قرار گیرند به هنگام ترمیم به یکدیگر می چسبند و راه داخل بینی را تنگ می نمایند.در این حالت تنفس بیمار دچار مشکل شده و حتی صدای تنفس بیمار آزار دهنده می شود.