آجیل از جمله بهترین منابع گیاهی پروتئین است.همچنین منبع فیبر،آهن و منیزیوم و آنتی اکسیدانهایی همچون ویتامین آ و سلنیوم و روی است.آجیل غنی از چربیهای مفید از جمله امگا 3 است که کلسترول مضر خون را پایین می آورد.بیشتر چربیهای موجود در آجیل از نوع غیر اشباع مفید بوده و درصد چربیهای اشباع مضردر آن بسیار کم است.
در سال 2003 سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) پیشنهاد کرد که مصرف 45 گرم آجبل در روز در یک رژیم کم چربی - کم کلسترول میتواند خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی را بکاهد.
FDA اعلام کرد که از میان انواع آجیل، بادام،فندق،بادام زمینی،پسته و گردو در هر 50 گرم حاوی کمتر از 45 گرم چربی اشباع (چربی مضر) هستند و آجیل مفید برای کاهش خطر بیماریهای قلبی تلقی میشوند.
البته 1-2 درصد افراد نیز به بعضی انواع آجیل آلرژی دارند و دچار خارش پوستی یا گلودرد میشوند که باید از آن اجتناب کنند.
از میان انواع آجیل،گردو منبع بسیار غنی امگا 3 -آلفا لینولئیک اسید- است که در بهبود عملکرد قلب و عروق و تنظیم چربی خون موثر است.در افرادی که نمیتوانند ماهی مصرف کنند ،خوردن گردو میتواند جایگزین مناسبی برای آنا به منظور تامین امگا 3 باشد.
ازطرفی نباید فراموش کرد که آجیل بسیار پرکالری است زیرا از یک ماده غذایی چرب محسوب میشود و مصرف زیاد آن میتواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود.30 گرم از بیشتر انواع آجیل معادل 200 کالری انرژی دارد.البته میتوان گفت خوردن آجیل خاصیت سیر کنندگی زیادی دارد و میتواند جلوی پرخوردن غذاهای دیگر را بگیرد و از این نظر ضد پرخوری است.
بطور کل بهتر است برای اضافه کردن آجیل به رژیم غذایی ،آن را جایگزین سایر منابع چربی رژیم غذایی خود کنیم.مثلا به جای لبنیات پرچرب یا گوشت قرمز ، کیک و شیرینی یا شکلات،یا بجای کره و سیب زمینی سرخ کرده ویا سایر میان وعده ها و تنقلات بی ارزش،از 30 تا 60 گرم آجیل در طول روز استفاده کنیم.