برای کنترل زنان در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان تخمدان بر اساس نتایج مطالعات صورت گرفته در افراد حامل جهش در ژن های BRCA 1و BRCA 2استفاده ازOCPحداقل به مدت 5 سال همراه با کاهش 60 درصدی میزان خطر نسبی ابتلا به سرطان تخمدان می باشد. ارزش غربال گری به وسیله سونوگرافی واژینال هنوز به طور واضح اثبات نشده و غربال گری تنها برای افراد در معرض خطر بالا توصیه می شود.
در زنان مبتلا به سرطان پستان که مبتلا به جهش در ژن BRCA 1می باشند خطر بروز سرطان تخمدان در تمام عمر 54% و در افراد حامل جهش ژن BRCA 223% و در افراد حامل جهش در هر دو ژن مذکور 82% می باشد.
انجام عمل اووفورکتومی پروفیلاکتیک (برداشتن تخمدان ها به صورت پیشگیری کننده) موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان های دستگاه ژنیتال وابسته به BRCA به میزان 96% می شود در برخی افراد پس از انجام عمل اووفورکتومی پروفیلاکتیک احتمال بروز بدخیمی صفاق وجود دارد.
میزان بقا در افراد مبتلا به سرطان تخمدان مربوط به جهش در BRCA 1و BRCA 2طولانی تر از افراد مبتلا به سرطان بدون ارتباط با جهش های مذکور می باشد.
1- مشاوره ژنتیک انجام دهند.
2- غربال گری از طریق سونوگرافی واژینال هر 6 ماه یک بار (در افرادی که تمایل به حفظ قدرت بارداری دارند) انجام دهند.
3- قبل از اقدام به باردار شدن OCPمصرف کنند.
4- به افرادی که نیازمند حفظ قدرت باروری نمی باشند سالپنگو اووفورکتومی دو طرفه توصیه می شود.
5- از سن 30 سالگی ماموگرافی انجام دهند.
مهم ترین نشانه سرطان اپی تلیان تخمدان وجود توده لگنی در معاینه فیزیکی می باشد که این توده ، نامنظم و بی حرکت می باشد. اندازه این توده قابل اهمیت می باشد به طوری که توده های بزرگتر از 8 سانتی متر اگر فرد کلومیفن یا سایر ترکیبات تحریک کننده تخمک گذاری استفاده نکرده باشد به احتمال زیاد بدخیم می باشند.
1- حاشیه های نامنظم
2- الگوی اکوژن متعدد در داخل توده
3- دیواره های نامنظم، متعدد و جامد درون توده