1. در یک تحقیق گذشته نگر طولانی مدت ثابت شده است که مصرف 3 بار در هفته زغال اخته 26 درصد و انگور 12 در صد ریسک دیابت تیپ 2 را کاهش می دهند .سیب ، موز و گریپ فروت هم با کاهش قابل توجه دیابت همراه بوده اند ولی هلو ، آلو ، زرد آلو و پرتقال اثر خنثی نشان داده اند .
البته تذکر 2 نکته مهم ضروری است .اول این که میو ه ها خود دارای قند می باشند پس میزان مصرف را باید زیر نظر متخصص تغذیه مراقبت نمود .دوم این که مصرف خود میوه و نه آب آن دارای این خواص می باشد .
2. مغزیجات با جایگزینی کربو هیدرات یا نشاسته برنامه غذایی باعث کاهش قند خون و با داشتن منابع سرشار منیزیوم و اسید های چرب غیر اشباع و با مکانیسم افزایش حساسیت به انسولین منافع زیادی برای دیابت تیپ 2 دارا هستند . این مواد مغذی با دارا بودن پروتئین با کیفیت بالا ،فیبر ، ویتامین ها و مواد معدنی نظیر پتاسیم کلسیم و منیزیوم و مواد مغذی گیاهی مانند کاروتنوئید فلاونوئید و فیتو استرول علاوه بر دیابت با دارا بودن اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی بر روی سلامت قلب و عروق نیز بسیار موثر می باشند .
مصرف منظم این مواد غذایی باعث کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب و کاهش قند و فشار و تری گلسیرید خون می شوند . باز تذکر دو نکته مهم است . اول این که باید یصورت خام مصرف شوند و نیز مقدار آن کنترل شده باشد .
3. مصرف قهوه در هیچ یک از مطالعات با کاهش ریسک دیابت همراه نبود ه است .
4. شکلات با وجود داشتن مقدار زیادی فلاونوئید باعث کاهش خطر دیابت و سکته های قلبی و مغزی می شود ولی با وجود میزان بالای کلسیم به علت داشتن اگزالات زیاد که مانع جذب کلسیم می شود منجر به پوکی استخوان می شود .
5. با توجه به 3 مطالعه بزرگ در امریکا ، کاهش مصرف گوشت قرمز بویژه انواع فرآوری شده آن به مقدار نصف باعث کاهش ریسک دیابت به میزان 14 در صد خواهد شد . در ضمن در یک تحقیق بزرگ در فرانسه ثابت شده است که افرادی که محیط حون اسیدی به علت برنامه غذایی با گوشت و نوشیدنی های گاز دار و مصرف کم میوه جات و سبزیجات دارند ریسک بیشتری برای دیابت دارند .نکته مهم این است که با وجود اسیدی بودن بسیاری از میوه جات آنها پس از متابولیزه شدن در بدن قلیایی می شوند .
6. جایگزین کردن میان وعده هایی نظیر کیک و بیسکوئیت و چیپس با لبنیات کم چرب بویژه ماست باعث کاهش ریسک دیابت می شود .