زنجبیل
زنجبیل یکی از مهمترین ادویه ها و گیاهان دارویی است که تقریبا در سراسر جهان ب ویزه در طب سنتی ایران و طب سنتی چین به عنوان یکی از مهمترین گیاهان دارویی که جنبه های درمانی مختلفی دارد، شناخته شده است.یک قاشق غذاخوری زنجبیل تازه (۶ گرم) حاوی ۵ کالری ، یک گرم کربوهیدرات و مقدار بسیار جزئی چربی، پروتئینو فیبر می باشد.در 100گرم زنجبیل مقدار 415 میلی گرم پتاسیم وجود دارد.
زنجبیل خواص منحصر به فردی در کنترل و پیشگیری سرماخوردگی در فصلهای سرد سال دارد. همچنین برگهای زنجبیل در تسکین التهاب و تورم گلو نیز بسیار موثر است. در زمان ابتلا به سرماخوردگی میتوان چند برگ گیاه زنجبیل را جوید یا عصاره به دست آمده از برگهای آن را غرغره کرد و از خواص آن برای درمان التهابها و تسکین دردهای گلو بهره برد. البته امروزه بسیاری از کارخانههای تولید دارو و فرآوردههای دارویی شربتهایی با منشاء گیاهی و با کمک زنجبیل و برگهای آن تهیه میکنند که قابلیت جایگزین شدن به جای شربتها و فرآوردههای دارویی شیمیایی را برای درمان التهاب، خشکی و دردهای ناشی از گلودرد و سرماخوردگی دارد. هنگامی که حس کردید دچار سرماخوردگی شده اید چند بار چای زنجبیل بنوشید و اگر گلو درد دارید علاوه بر آنکه چای آنرا میل می نمائید با آن نیز قرقره کنید.
زنجبیل سرشار از ویتامینهای C، D و B، مواد معدنی مثل پتاسیم و کلسیم، منیزیم، مس و زینک میباشد به همین علت تقویت کننده قوای جسمی نیز محسوب میشود .اگر دچار ویار بارداری تهوع بارداری هستید استفاده از زنجبیل برای درمان تهوع و استفراغ دوران بارداری بسیار موثر است. تهوع و استفراغ بارداری به ویژه در ساعات اولیه روز از شایعترین عوارض بارداری در زنان است. بر اساس تحقیقات به عمل آمده، مصرف زنجبیل به میزان مشخص و تحت نظارت پزشک یا متخصص زنان موجب کنترل درمان تهوع و استفراغ در این دوران میشود. بنابراین صبح ناشتا استفاده از کراکر های زنجبیلی برای مادران باردار بخصوص در سه ماهه ی اول نقش موثری در کاهش تهوع بارداری دارد .