متخصصان یکی از مهمترین و شایع ترین علت شلی و چروک زودرس پوست را رژیم های غذایی نامناسب می دانند. پوست سالم برای رشد به انواع ویتامین ها و عناصر معدنی و املاح خونی احتیاج دارد. همچنین کمبود بعضیاز ویتامین ها و املاح سلامتی پوست را به مخاطره می اندازند و باعث بیماری یا پیری زودرس پوست می شوند. افرادی که بطور متناوب دچار افزایش یا کاهش وزن می شوند و یا بطور مکرررژیم غذایی گرفته و سپس ترک رژیم می کنند، پوست بدن و صورت شان شل شده و به چروکزودرس مبتلا خواهند شد. لذا بهره گیری از یک رژیم کامل غذایی که دربرگیرنده تمام ویتامین ها و املاح و مواد معدنی باشدبرای سلامت پوست یسیار مهم است .رژیم های غذایی باید به نحوی تنظیم شودتا مواد لازم برای سلامت پوست در آنها گنجانده شده باشد زیرارژیم های سنگین باعث اختلال در رنگ دانه های پوست، تیرگی و بزرگشدن روزنه های پوست می شود.تغذیه کافی و مناسب باعث شفافیت و روشن شدن پوست و شادابی پوست می شود. یکرژیم غذای یمتعادل یکی از الزامی ترین عوامل برای حفظ سلامت پوستاست اما رژیم های غذایی فقیر می توانند باعث به خطر افتادن سلامتی پوست شوند.
رژیم های غذایی اگر کنترل نشدهباشند و زیر نظر متخصص تغذیه تجویز نشوند، عوارض پوستی همانند چروک های پوستی،افتادگی گونه ها را به دنبال خواهند داشت.
برای آن که همواره پوستی درخشان و سالم داشته باشید باید از یک رژیم غذایی متعادل پیروی کنید.برخی از میوه ها و سبزیجات علاوه بر قندهای طبیعی، حاوی ویتامین ث و ماده ای بهنام بیوفلاونوئید که ضدسرطان است که در نگهداری و پایداری ساختمان سلولیمؤثر بوده و مانع از شل شدن پوست می شوند. بطور کلی ویتامین ها و املاحبرای عملکرد صحیح هر یک از اندام های بدن از جمله پوست لازم است. بطور کلی رژیم مناسب برای حفظ سلامت پوست ، رژیمی است که برای سلامتکل اندام های بدن لازم است چرا که در چنین رژیمی، فرآیند پیری سلولی کمترمی شود و پوست را به عنوان یکی از اجزای بدن سالم نگه می دارد. . پوستبزرگترین اندام بدن است که قادر به ترمیم خودش است. برای سلامت پوست به ویتامین های آ، ای وسی و املاحی مثل آهن و روی نیاز است. اگر رژیم سنگین باشد، فرد دچارسوءتغذیه می شود. از جمله این عوارض کاهش ویتامین ای است که باعث تیرگیپوست می شود چرا که ویتامین ای یک آنتی اکسیدان است، بر اثر تابش نور آفتاببر پوست اکسیدان زیادی در پوست ایجاد می شود که این اکسیدان ها باعث تخریبسلولی و التهاب می شوند. ویتامین ث و ای به عنوان آنتی اکسیدان این مواداکسیدانی را خنثی می کند و اگر این التهاب پوست ادامه پیدا کند تیرگی هایبعد از التهاب در پوست ایجاد می شود و پوست را تیره می کند.ویتامین آ و دی برای کلاژن سازی لازم است وزمانی که کلاژن سازی بر اثر کمبود ویتامین ها و املاحی مثل روی مختل شود،پوست نازک و افتاده می شود.
شیوه پخت غذاهم در از دست رفتن مواد مغذی غذاها تاثیر بسزایی دارد. توجه داشته باشیدگرم كردن غذا برای دفعات زیاد باعث فرآیندهای تخریبی اكسیداسیون میشود وبه عبارت دیگر آنتیاكسیدانهای موجود در غذا را كاهش میدهد و رادیكالهایآزاد را فعال میكند. باید تا آنجا كه میتوان زمان پخت مواد غذایی را كاهش داد و ازسرخ كردن زیاد غذاها و پختن آنها با مقادیر زیاد روغن و چربی پرهیز كرد.یکی از مهم ترین ترکیبات پوست سالم، ویتامینA می باشد. محققان به ایننتیجه رسیده اند که سلامتی سلول های پوست به مصرف غذاهایی که دارای ویتامینA هستند، بستگی دارد.ماستکم چرب، نه تنها دارای ویتامینA می باشد، بلکه دارای یک نوع باکتری زنده است که برای سلامت روده ها بسیار مفید می باشد.سبزیجات و میوههای زرد و نارنجی بخورید، مانند هویج، کدو حلوایی، طالبی،زرد آلو وانبه
آنتی اکسیدان های طبیعی مانند ویتامینA ، بتاکاروتن و ویتامینC در بدن مانند کرم ضدآفتاب طبیعی عمل میکند.منابع غنی از ویتامینA عبارتند از: سیب زمینی شیرین، هویج،کدو حلوایی، طالبی، زرد آلو، کلم بروکلی، گریپ فروت، اسفناج و سایر سبزیجات سبز تیره وبرگی شکل ، جگر، شیر، زرده تخم مرغ ، پنیر چدار، هلو و ماهی.ویتامینC هم در سبزیجات و میوه های تازه و بیشتر در مرکبات(پرتقال، گریپ فروت، انواع لیمو و نارنگی)،کیوی، انواع توت، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای،هندوانه ، طالبی ،توت فرنگی، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز مثلکلم بروکلی موجود است.
قهوه :
كافئین موجود در قهوه مدر( ادرارآور) است. نوشیدن مقادیر زیادقهوه به صورت منظم، باعث كم آبی می شود كه تظاهرات آن روی پوست، به صورتخشكی و عدم انعطاف پذیری آن است.