طب استعماری در کلام امام خمینی (ره)
غرب همه چیز استعماری دارد: طب استعماری ، فرهنگ استعماری که برای کشورهای عقب افتاده صادر می کنند . آنها میخواهند ما وابسته باشیم و چیزهایی که به ما می دهند وابستگی می آورد، اگرمی خواهید رشد حقیقی پیدا کنید و مستقل شوید اول این وابستگی فکری و قلبی را کنار بگذارید.یکی از دکترهای امروزی میگفت بر ما و بر دکترهای بزرگ این کشور ثابت شده که کاری از طب اروپا جز جراحی بر نمیآید و داروهای اروپایی معالج نیست، بلکه مسکنی است که ما به کار میبریم و انتظار آن داریم کهدورۀ خود را طی کند و یا به خوبی و یا به هلاکت منجر شود. گفتیم پس چرا دکترها این مطلب را به مردم نمیگویند.گفت: کسی قدرت این گفتار را ندارد و درست گفت.
امروز همه چیز کشور ما باهم جور است و تا یک شجاعت ادبی در نویسندگان ما پیدا نشود اصلاح نخواهد شد. امروز اگر کسی از طب اروپایی یا زندگی اروپامآبی انتقادی کند مورد هو و جنجال بسیار واقع خواهد شد و از نظر جوانان تحصیل کرده ما ساقط میشود. لیکن با همه حال ممکن است در بین آنان کسانی به فکر بیفتند و سنجشهایی کرده راهی به خطا کاریهای خود پیدا کنند و برای دورههای بعد از این زمان طرفدارانی هم برای این مسلکپیدا شود و قدمهایی برای سعادت نسل آتیه برداشته شود.
هان! ای نویسندگان به خود آیید و از بیخردان نهراسید و گفتنیهارا بگویید و زندگی پر آشوب اروپا چشمتان را از حقایق نبندد
همه شنیدید در زمان تصدی رضاخان همین شاه کنونی به تیفوئید مبتلا شد، در وقتی که تمام دکترهای درجه اول کشور از درمان آن مأیوس شدند، طبیب طالقانی با دستور طب قدیم او را معالجه کرد. خوب بود با چنینامتحانی رضاخان یا زمامداران آن روز به فکر این بیفتند که طب کشور خود ما نیز باید دستکم در حساب بیاید لکن بقدری اینها خود را باختند و انگاره را از دست دادند که حاضر نیستند برای خود جزیی فضیلتیقائل شوند و با حسن و هوش خود هر طور شده است مبارزه میکنند که مبادا بر خلاف اروپا سخنی بگویند.
کتاب کشف الاسرار به نقل از وبلاگ شخصی دکتر رضا منتظر ، عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات حجامت ایران
نظر مقام معظم رهبری در مورد طب سنتی
مقام معظم رهبری (حفظه الله ): مسئلهى سلامت جزو اولین مسائل مهم زندگى جوامع است. این حدیث معروف «نعمتان مجهولتان الصّحّة و الأمان» حقیقتاً انگشت اشارهاى است به یك امر اساسى و حیاتى. هم سلامت، هم امنیت در شمار نعمتهاى بزرگى است كه انسان تا از آن نعمتها محروم نباشد، اهمیت و ارزش آن را نمیفهمد؛ مثل هوا، مثل تنفس. تا وقتى انسان تنفس میكند، اهمیت این نعمت رایگان و همهجائى را درك نمیكند؛ تنفس كه مشكل شد، انسان آن وقت احساس میكند چه نعمت بزرگى از دست رفته است.
بخشی از بیانات ایشان در زمان ریاست جمهور بودن:
مشكلات پزشكی باید در كشور ما حل شود و حل هم خواهد شد.وقتی كشور ما از شخصیتهای دانشمندی همچون ابن سینا و رازی و دیگران بهره مند است چرا باید امروز به خود كفائی كشور امید نبندیم.
بخشی از سخنان ایشان در دیدار جوانان استان همدان در زمان رهبری جامعه اسلامی18/4/83
ما ملت ایران دانش و علوم پیشرفته را از هر نقطه ی دنیا فرا می گیریم اما بدون تقلید از فرهنگ بیگانه و با تكیه بر تاریخ پر افتخار,فرهنگ غنی و استعدادهای خاص ایرانی ,مرزهای كنونی علم و پیشرفت را پشت سر خواهیم گذاشت.مهم ترین هدف تهاجم فرهنگی دشمنان و عوامل مرعوب آنها این است كه به ایرانی القاء كنند كه تو ناتوانی و باید دنباله رو و مقلد غرب باشی اما ملت با این القائات بار دیگر به خواب غفلت نخواهد رفت.
در زمانی كه اروپا در تاریكی قرون وسطی فرو رفته بود در ایران عزیز ما امثال ابن سینا ها ,بشریت را از علم و فرهنگ سیراب می كردند.
بنا براین ملت ایران با این سابقه درخشان علمی و فرهنگی میتواند و باید كه 200 سال عقب ماندگی خود را از راههای میانبر و به سرعت طی كند.