شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین - پرتال اطلاع رساني

کاربردهای دستگاه آی پی ال (IPL)

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.ir

آی پی ال (IPL) در واقع مخفف عبارت intense pulsed light به معنی “نور پالسی شدید” است. آی.پی.ال یک سیستم نوری است و لیزر محسوب نمی شود. ولی درمان به کمک روش آی پی ال، شباهت زیادی به لیزر درمانی دارد. در لیزر درمانی تنها یک طول موج نوری بر روی پوست متمرکز می شود در حالی که به کمک دستگاه آی پی ال پرتوهایی با طول موج های مختلف مانند فلاش یک عکس بر روی پوست تابانده می شود. نور تولید شده توسط دستگاه آی پی ال، پراکندگی بیشتری دارد و تمرکز آن از پرتو های لیزری کمتر است.

تفاوت لیزردرمانی با آی پی ال

شکل 1 تفاوت لیزردرمانی با آی پی ال

همان طور که گفته شد، مبنای این سیستم نور است. نور مرئی از فیلترهای مخصوصی عبور می کند که نتیجه آن ایجاد نور با طول موج های متفاوت است که برای هر کاربرد فیلتر متفاوت استفاده می شود. سیستم آی پی ال فیلترهای مختلفی دارد که با توجه به کاربردهای مختلف آن طراحی شده اند. برای مثال فیلتر مخصوص برای درمان جوش ، فیلتر مخصوص برای جوانسازی، فیلتر مخصوص برای لک و کک ومک و نوعی که برای موهای زائد از آن استفاده می شود، کاملا متفاوت است، همچنین فیلتر مخصوصی برای درمان جوش فعال، قرمزی جای جوش، فرورفتگی جای جوش، درمان روزاسه و قرمزی و مویرگ های ظریف صورت دارد. آی پی ال در موارد زیر کاربرد دارد:

  1. لکه های پشت دست (لنتیگو)
  2. قرمزی پوست و روزاسه
  3. رفع موهای زائد
  4. جوانسازی پوست، چروک ریز، منافذ باز
  5. جوش فعال و قرمزی به جا مانده از جوش
  6. کک ومک صورت
  7. اسکارهایی که هنوز تازه و قرمز هستند.
  8. تنظیم چربی پوست در پوست های چرب و منفذدار
  9. استریاها یا ترک پوستی جدید و قرمز
  10. درماتیت سبوره
  11. کاهش قرمزی و تالنژکتازی پوست

درمان کک ومک با آی پی ال

در روش آی پی ال با فیلتر مخصوص کک ومک در تابش به پوست، سلول های رنگدانه ای پوست پرتوهای نوری را جذب می کنند و آن را به حرارت تبدیل می کنند. حرارت ایجاد شده، رنگدانه های ناخواسته را تخریب می کند و روی نواحی کک ومک دلمه های کوچک بسته می شود که در ظاهر چنین به نظر می آید که لکه ها پررنگ تر از قبل شده اند. این دلمه ها در روی صورت طی یک هفته و در روی دست طی دو هفته خواهند ریخت. معمولا کک ومک ها طی یک تا دو جلسه بهبود می یابند.

درمان کک و مک با آی پی ال

شکل 2 عملکرد آی پی ال برای درمان کک ومک

درمان جوش با آی پی ال

آی پی ال (نور پالسی شدید) با فیلتر مخصوص جوش، باکتری های موجود در پوست و عامل ایجاد کننده آکنه را از بین می برد. نور مستقیما غدد چربی بیش فعال را مورد هدف قرار می دهد، تولید کلاژن را تحریک می کند و با کمک کردن به فرایند طبیعی التیام بدن باعث می شود تا قرمزی پوست از بین برود، جای جوش صورت باقی نماند و کیفیت پوست بهبود یابد. پس از درمان با آی پی ال در نواحی درمان شده حالت پوست پس از چند جلسه کوتاه صاف و یکنواخت می شود. این پرتوها می توانند با تخریب عروق خونی به رفع قرمزی ناشی از آکنه ، روزاسه و اسکار نیز کمک کنند. همچنین پرتوهای آی پی ال با تحریک سلول های کلاژن ساز پوست می توانند سبب سفت شدن پوست و رفع چروک ریز آن شوند. روش آی پی ال برای افرادی که دچار اسکارهای کلوئیدی و برآمده می شوند و یا زمینه پوستی تیره ای دارند توصیه نمی شود.

در یک بررسی که بر روی ۲۰ نفر انجام شد حدود ۸۵ درصد بیماران بهبود بیش از ۵۰ درصد ضایعات آکنه فقط پس از ۴ هفته از انجام IPL را ذکر کردند. در یک بررسی دیگر که بیماران ۵ جلسه IPL به فاصله ۲ هفته داشتند بهبود حدود ۷۰ درصد را در ضایعات التهابی و غیرالتهابی جوش صورت مشاهده شد. از طرف دیگر IPL در درمان قرمزی به جا مانده بعد از درمان آکنه نیز بسیار موثر است. برای از بین بردن قرمزی بعد از آکنه شاید یک جلسه IPL نیز کافی باشد. به دلیل تحریک کلاژن سازی IPL می تواند علاوه بر از بین بردن جوش فعال و قرمزی ناشی از آن و تورفتگی جای بعضی از جوش ها را که هنوز قرمز هستند درمان و صاف کند.

دستگاه آی پی ال

شکل 3 دستگاه آی پی ال

جوانسازی با آی پی ال

IPL یک روش غیرتهاجمی برای درمان آسیب های پوستی ناشی از آفتاب و پیری پوست است وبدون اینکه آسیبی به سطح پوست برساند سطح پوست این افراد را روشن و شفاف می کند. طول موج خاصی از IPL به طور انتخابی، عروق مویرگی متسع پوست و لکه های قهو ه ای ناشی از آفتاب را از بین می برد به علاوه حرارت ایجاد شده در پوست سبب بازسازی کلاژن و سفت تر شدن پوست از عمق می شود. IPL به تنهایی جهت درمان برخی لکه های پوستی مخصوصا لکه های پیری پشت دست و جوانسازی پوست به کار می رود و نسبت به سایر روش ها برتری دارد از این رو که دو هفته بعد از انجام آی پی ال که دلمه ها افتاده و پوست پشت دست ها علاوه بر کاهش چشم گیر لکه های پیری، جوانسازی نیز شده و چروک آن کمتر به نظر می رسد.

درمان ضایعات عروقی با آی پی ال

بالا رفتن سن، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و عوامل دیگر می تواند باعث شکنندگی در مویرگ ها و عروق خونی صورت شده و ضایعات عروقی ایجاد کند که تلانژکتازی (telangiectasias) نام دارد. این اتفاق عروق عنکبوتی را پدید می آورد. گاهی شکنندگی مویرگ ها باعث ایجاد قرمزی یا اریتم در پوست و خجالت افراد در جامعه می شود. روزآسه بیماری پوستی شایعی است که با قرمزی پوست مشخص می شود. تمام این بیماری ها به خوبی به IPL پاسخ می دهند. ترک های پوستی که تازه ایجاد شده اند و هنوز ته رنگ قرمز یا بنفش دارند نیز در این مرحله با IPL امکان بهبودی نسبتا خوبی دارند، این دوره قرمزی معمولا در روند ترک های پوستی کوتاه مدت است و بهترین وقت برای درمان است. زمان که بگذرد ترک ها سفید می شوند و امکان درمان با IPL وجود ندارد. طی درمان نور IPL توسط خون داخل عروق کوچک جذب شده، عروق را گرم و تخریب می کند. دکتر مریم ملکی برای ضایعات عروقی بزرگ تر به جای آی پی ال از دستگاه پیشرفته تر و جدیدتر Nd-YAG laser ساخت امریکا و دارای تاییدیه FDA که موثرتر است، استفاده می کند.

درمان موی زائد با آی پی ال

در کلینیک هور قبل از این که لیزرهای الکس مورد توجه قرار بگیرند، بیشتر موهای بدن را با دستگاه های آی پی ال درمان می کردیم و با دستگاه های آی پی ال کمپانی های معتبر مانند هارمونی آمریکا نتایج بسیار خوبی طی ۵ تا ۸ جلسه حاصل می شد، ولی متاسفانه در سایر مراکز بیشتر از آی پی ال های چینی استفاده می شد و نتایج خوب و یا ماندگاری نداشت و جلسات بیش از ۱۲ جلسه یا بیشتر باید تکرار می شد به همین علت در حال حاضر آی پی ال در درمان موی زائد محبوبیت خود را در بین مردم از دست داده است ولی هنوز هم اگر کسی مایل باشد در کلینیک هور بهترین دستگاه IPL امریکایی و دارای FDA موجود است و نتایج بسیار خوبی می تواند داشته باشد.

لیزر موهای زائد با آِی پی ال  IPL

شکل 4 کاربردآی پی ال برای موهای زائد

قبل از انجام آی پی ال باید از موارد زیر خودداری کنید:

روش انجام آی پی ال

به منظور استفاده از دستگاه آی پی ال ابتدا ناحیه ای که قرار است در معرض پرتو های آی پی ال قرار گیرد، تمیز می شود. سپس یک ژل مخصوص بر روی پوست شما گذاشته می شود، آنگاه پرتوهای نوری از دستگاه آی پی ال بر روی پوست تابانده می شوند. در طول درمان به کمک آی پی ال عینک محافظ برای محافظت از چشم استفاده می شود. معمولا درد دستگاه آی پی ال خفیف و قابل تحمل است. برخی از افراد درد ناشی از آن را به ضربه کش لاستیکی روی پوست تشبیه می کنند. بسته به این که چه بخشی از بدن شما در معرض دستگاه آی پی ال قرار می گیرد و وسعت این ناحیه چه قدر است، این روش درمانی ممکن است به 10 تا 30 دقیقه زمان نیاز داشته باشد.

معمولا در درمان مواردی همچون جوش و قرمزی جای جوش و یا ضایعات عروقی و قرمزی پوست برای بدست آوردن نتیجه مورد نظر ممکن است لازم باشد، روش آی پی ال را برای 3 تا 6 جلسه تکرار کنید. این جلسات درمانی باید با فاصله ۲ هفته تا ۴ هفته تکرار شود. برای رفع موهای زائد با روش آی پی ال به ۴تا ۸ جلسه درمان نیاز دارید.

عوارض آی پی ال

IPL عوارض چندانی ندارد. مختصر قرمزی در محل IPL ایجاد می شود که طی چند ساعت بعد از بین می برد. در بعضی موارد که بیمار کک مک تیره داشته باشد ممکن است دلمه کوچکی روی این لکه ها بسته شود که طی چند روز بعد خودبه خود می افتد و کک مک ها را کم رنگ تر می کند.

به ندرت ممکن است بعد از انجام آی پی ال علائم زیر را تجربه کنید:

بعد از انجام آی پی ال

شما می توانید بعد از انجام آی پی ال به فعالیت های روزمره خود ادامه دهید. ناحیه ای که تحت پرتوهای دستگاه آی پی ال قرار گرفته است ممکن است برای چند ساعت دچار قرمزی مختصر شود. در پوست های بسیار حساس حساسیت پوستی ممکن است برای یک روز بعد از انجام آی پی ال نیز ادامه داشته باشد.

مزایای آی پی ال

این روش برای از بین بردن لکه های تیره و ضایعات عروقی و همچنین موهای زائد به خوبی عمل می کند.
معمولا دوره نقاهت و خانه نشینی ندارد و فرد می تواند فعالیت های روزمره خود را انجام دهد.

مزایای آی پی ال

شکل 5 مزایای آی پی ال

معایب آی پی ال

برای کسب نتیجه مناسب در روش آی پی ال شما باید درمان را برای چندین جلسه تکرار کنید.
در صورت عدم آشنایی و تجربه کافی با دستگاه مانند سایر لیزرها احتمال سوختگی پوست وجود دارد ولی معمولا عارضه ای به جا نمی گذارد.
دکتر مریم ملکی به همراه تیم مشاوران در روز معاینه با انتخاب بهترین روش مناسب از میان روش های زیبایی پوست، در کلینیک هور، در مورد مزایا، معایب و هزینه آن ها با شما صحبت می کنند.

لیزر موی خانگی دستگاهIPL (آی ‏پی ‏ال)

بیشتر لیزرهای موی خانگی از نوع آی پی ال هستند و لیزر نیستند. در صورتی که مایل به انجام IPL (آی ‏پی ‏ال) با نمونه خانگی آن هستید باید بدانید که پاسخ دهی با این وسیله خانگی بسیار کمتر از دستگاه های پیشرفته و قدرتمند زیر نظر پزشک می باشد. این لیزرهای خانگی تنها برای موهایی مناسب هستند که کنتراست بالایی با پوست داشته باشند (یعنی موهای تیره بر روی پوست روشن). در صورتی که پوست شما تیره است احتمال این که نور جذب شده باعث سوختن پوست شود، زیاد است.

هزینه آی پی ال (IPL)

هزینه این درمان باید توسط پزشک معالج و براساس نوع درمان و وسعت ناحیه تحت درمان تعیین شود.

برای مشاهده عکس های قبل و بعد از گالری تصاویر دیدن کنید.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آیا تزریق بوتاکس برای کشیدن گوشه چشم عوارضی دارد؟دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
بیماری كاوازاكیدکتر فریدون آشنایی [ فوق تخصص بيماريهای قلب اطفال ]
اوزون تراپی روشی موثر برای درمان خار پاشنهدکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
رادیوگرافی پانورکس برای چه افرادی استفاده میشود ؟دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]
کاربرد کایروپراکتیک یا درمانهای دستی چیست؟دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
جوش های چرکی و درمان آنکلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
بلوک عصبی ستون فقرات برای تشخیص و درمان درددکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]
درباره جنین اهدایی بیشتر بدانیددکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
کاشت ابرو به روش FIT چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
روش FIT برای کاشت مو؛ همه اطلاعات کاربردی و پاسخ به سوالات متداولدکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت