توصيه هاي تغذيه اي براي پيشگيري از ابتلا به سرطان:
1-اصول تنوع و تعادل را در برنامه غذايي خود در نظر بگیرید یعنی روزانه از تمام گروه های غذایی در حد مناسب استفاده نماید.
2-میزان انرژي دريافتي خود را کنترل کنید. یعنی از افراط در مصرف مواد غذایی بپرهیزید تا وزن مناسب برای سلا مت خود را حفظ کنید.
3- مصرف ميوه ها و سبزي ها رابه5-4وعده در روزافزایش دهید.
4-مصرف گوشت قرمز و گوشت هاي چرب راکاهش دهیدوبه جای آن از گوشت های سفیدو کم چرب مثل گوشت مرغ، بوقلمون يا ماهي استفاده کنید.
5-مصرف فيبررا افزايش دهید. برای این منظور از غلات کامل(نان های سبوس دارمثل (سنگك و بربري)،حبوبات استفاده کنید.
6-مصرف چربي به ويژه چربي هاي حيواني را كاهش دهید.
7-به نوع روغن مصرفی خود توجه کنید.مصرف روغن جامد را کاهش داده وبه جای آن از روغن مایع مخصوص پخت وپزبرای تهیه غذاها استفاده کنید..
8-مصرف ماهي و آبزيان را در برنامه غذايي خودافزایش دهید.( مصرف حداقل 2 بار ماهي) اين گروه از مواد غذايي به دليل تركيب چربي مفيد موجود در آن ها يعني اسيدهاي چرب امگا 3 در پيشگيري از بعضي از سرطان ها موثر شناخته شده اند. براي طبخ آن ها بهتر است از روش بخارپز و يا آب پز كردن استفاده شود تا مواد مغذي مفيد آن ها حفظ شود.
9-سالسيلات موجود در بعضي از مواد غذايي مثل قارچ، كشمش، توت فرنگي، سيب، ادويه ها مثل آويشن و دارچين، نيز در كاهش خطر ابتلا به انواع سرطان موثرند.
10-مصرف گوجه فرنگي(به دليل داشتن ليكوپن)، سويا (به دليل داشتن فيتواستروژن ها) از عوامل موثردر پيشگيري از سرطان پروستات هستند
11-مواد غذايي مثل سير، پياز، چاي سبز وانواع كلم را در برنامه غذايي خود بگنجانید.
12-از مصرف غذاهاي كپك زده و مانده بپرهیزید.
13-از مصرف غذاهای نمک سود و غذاهای دودی تا حد امکان خودداری کنید.
14-فعاليت بدنيخود را افزايش دهید
تهيه كننده : شهزاد محمديان
کارشناس ارشد تغذيه و رژيم درماني