اسید هیالورونیک یکی از انواع مواد پرکننده موجود در بازار است که به دلیل ویژگی های خاص، توجه بسیاری از پزشکان و بیماران را به خود جلب کرده است. مواد پرکننده (filling agent) که به نام ژل هم شناخته می شوند، موادی هستند که با هدف بازسازی و زیبایی پوست به کار می روند. طی سال های اخیر مصرف مواد پرکننده برای درمان اسکار جوش صورت، محو خطوط پوستی و برجسته کردن اجزای صورت بسیار شایع شده است. اسيدهيالورونيك يك ماده طبيعى است كه در همه موجودات زنده وجود دارد. غلظت هاى زیاد این ماده در بافت همبند و در مايع اطرا ف چشم وجود دارد. این ماده همچنين در غضروف، مايع مفصلی و در بافت همبند پوست یافت می شود. در بافت پوستى، اسيدهيالورونيك يك ماده ژله ای است كه فضاى بين كلاژن و فيبرهاى الاستین را پر می كند. در این مقاله به شناخت و بررسی ویژگی های بهترین ژل اسید هیالورونیک می پردازیم.
با گذر زمان، به دلیل پروسه طبيعى پيرشدن يا به علت تماس با عوامل محيطى از قبيل آلودگی هوا و تابش آفتاب، بخشی از ذخيره طبيعى اسيدهيالورونيك بدن تجزيه و تخریب می شود.
حدود سی سال است که فرم های مصنوعى اسيدهيالورونيك ساخته شده و در درمان بیماری های روماتيسمی، چشم پزشكى و ترميم زخم به کار می رود. اخيراً اشكال مصنوعى اسيدهيالورونيك براى استفاده مصارف زیبایی توليد شده که اغلب در زیبایی صورت به کار می رود.
درمان با اسيدهيالورونيك تقريباً برای همه افراد مناسب است. بدلیل اينكه اسيدهيالورونيك از نظر شيميايى بين همه گونه های جانوری يكسان است، آلرژى به آن بسیارنادراست. این مساله برعکس كلاژن گاوى است که بین آزمايش پوستى آن و درمان حدود هشت هفته فاصله است. درمان با اسيدهيالورونيك براى بيماران حساس به كلاژن گاوى هم مناسب است.
درمان در يك مركز پزشكى توسط پزشک متخصص انجام می شود.
بیشتر بخوانید : درمان و اصلاح صورت نامتقارن بدون جراحی با تزریق فیلر
ماندگاری تزریق فیلر اسيدهيالورونيك دائمى نيست. دقیقآً شبیه اسيدهيالورونيك طبيعى ، اسيدهيالورونيك مصنوعی هم پس از تزريق به تدريج تجزیه و جذب بدن خواهد شد. در بيشتر موارد، مدت دوام اسيدهيالورونيك 9 تا 18 ماه طول می كشد. در صورت نیاز می توان درمان را تکرار کرد.
درمان با تزریق فیلر اسيدهيالورونيك عموماً خوب تحمل می شود. درد هنگام تزریق با استفاده از بی حسی موضعی به حداقل می رسد. پس از درمان ممكن است موضع درمان متورم، قرمز و دردناك باشد، که معمولاً طی چند روز بهبود می يابد. آلرژی به اسيد هيالورونيك بسیار نادر است .
تمامی فیلرها یا ژل های معتبر دارای برچسب هایی هستند که مشخصات مهم فیلر مثل نام فیلر، شماره تولید، تاریخ انقضا و حجم فیلر برروی آن درج شده است. اگر به سلامتتان اهمیت می دهید حتما از پزشکتان بخواهید که برچسب فیلر را در اختیار شما قرار دهد و آنرا در جایی نگهداری کنید. حتی اگر فیلر شما برچسب ندارد، می توانید جعبه آن را دریافت کنید و عکس جعبه یا خود آن را نگهداری کنید.
داشتن این اطلاعات در آینده برای شما مفید است از طرف دیگر با این کار از اینکه به شما فیلرهای بی کیفیت یا فله ای تزریق شود جلوگیری می کنید. برای کمک به سلامت جامعه در انتشار این پیام کوشا باشید.
همچنین بخوانید : بهترین برندهای فیلر کدامند؟