آیا تزریق بوتاکس عوارض دارد؟
بوتاکس روشی كمعارضه است و عوارض مطرحشده برای آن نادر، جزئی و گذرا هستند. از عارضههای بیاهمیت و گذرای بعد از تزریق میتوان به قرمزی محل تزریق، ورم موضع، خون مردگی به خصوص در نواحی دور چشم، درد محل تزریق، سردردی كه ممكن است تا 3 ساعت طول بكشد، تهوع مختصر، ضعف عمومی و خارش اشاره كرد. بعضی عوارض احتمالی دیررس كه اهمیت بیشتری دارند نظیر دوبینی، افتادگی پلك و ابرو نیز مطرح هستند.
البته این احتمال وجود دارد که بوتاکس به اشتباه به ماهیچههای کناری تزریق شود یا حتی در اثر تزریق عمیق روی آنها تاثیر بگذارد. تزریق بوتاکس به ماهیچه بالا برنده پلک موجب افتادگی کامل یا بخشی از پلک به مدت شش تا هشت هفته میشود. از جمله تاثیرات ثانویه تزریق بوتاکس میتوان به خشکی موقتی چشم، اشک، تورم پلک، خطای دید، التهاب قرنیه، هماتوم یا تراوش و تجمع موضعی خون که به زودی منعقد میشود، دردهای موقتی و سوزش خفیف اشاره کرد.
توجه داشته باشید كه در صورت بروز ورم شدید در ناحیه تزریق ماده، خونمردگی وسیع و نیز مشاهده افتادگی در پلك و ابرو باید پزشك را از آنها مطلع كرد.
هم اکنون بوتاکس در آمریکا روشی است که بیشترین استفاده از آن برای زیباسازی صورت می شود. و هنرپیشه های هالیودی بیشترین مصرف کنندگان این ماده میباشند.
چند بار باید تزریق را تکرار کرد؟
تزريق بوتاکس روش سريع و موثر برای رفع چروک است. مدت تزريق بوتاکس بين 20 - 10 دقيقه است. شروع اثر بوتاکس بين7 ـ 4 روز است. مزيت ديگر اين روش برگشت سريع به سر کار است. اثرات تزريق بوتاکس بسته به تعداد تزريق قبلی بين 6 - 4 ماه طول ميکشد.
تزریق دوم معمولاً 3 تا 4 ماه بعد از نوبت اول و تزریق سوم 12 ماه بعد از اولین تزریق، با هدف دوام حالت فلجی عضلات صورت و صاف ماندن پوست و ایجاد عادت اجتناب از حالات تولیدكننده چروك، انجام میشود. پس از چند نوبت تزریق به فرد آموزش داده میشود تا در صورت مشاهده برگشت انقباضات و چروكهای قبلی، برای تزریق مجدد مراجعه نماید.
چه کسی کانديد مناسب برای تزريق بوتاکس است؟
هر کسی که خواهان اين است که چهره جوانتر و کم چروکتری داشته باشد کانديد مناسبی برای تزريق است.
در چه کسانی نباید تزريق بوتاکس انجام شود؟
زنان باردار، زنان شیرده، كودكان زیر دوازده سال، افرادی كه از تزریق ماده انتظارات غیرواقعی دارند، بیمارانی كه ثبات روانی ندارند، افراد با سابقه حساسیت نسبت به هركدام از اجزای دارو، افراد با سابقه بیماریهای عصبی ـ عضلانی مانند میاستنیگراو و اماس، كسانی كه تحت درمان با داروهای آنتیبیوتیكی نظیر جنتامایسین قرار دارند و نیز مصرفكنندگان گروهی از داروهای قلبی نمی توانند ازاین ماده استفاده کنند.