چشمان هر فرد یکی از مهمترین عناصر زیبایی صورت اوست. به همین دلیل ظهور چروک های زیر چشم برای بسیاری از افراد ناخوشایند است. درمان های زیادی برای چروک ها و جوانسازی اطراف چشم پیشنهاد شده است.
از کرم های دور چشم گرفته تا لیزرهای مختلف و آراف که هر کدام به طور نسبی سهمی در کاهش چروک های دور چشم دارند اما تکنولوژی جدیدی که اخیراً در بسیاری از کشورهای اروپایی به کار گرفته شده است، استفاده از پلاسما تراپی برای درمان این چروک ها است. این تکنیک از فرم چهارم ماده (جامد، مایع، گاز و پلاسما) استفاده می کند و اثر فوق العاده ای در درمان چروک های دور چشم دارد.
این مقاله با هدف پاسخ به پرسش هایی که ممکن است برای هر فردی پیش بیاید، تهیه شده است.
پلاسما تعاریف زیادی دارد ولی تعریف ساده آن فرم چهارم ماده است (جامد، مایع، گاز و پلاسما). پلاسما در واقع از حرارت دادن شدید گاز بوجود می آید به طوری که الکترون ها آزاد می شوند و یون ها باقی مانند. پلاسما خواص زیادی دارد که متفاوت با گاز است. پلاسما برخلاف گاز رسانای خوبی است. دمای پلاسما بسیار بالاست ولی همزمان فشار بسیار پایینی دارد.
بنابراین در تماس با ماده دیگر به سرعت سرد می شود و حرارت زیادی منتقل نمی کند. از همه این اثرات پلاسما در انجام این عمل استفاده می شود. دقت کنید که این پلاسما با پلاسمای مایع که بخشی از خون است کاملا متفاوت است.
پلکسر پلک روش به نسبت سریعی است. درمان چروک های زیر هر دو چشم بین ۲۰-۱۰ دقیقه طول می کشد
نسبتاً بله. به همین دلیل لازم است که حدود نیم ساعت قبل از عمل از کرم بی حسی استفاده شود. افرادی که به کرم بی حسی مقاوم هستند می توانند از بی حسی تزریقی بهره ببرند.
بعد از این عمل زیر چشم دارای دلمه های ریز است که طی ۷-۳ روز خود به خود کنده می شود. بسته به واکنش فرد ورم نسبی هم در پلک پایین وجود دارد که ۴۸-۲۴ ساعت اول حداکثر است و طی روزهای بعد فروکش می کند.
بعد از عمل به استراحت نیاز نیست و فرد می تواند به سر کار برود. تنها نگهداری لازم استفاده از کمپرس سرد طی ۴۸ ساعت اول است. استفاده از کرم ترمیم به مدت یک هفته به بهبود سریع تر ضایعات کمک می کند.
تعداد جلسات کامل به شدت چروک ها و سن فرد بستگی دارد. در افرادی که چروک های ظریفی دارند یک جلسه پلاسما تراپی کافی است ولی افرادی که چروک های شدید دارند ممکن است به ۳ جلسه درمانی احتیاج داشته باشند. فواصل جلسات معمولا یک ماه است.
پلاسما تراپی یا پلکسر تقریبا موردی برای عدم مصرف ندارد مگر اینکه محل مورد درمان عفونت یا التهاب داشته باشد که باید مدتی درمان را به تاخیر انداخت.
بله. پلاسما تراپی یا پلکسر را می توان برای همه چروک های صورت به کار برد. چروک های پا کلاغی کنار چشم یا چروک های دور دهان از موارد مصرف دیگر پلاسما تراپی است که پاسخ فوق العاده ای به دنبال دارد. چروک های دور دهان معمولا به چند جلسه درمانی احتیاج دارد. چروک های معمول صورت هم به پلاسما تراپی بسیار عالی جواب می دهد. چین و چروک پوست که عمق بیشتری دارند مثل خط خنده به پلاسما تراپی پاسخ نمی دهد و احتیاج به تزریق ژل دارد.
پلاسما تراپی تقریبا هیچ عارضه ای ندارد. تورم و دلمه های بعد از عمل که حدود سه روز تا یک هفته باقی می ماند از عوارض معمول این عمل حساب می شود. گاهی اوقات پوست محل عمل بعداز یک هفته کمی صورتی رنگ است.
این روش درمانی در همه افرادی که می خواهند چروک های زیر چشمشان را درمان کنند مفید است. افرادی که سن بیشتری دارند یا چروک های عمیقی دارند (مثل افرادی که سیگار می کشند) به تعداد جلسات بیشتری نیاز دارند. این روش برای کسانی که به هر دلیل امکان انجام جراحی ندارند ولی می خواهند از روشهای جوانسازی پوست استفاده کنند، مفید است. مسلماً این که این عمل در مطب یا کلینیک و به صورت سرپایی و با بی حسی موضعی انجام می شود مزیت مهمی به حساب می آید.
همشهریان گرامی! برای بررسی علل و درمان مشکلات پوستی خود می توانید به بهترین متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید تا پس از بررسی های لازم، مناسب ترین درمان را برای رفع مشکل شما تجویز کرده و اعمال نماید.