دارچین پوست داخلی یک درخت همیشه سبز است.دو نوع اصلی دارچین وجود دارد.Cassiaو Ceylon.Ceylonگیاه بومی سریلانکا است که به عنوان دارچین واقعی شناخته شده و گرانتر از نوع دیگر است.Cassiaبومی Burmaاستکه در چین و ویتنام هم وجود دارد. Cassiaرنگ تیره تر و طعم تندتر و نوع Ceylonکیفیت و طعم بهتری دارد.در ضمن میزان کومارین در Ceylonکمتر است.
کومارین موجود در دارچین در افراد حساس به این ماده می تواندباعث آسیب کبدی شود.دارچین در درمان دیابت،گاز روده،اسپاسم عضلات و شکم، اسهال ، شب ادراری،عفونت ،سرماخوردگی، تهوع و استفراغ، مشکلات مفاصل ،قاعدگی، یائسگی، کاهش اشتها، اختلال نعوظ ، سقط، درد قفسه سینه، فشار خون ، سرطان و تصفیه خون بکار می رود.اما به علت عوارض آن باید با احتیاط مصرف شود.
1- دارچین با عث کاهش قند خون می شود و مصرف آن در دیابت نوع 2 توصیه می شود.
2- دارچین باعث کاهش کلسترول و تری گلسیرید شده و خطر بیماریهای قلبی را کاهش می دهد.
3- دارچین باعث افزایش هوشیاری،سرعت عمل حافظه و عملکرد شناختی می شود.توصیه می شود برای افزایش هوشیاری آدامس دارچینی بجوید.
4 -اثر ضد انعقادی دارد و در نتیجه از غلظت خون و ایجاد لخته جلوگیری می کند. جریان خون بهتر باعث اثر ضد التهابی می شود.بر طبق مطالعات در گروهی از بیماران که التهاب مفاصل(آرتریت)داشتند و به مدت یک هفته هر صبح یک دوم قاشق چایخوری دارچین مصرف نمودند، درد مفاصل به طور چشمگیری کاهش یافت.
5- برای درمان دردهای قاعدگی موثر می باشد.
6-روغن اصلی دارچین از رشد باکتری ها جلوگیری می کند و یک نگهدارنده غذایی طبیعی است.ویژگی ضد میکروبی آن برای ریشه کن کردن کاندیدا که منجر به عفونتهای قارچی می شود و ایکولای که باعث عفونت مجاری ادرای می شود موثر می باشد.در طب سنتی چینی روغن اصلی دارچین برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا بکار می رود.
منگنز: این ماده باعث می شود بدن بتواند از سایر آنزیمها و موادغذایی مانند تیامین، اسیداسکوربیک و کولین استفاده کند.از طرفی باعث سلامت استخوان،سلولها و اعصاب می شود.همچنین به عملکرد طبیعی تیروئید کمک می کند.
فیبرغذایی: فیبر موجود در آن به سلامت روده بزرگ وهضم غذا کمک می کند.از یبوست جلوگیری می کند و phروده را متعادل می کند.
آهن: به انتقال اکسیژن در بدن کمک می کند. کلسیم: در استحکام دندان و دهان موثر است.
ویتامین c: در افزایش ایمنی بدن و محافظت آن در برابرسرماخوردگی و آنفولانزا نقش دارد.
ویتامین K: نقش کلیدی در انعقاد خون دارد و جریان خون را افزایش می دهد. پلی فنول: یک آنتی اکسیدان قوی است که برای پیشگیری از سرطان و سلامت قلبی عروقی موثر است.
پس بهتر است دارچین را به مقدار کم به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
1- تحریک و التهاب پوست: روغن اصلی دارچین را نباید مستقیما روی پوست صورت قرار داد.زیرا باعث التهاب و تحریک پوست می شود.گاهی نیز باعث زخم های واضح روی پوست می شود.آلرژی از عوارض نادر آن است.
2- افزایش ضربان قلب: مصرف زیاد آن(بیشتر از یک دوم قاشق چایخوری روزانه)ضربان قلب را افزایش می دهد که برای قلب خطرناک است.
3- تحریک شکم: مصرف بیش از اندازه آن باعث تحریک دستگاه گوارش می شود.مانند زخم معده و سندرم روده تحریک پذیر.
4- انقباضات رحمی: بعضی پزشکان طب سنتی به مادران جهت انقباضات نرمال رحمی توصیه می کنند.زنان حامله باید از مصرف دارچین اجتناب کنند.
5- رقیق کردن خون: به علت خاصیت ضد انعقادی خون بیش از حد رقیق شده و مصرف زیاد آن می تواند باعث خونریزی شود.(مثلا در طول عمل جراحی و قاعدگی)
6- مشکل کلیوی و کبدی:توصیه می شود افراد دارای بیماری کلیوی و کبدی با احتیاط دارچین مصرف کنند.
7- کاهش قند خون: بیماران دیابتی تحت درمان برای جلوگیری از افت قند خون باید با احتیاط دارچین مصرف کنند.
8- به علت خاصیت آنتی بیوتیکی قوی دارچین قبل از استفاده از آنتی بیوتیک های دیگر با پزشک مشورت نمایید.