برای ارزیابی چاقی چند شاخص وجود دارد که عبارتند از:
این شاخص تقریبا بهترین شاخص برای ارزیابی چاقی است و از تقسیم وزن به مجذور قد به دست می آید.
اشکال BMI این است که با توجه به اینکه نسبت وزن به قد را محاسبه می کند ، نمی تواند نوع توده چربی را در نظر بگیرد و افراد عضلانی چون وزن بیشتری دارند ممکنست با استفاده از BMI دارای وزن اضافی و یا چاق تلقی شوند.
افزایش چربی شکم ،سلامتی را به شدت به مخاطره می اندازد.اندازه دور کمر بیشتر از 88 سانتی متر در خانمها و بیشنر از 102 در آقایان نشان دهنده چاقی شکمی بوده و خطرناک است.
در صورتی که فرد چاق است قدم اول کاهش10% وزن فعلی است.
انواع رژیمهای لاغری غلط که متاسفانه به شکل گسترده در میان مردم رایج شده است عبارتند از:
1-رژیمهای محدود از کالری LCDs (زیر 1000 کالری)
2-رژیمهای بسیار محدود از کالریVLCDs (800 200 کالری)
3-رژیمهای پرپروتئین که آب بدن را کشیده،اوره را بالا میبرد و اغلب به کلیه آسیب میرساند.
4 - رژیمهای با چربی خیلی پائین که اغلب به کبد آسیب میرساند.
5 -رژیمهای با کربوهیدرات خیلی پایین که اعلب عوارض عصبی،ضعف و سرگیجه به همراه دارد.
6- رژیمهای پرچرب
7-رژیمهای تک خوری
8-آب درمانی(جانشینی آب با غذا)
9- استفاده از داروهای مدر
10- استفاده از مواد ملین
رژیم های لاغری صحیح برای کاهش وزن باید طوری باشد که با کاهش وزن تدریجی،در مدت زمان مناسب وزن را به حد نرمال برساند و بتواند این وزن را در حد نرمال حفظ کند. کاهش وزن باید به مقدار نیم تا یک کیلو در هفته اتفاق بیفتد. اساس این رژیمها،کاهش انرزی دریافتی و به موازات آن افزایش مصرف انرژی بدن است.
بدین منظورفرد می بایست روزانه 300 تا 500 کالری از دریافت غذایی خود کم نماید ونیز فعالیت متوسط شدت به مدت 30-20 دقیقه در روز ،5-3 بار در هفته آغاز نماید و تدریجا آنرا به45-30 دقیقه در روز،6-5 بار در هفته برساند. رژیمهای کمتر از 1200 کیلوکالری در خانمها و کمتر از 1800 کیلو کالری در آقایان معمولا همراه با مولتی ویتامین مینرال توصیه شود.
دارودرمانی عمدتا در افراد چاق توصیه نمیشود مگر اینکه فرد BMI بیشتر از 30 داشته باشد یا اینکه BMI بیشتر از 27 همراه با 2 ریسک فاکتور را داراست و در طی 6 ماه نیز نتوانسته با رژیم درمانی و ورزش وزن خود را کم نماید. داروهای کاهش وزن عمدتا مکانیسم کاهش اشتها یا کاهش جذب چربی دارند.
در افرادی که BMI بیشتر از 40 دارند یا BMI بیشتر از 35 همراه با 2 فاکتور خطر را دارا هستند و سایر روشهای کاهش وزن بی تاثیر بوده است،جراحی بای پاس معده یا گاستروپلاستی و یا لیپو ساکشن انجام میشود.
با داشت یک وب سایت با کیفیت عالی و طراحی مدرن، می توانید نمونه کارها و خدماتتان را در قالب متن، عکس و فیلم در فضای بدون مرز و گسترده وب معرفی نمایید. برای اینکار به مجموعه های معتبر و با سابقه اعتماد کنید و نتیجه اعتمادتان را ظرف مدت کوتاهی مشاهده نمایید. پزشک آنلاین طراح و مجری وب سایت پزشکان آماده ارائه خدمت به شما پزشک عزیز و مراکز پزشکی می باشد. تلفن تماس 09128883465