تحقیقات نشان داده است که خطر بیماریهای قلبی عروقی با مصرف لسیتین که در تخم مرغ یافت می شود و کارنیتین که در گوشت قرمز و نوشابه های انرژی زا وجود دارد افزایش می یابد.به علت اینکه که باکتریهای روده با هضم این مواد غذایی ترکیبی به نام اکسید تری متیل آمین(TMAO) تولید می کند که به گرفتگی عروق کمک می کند.
آخرین مطالعاتی که روی4000نفرانجام گرفته نشان می دهد که افزایش TMAOحتی در کسانی که ریسک فاکتور شناخته شده ای ندارند خطر بیماری قلبی عروقی را افزایش می دهد. باکتری های روده در اثر هضم فسفاتیدیل کولین که به عنوان لسیتین شناخته شده است، TMAOتولید می کند که با بیماری قلبی در ارتباط است.البته TMAOبدون حضور باکتری های روده خطر بیماری قلبی را افزایش نمی دهد. محققان به گروهی از افراد تخم مرغ آبپز فراوان یعنی لسیتین دادند که باعث افزایش سطح TMAOشد. سپس به این گروه یک دوره آنتی بیوتیک دادند که باکتریهای روده تخریب گردد. آنان مشاهده کردند که سطح TMAOکاهش یافت.پس باکتری های روده برای تولید TMAOلازم است.
محققان سطح TMAOدر4007نفر که به مدت 3سال تحت بررسی قلبی قرار داشتند اندازه گیری کردند.نتایج نشان داد که در کسانی که سطح بالای TMAOداشتند حملات قلبی بیشتری دیده شده است. کارنیتین ترکیبی است که به طور فراوان در گوشت قرمز و نوشابه های انرژی زا وجود دارد و ساختمان شیمیایی مشابه لسیتین دارد.این ماده به علت افزایش TMAOریسک بیماریهای قلبی را افزایش می دهد.
این تحقیقات نشان می دهد که اندازه گیری سطح TMAOبرای پیش بینی خطر بیماریهای قلبی در آینده مفید می باشد و پیشنهاد می شود که تست اندازه گیری TMAOمانند تست گلوکز ،تری گلسیرید و کلسترول انجام گیرد. هدف از این مطالعه محدودیت رژیم غذایی حاوی تخم مرغ،گوشت و سایر فرآورده های حیوانی می باشد.