مصرف روزانه کمی شکلات سیاه برای سلامتی مفید است
پژوهشگران علوم پزشکی می گویند بررسی های صورت گرفته تاکید می کند که شکلات سیاه حاوی کاکائوی زیاد و همچنین شکلات هایی که درصد کاکائوی آنها ناچیز است باعث بهبود جریان خون میشود.به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، نتایج یک تحقیق در آمریکا نشان داد که مصرف شکلات سیاه فواید زیادی برای سلامتی دارد چراکه با مصرف آن مواد معدنی مورد نیاز بدن تامین می شود.
این تحقیق نشان می دهد که شکلات سرشار از مواد معدنی است و خوردن یک مربع کوچک از شکلات باعث می شود مواد معدنی مانند منیزیم، فسفر، پتاسیم، آهن، روی و ویتامین ها به خصوص ویتامین های گروهB مورد نیاز بدن تامین شود.در واقع شکلات دوستی است که پنج فایده را به بدن انسان می رساند.شکلات سیاه سرشار از کاکائو است. این شکلات نه تنها خوشمزه است بلکه فلاونوئیدهای موجود در آن کارکردهای شناختی ما را بهبود می بخشد.این تنها خاصیت مصرف شکلات نیست بلکه مصرف آن فواید دیگری نیز دارد.
شکلات ضد افسردگی است و خوردن آن موجب رفع چین و چروک در پوست بدن می شود. همچنین شکلات به پیشگیری از بیماری های قلبی -عروقی کمک می کند و مانع از ایجاد فشار خون بالا در افراد می شود.البته شکلات و کاکائو را باید با احتیاط مصرف کرد. برای این منظور باید شکلات سیاه را انتخاب و از مصرف بیسکویت های کاکائویی و سایر کرم های شکلاتی پرهیز کرد.
شکلات سیاه که حاوی خمیر کاکائوست، از نظر وجود مواد مغذی نیز غنی است، از جمله: پلی فنول، منیزیم (۲۰۶میلی گرم/۱۰۰گرم)، فیبر (۱۱گرم/۱۰۰گرم)، فنیلتیلامین…ضمناً شکلات سیاه سرشار از فیبر است زیرا در هر ۱۰۰گرمش به طور متوسط ۵/۷تا ۱۱گرم فیبر وجود دارد.همچنین محققان تاکید می کنند که مصرف روزانه دو تکه کوچک شکلات تخته ای سیاه رنگ (مصرف منظم روزانه ۲۰گرم شکلات سیاه ۷۰درصد)نه تنها کلسترول بد خون را پایین می آورد، باعث کاهش فشار خون سیستولیک نیز می شود.
شکلات سیاه حاوی تانین نیز می باشد، تانین جزئی از پلی فنول ها خصوصاً فلاون است. آنها مولکول هایی هستند که اثر آنتی اکسیدانی دارند: آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مقابله می کنند، رادیکال های آزادی که به بافت ها آسیب می زنند و در نتیجه باعث عوارض قلبی می شوند.شکلات سیاه با تأمین ۱۳تا ۲۰درصدی سهم روزانۀ پلی فنول، محافظت از سیستم قلب عروقی را تضمین می کند.نکته قابل ذکر این است که میزان کالری در افراد با اضافه وزن و دیابت باید کنترل شود و مقدار مصرف زیر نظر متخصص تغذیه باشد .