کشت سلول هاي فيبروبلاست خويش منشاء (اتولوگ) و تزريق آنها در محل چروک و جوشگاه صورت براي نخستين بار در ايران در مرکز تحقيقات بيماري هاي پوست و سالک اصفهان با موفقيت انجام گرفت.
دکتر "محمدعلي نيلفروش زاده" - رئيس مرکز تحقيقات پوست و سالک اصفهان در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي مهر با بيان اين خبر افزود: هم اکنون کشورهاي معدودي در اين زمينه فعاليت مي کنند و ايران جزو اولين کشورهايي است که اين عمل را با موفقيت به انجام داده و پيگيري هاي سه ساله نيز نشان داده که عارضه خاصي براي بيماران ايجاد نشده است.
وي خاطرنشان کرد: از حدود سال 1995 مطالعاتي بر روي کشت و تکثير فيبروبلاست جهت افزايش توليد کلاژن در بافت انجام شده و موفقيت هايي نيز بدست آمده است. در اين مطالعات ابتدا سلول هاي فيبروبلاست از قطعه کوچکي از پوست بيمار استخراج شده و در محيط کشت اختصاصي تکثير مي شود.
استاديار دانشگاه علوم پزشکي تهران اضافه کرد: سلول هاي تکثير شده مجدداً به محل فرورفتگي پوست مانند چين و چروک ها يا جوشگاه هاي ايجاد شده پس از زخم يا محل آکنه (جوش) يا جوشگاه هاي ناشي از آسيب تزريق مي شود. فيبروبلاست در محل تزريق شروع به توليد کلاژن و محل فرورفتگي يا نقص پوستي را پر مي کنند که اين موضوع با ميکروسکوپ الکتروني مورد تأييد قرار گرفته است.
وي گفت: در اين روش که يک روش سلولي خويش سازگار است، سلول ها متعلق به خود فرد بوده و به اين ترتيب سيستم ايمني فرد تحريک نمي شود. اثر دراز مدت مهمترين نکته اي است که ارجحيت اين روش را نسبت به ساير روش هاي تزريق مواد پرکننده مثل تزريق اسيد هيالورونيک نشان مي دهد زيرا پايداري اثر در پرکننده هايي مانند اسيد هيالورونيک موقتي و در حد چند ماه است و همواره خطر تحريک سيستم ايمني وجود دارد.
فوق تخصص جراحي پوست و ليزر ياد آور شد: در مورد کشت و تکثير سلول هاي فيبروبلاست، بيماران از محل جوشگاه ناشي از آسيب چين وچروک به صورت مشخص و در معرض ديد رنج مي بردند و مشکلات اجتماعي و رواني متعددي برايشان ايجاد شده بود.
وي تأکيد کرد: پژوهش درباره روش هاي درماني در ايران سابقه اي ندارد و در مراحل اوليه قرار دارد.
نقل از سايت خبرگزاري مهر