درمان هموروئید در زنان :
درمان مشتمل بر انواع غیردارویی و دارویی است .
درمان غیردارویی هموروئید :
شستشوی کامل ناحیه مقعد بعد از هر اجابت مزاج که خوشبختانه ریشه در آداب روزانه ما دارد و عمل بسیار مفیدی است ، جزو اولین توصیه ها به این بیماران در کشورهایی است که این عادت مناسب را ندارند . ( کمپرس با آب گرم یکی از مؤثرترین روش ها برای بهبود و تسکین علائم است ) این توصیه ای است كه اغلب همكاران به بیماران صورت می گیرد كه باید به عرض برسانم كاملا اشتباه و باعث بد ترشده بیماری میگردد و دقیقا باید بر عكس عمل كرد یعنی می باید از سرما استفاده كرد یعنی از آب بسیار سرد.
بد نیست بدانید كه یك وسیله ای است كه پس از گذاشتن آن در فریزر و سرد كردن ان وسیله آن را در مقعد وارد باید كرد تا این وسیله سرد شده در مجاورت توده های هموروئید قرار گیرند لازم است به عرض برسانم كه سرما باعث كاهش التهاب و درد میگردد و برعكس گرما باعث تشدید التهاب و درد میگردد.. ، استفاده از توالت ایرانی در این موارد به هیچ وجه توصیه نمی شود زیرا با فشاری که وارد می کند حالت بیرون افتادگی و سایر علائم را تشدید می نماید بنابراین اگر در منزل توالت فرنگی موجود نیست می توان از انواع صندلی هایی که به مدل توالت فرنگی تعبیه شده اند ، استفاده نمود .
یکی از مهم ترین اقدامات درمانی ، پیشگیری از یبوست و به وجود آمدن مدفوع سفت است که از عوامل عمده ی ایجاد هموروئید به شمار میر ود . برای اینکار استفاده از میزان کافی مواد غذایی حاوی فیبر ، انواع سبزی و میوه به خصوص میوه های ملین مانند گلابی ، آلو ، انجیر و ... نان سبوس دار و نوشیدن مایعات و به خصوص آب کافی در روز ( حدود ۸ لیوان ) توصیه می شود .
از آنجاییکه عدم تحرک کافی نیز جزو عوامل ایجاد کننده ی زمینه ای به شمار می رود گنجاندن نوعی فعالیت بدنی مانند پیاده روی یا سایر ورزش های ملایم در برنامه ی روزانه پیشنهاد می شود . در موارد تشدید علائم ، استراحت در حالت دراز کش به طوری که ناحیه پایین کمر بالاتر قرار بگیرد و پرهیز از ایستادن و نشستن طولانی کمک کننده است . نکته ی قابل تأکید این است که اقدامات پیشگیرانه ذکر شده باید همواره و به طور مستمر اجرا شود یعنی دایماً باید از یبوست پیشگیری و مدفوع را نرم نگه داشته و از حالات عمودی پرفشار ( ایستادن و نشستن طولانی ) پرهیز نمود .
البته لازم است به عرض برسانم درمان داروئی در 10 یا 15 درصد بیماران موثر است آنهم در نوع داخلی ان نه بعد از تشكیل توده هموروئید زیرا به هیچ وجه نمی توان توده را با دارو از بین برد و پس از تشكیل توده هموروئیدی فقط با جراحی قابل درمان است و به نحوی باید آن توده قطع شود.
هموروئیدهایی که افتادگی و اتساع زیادی پیدا کرده اند ، معمولاً با جراحی درمان می شوند بدین ترتیب که طی عمل هموروئیدکتومی ( Hemorrhoidectomy ) ناحیه ی آسیب دیده برداشته می شود .
روش های غیرجراحی شامل این مواردند :
بستن هموروئید با باند الاستیک ( جزو موفق ترین روش هاست ) . لازم به ذکر است که در این مورد باید مراقب عفونت احتمالی بود .
برای هموروئیدهای داخلی که مرتب خونریزی و افتادگی پیدا می کنند ، یکی از مناسب ترین راه ها تزریق یک ماده ی اسکلروزان ( سفت کننده ) به زیر مخاط آن ناحیه است .
تنگ کننده های عروقی با منقبض کردن رگ ها ،به تدریج باعث کاهش تورم ، احساس ناراحتی ، خارش و التهاب می شوند ولی به دلیل احتمال بروز عوارض جانبی ناخواسته ، حتی از طریق استفاده جلدی در بیماریهایی مانند فشار خون بالا ، دیابت ، پرکاری تیروئید ، بزرگی پروستات و بیماران مصرف کننده برخی داروهای اعصاب ( مانند ضدافسردگی ها ) مصرف محدودتری دارند .
مواد محافظت کننده ، مانند لانولین ، روغن معدنی ، وازلین و ... با ایجاد یک لایه ی پوششی از تحریک و خشکی ناحیه ی آسیب دیده پیشگیری می کنند . در حالی که مواد قابض ، مانند اکسید دوزنگ و کالامین ، با منعقد کردن پروتئین سلول پوست در نتیجه محافظت لایه ی بافت زیرین و کاهش حجم سلول و خشک کردن ناحیه احساس تحریک و سوزش و خارش را تسکین می دهند .
از آنجائی که اصولاً در مدفوع میکروارگانیسم های فراوانی موجود است ، مواد ضدعفونی کننده که به طور عمده از رشد میکروب ها جلوگیری می کنند فقط در برخی محصولات ضد هموروئیدی به کار می روند زیرا هنوز در مورد اینکه چقدر می توانند مؤثر باشند ، اختلاف نظر وجوددارد . توجه نمائید كه در بارداری هنگام زایمان شل بودن عضلات و گاهی ارتباطات جنسی ممكن در خانم ها این بیماری در خانمها یا بیشتر دیده شود و یا شدید تر تظاهراتش دیده شود.