چربی ها از سه عنصر کربن ، اکسیژن و هیدروژن تشکیل شده اند . در سال 1918 ثابت شد که این مواد برای رشد طبیعی انسان و حیوان ضروری می باشد . اسیدهای چرب ضروری که برای انسان لازم می باشد اسیدلینولئیک و لینولئیک بوده که جزء گروه چربیهای امگا 3 و امگا 6 می باشند و اسیدهای چرب غیراشباع هستند .اسیدهای چرب از نظر ساختمانی به دو گروه اشباع و غیر اشباع تقسیم می شوند که نوع غیر اشباع آن برای سلامتی بدن مفیدتر است زیرا اسیدهای چرب اشباع باعث بالا رفتن چربی خون خصوصا" کلسترول می شوند . از طرف دیگر اسیدهای چرب به دو دسته ترانس و سیس تقسیم بندی می شوند که اسیدهای چرب ترانس برای بدن مضر بوده و باید حداکثر 1% چربیهای مصرفی ما را شامل گردد.هضم اسیدهای چرب از دهان به صورت ناچیز شروع شده و در معده نیز معمولا" هضمی صورت نمی گیرد و در روده تحت تأثیر آنزیمهای پانکراس و صفرا هضم و جذب می گردد . چربیها در هر گرم حدود 9 کیلوکالری انرژی تولید می کنند .
چربیها در بدن دارای وظایفی هستند از جمله :
در ساختار دیواره سلولی شرکت داشته ، به عنوان پیش ساز هورمون ها نقش داشته ، محل حمل و جذب ویتامین های محلول در چربی بوده و به عنوان منبع جذب انرژی می باشد و با وجود انرژی زیادی که تولید می کند و همراه خود هنگام ذخیره ،آب کمتری جمع می کنند منبع جذب و ذخیره انرژی بدن می باشد ، باعث خوشمزه تر شدن غذاها می شوند ، عضلات و بافت قلب از چربی به عنوان منبع انرژی استفاده می کنند .هرچه طول زنجیره اسید چرب بیشتر باشد چربی جامدتر بوده و هر چه کوتاهتر باشد مایع می باشد . همچنین اشباع بودن و غیر اشباع بودن بر روی شکل چربی اثر داشته به این صورت که هرچه غیر اشباع تر باشد بیشتر مایع است و برای سلامتی مفیدتر است. میزان انرژی بدست آمده از چربی حدود 30% کالری ما می باشد که بهتر است 7- 10 % از چربیهای اشباع و بقیه از چربیهای غیر اشباع باشد که البته مقدار چربی های چند غیر اشباع هم حدود 10% باشد و در صورت مصرف انسانی تر آن باید از ویتامین E بیشتری استفاده شود تا جلوی اکسید شدن آنرا بگیرد . از عواملی که HDL خون را افزایش می دهد ورزش است و عدم تحرک و اضافه وزن باعث کاهش آن می شود.