دکتر فریبا خضرایی - پوست ، مو و زیبایی

روش های درمان حساسیت فصلی با طب سوزنی

دکتر فریبا خضرایی [ پوست ، مو و زیبایی ]آدرس وب سایت : www.doctorkhazraei.ir
آدرس مطب : تهران ، همت غرب ، خيابان شهيد كبيرى طامه ، بین لاله چهارم و پنجم ، پلاك 50 ، طبقه سوم تلفن مطب : 4461560 - 021

آلرژی فصلی، مانند سایر انواع آلرژی، زمانی ایجاد می شود که سیستم ایمنی بدن نسبت به چیزی در محیط واکنش بیش از حد نشان دهد. این نوع آلرژی (رینیت آلرژیک) در یک فصل خاص رخ می دهد.آلرژی های فصلی معمولاً در بهار، تابستان یا پاییز که گیاهان خاصی گرده افشانی می کنند، ایجاد می شود و در طول زمستان کمتر رایج است؛ اما ممکن است برخی افراد در تمام طول سال رینیت آلرژیک را تجربه کنند. طب سوزنی یا «سوزن درمانی»، با قدمتی بیش از ۲۵۰۰ سال است که با هدف تسکین درد با فروکردن سوزن در بدن انجام می شود . در واقع طب سوزنی درمان از طریق تحریک نقاط خاصی روی پوست با سوزن انجام می شود و ممکن است به درمان مشکلاتی مانند آلرژی کمک کند. با طب سوزنی می توان بر روی اعصاب و سیستم ایمنی بدن تأثیر گذاشت و مکانیسم بدن را تحت تأثیر قرار داد. در درمان حساسیت فصلی با طب سوزنی، سوزن های مخصوص را در نقاط مختلف بدن وارد می کنند. با این کار، تعادل انرژی (چی) در سیستم بدن به خصوص اندام های مرتبط با سینوس ها ایجاد می شود. بدین ترتیب عوامل ایجاد آلرژی و التهابات فصلی کمتر شده یا کاملاً از بین می روند. طب سوزنی به طور کلی به عنوان درمان مکمل یا کنترل کننده در کنار دیگر درمان ها و داروها استفاده می شود.

آنچه در این مطلب میخوانید

درمان حساسیت با طب سوزنی چه مزایایی دارد؟

مکانیسم های عمل طب سوزنی در درمان آلرژی و حساسیت

مکانیسم هایی که توسط آن طب سوزنی ممکن است علائم آلرژی را کاهش دهد به طور کامل شناخته نشده است؛ اما چندین نظریه ارائه شده است. اعتقاد بر این است که طب سوزنی ترشح اندورفین را تحریک می کند که مسکن های طبیعی و تقویت کننده خلق و خو هستند. علاوه بر این، ممکن است بر سیستم عصبی خودمختار تأثیر بگذارد که عملکردهای غیرارادی بدن مانند ضربان قلب و هضم را کنترل می کند. با تعدیل سیستم عصبی خودمختار، انواع طب سوزنی می تواند به طور بالقوه بر پاسخ ایمنی بدن تأثیر بگذارد و التهاب را کاهش دهد.

آیا درمان حساسیت با طب سوزنی، یک درمان قطعی است؟

در علم پزشکی هیچ عنوانی برای درمان قطعی یک بیماری وجود ندارد، بنابراین می توان گفت که درمان به روش طب سوزنی نیز از این قاعده مستثنی نیست. به این منظور که ممکن است برخی از درد ها و بیماری ها با استفاده از انواع روش های طب سوزنی کاملاً رفع شود؛ اما بر روی برخی دیگر از بیماری ها اثر کمتری بگذارد. به طور کلی بهتر است بدانید که درمان حساسیت با طب سوزنی، یک روش درمانی مکمل است که استفاده از آن در کنار دیگر روش های درمانی، تأثیر بسزایی در رفع آلرژی و حساسیت دارد.

طب سوزنی و حساسیت فصلی

عوارض طب سوزنی

درمان با طب سوزنی به نسبت سایر روش ها از عوارض جانبی کمتری برخوردار می باشد. از عوارض طب سوزنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

انواع روش های طب سنتی برای درمان حساسیت کدام است؟

بسیاری از بزرگان طب سنتی بر این باور هستند که کاهش میزان غذا در درمان آلرژی با طب سنتی بسیار مؤثر است. توصیه می شود در فصل بهار پرخوری را کنار بگذارید و تا حد امکان از مصرف گوشت و غذاهای چرب اجتناب کنید. در صورت لزوم می توانید گوشت کبک و بلدرچین را جایگزین گوشت های قرمز و سخت هضم نمایید. بهتر است از خوردن گردو و پنیر پرهیز کنید و سبزیجاتی نظیر شاهی، سیر، تره و پیاز را از برنامه ی غذایی خود حذف نمایید. میوه های آبدار و غذاهای ترش و شور، تشدیدکننده ی روند آلرژی می باشند. راه های زیادی برای درمان آلرژی با طب سنتی وجود دارد که در ادامه به مهم ترین آنها اشاره خواهیم کرد:

زردچوبه یکی از بهترین راه های درمان حساسیت با طب سنتی می باشد. خواص ضد باکتری این گیاه به کاهش آلرژی در بدن کمک می کند. جالب است بدانید که مصرف روزانه ی زردچوبه موجب افزایش سیستم ایمنی بدن می گردد.

گیاه آویشن از جمله گیاهان مفیدی است که نقش مهمی در درمان حساسیت با طب سنتی دارد. برای این منظور کافی است یک قاشق مرباخوری گیاه آویشن خشک شده را درون یک لیوان آب جوش ریخته و دربی بر روی آن قرار دهید. بعد از گذشت ۵ دقیقه آن را از صافی عبور دهید و نوش جان کنید. مصرف روازنه آویشن به صورت ادویه راهی مؤثر در درمان آلرژی می باشد.

کافی است روزانه یک قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان آب ولرم ریخته و میل کنید. مصرف روزانه ی این معجون در درمان آلرژی معجزه می کند.

سیاه دانه از جمله روش های خانگی درمان حساسیت است که هم به صورت روغن و هم به صورت دانه قابل استفاده می باشد.

استفاده از برگ های گیاه گزنه روش مؤثر دیگری است که به درمان آلرژی با طب سنتی کمک می کند. به منظور استفاده از این گیاه می توانید مقدار کمی از برگ های گیاه گزنه را داخل ظرف محتوی آب جوش بریزید و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه بر روی حرارت ملایم به خوبی دم بکشد. سپس ظرف را از روی شعله برداشته و اجازه دهید خنک شود. دمنوش تهیه شده از برگ گزنه ی شما آماده است.

گیاه بادرنجبویه علاوه بر آرام بخش بودن، با تأثیر روی دستگاه عصبی مرکزی مغز، به کاهش تحریکات آلرژی زا کمک می کند.

بابونه از گیاهان شگفت انگیزی بوده که در درمان آلرژی با طب سنتی، بسیار مؤثر است. سنتی بر این باور است که بابونه طبیعتی گرم و خشک دارد و کاملاً ضد حساسیت می باشد.

وجود ویتامین C موجود در چای سبز، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از بدن در برابر انواع بیماری¬ ها از جمله آلرژی فصلی به خوبی محافظت می کند. خاصیت آرام بخشی چای سبز به از بین بردن تنش های ناشی از آلرژی از جمله هیجان، استرس و افسردگی کمک می کند.

وجود ویتامین C در پرتقال همانند آنتی هیستامینی قوی عمل می کند. مصرف روزانه ی یک عدد پرتقال هنگام صبح، از بدن در برابر انواع آلرژی و حساسیت محافظت می کند.

دارچین از گیاهان پرخاصیت و معروف است که خاصیت ضد حساسیت آن طی سال ها به اثبات رسیده است.

درمان حساسیت فصلی در طب سنتی با سیر به اعتقاد متخصصان طب سنتی استفاده از سیر به دلیل تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثرترین درمان گیاهی حساسیت و بسیاری بیماری های دیگر است. همچنین سیر خاصیت با خاصیت آنتی بیوتیکی و آلسین موجود، به عنوان یک عامل ضد میکروبی و ضد التهابی قوی مشهور است.

توصیه می شود برای درمان حساسیت فصلی روزانه دو مرتبه آب نمک رقیق در داخل دهان قرقره کنید یا با سرنگ حباب دار بینی خود را با آب نمک بشویید. این کار باعث می شود گرد و غبار و آلرژن ها پاک شوند.

روغن بنفشه می تواند علائم حساسیت فصلی را کم کند یا از بین ببرد. برای استفاده می توانید روزی دو قطره روغن بنفشه را داخل بینی بریزید یا این که روغن بنفشه را روی شقیقه ها بریزید و به مدت چند دقیقه ماساژ دهید. این روش به خصوص برای درمان عطسه مفید است.

میوه هایی مانند کیوی، پرتقال، لیمو شیرین، نارنج با داشتن مقادیر قابل توجه ویتامین C از بروز واکنش در مقابل هیستامین پیشگیری می کند. امگا ۳ موجود در ماهی هم می تواند واکنش های آلرژیک را محدود کند. عسل نیز درمان مؤثری است.

برای تهیه ی این جوشانده یک قاشق غذاخوری گل بنفشه و شکرتیغان را با دو لیوان آب بجوشانید طوری که یک لیوان از آن باقی بماند، سپس آن را صاف کنید و بنوشید. روزانه دو مرتبه باید این جوشانده را برای از بین بردن خارش گلو بنوشید.

آلرژی چگونه با طب سوزنی درمان می شود؟

پزشک بیمار را معاینه کرده و اطلاعاتی را مانند سوابق بیماری فرد، دارو های مصرف کرده و ….. را به دست می آورد. سپس با استفاده از اطلاعات کسب کرده و معاینات صورت گرفته، یک طرح درمانی برای فرد ارائه می دهد. در گام بعدی بیمار با توجه به نحوه درمان خود بر روی تخت دراز می کشد و یا بر روی صندلی می نشیند. سپس پزشک محل مد نظر برای درمان را با الکل ضد عفونی می کند. گام بعدی، نوبت به انجام عملیات طب سوزنی می باشد. در واقع پزشک، سوزن ها را در قسمت مد نظر وارد می کند. ممکن است سوزن ها را در جای خود حرکت داده و آنها را بچرخاند. انجام این کار منجر به ایجاد گرما و جریان الکتریسیته در بدن شده و در نتیجه منجر به افزایش سرعت روند درمان و بهبود بیماری می شود. پس از انجام این مراحل، نوبت به خروج سوزن ها از بدن می باشد. لازم است بدانید که ورود و یا خروج سوزن ها در بدن، هیچ دردی به همراه ندارد؛ چراکه این سوزن ها نازک بوده و مخصوص این طب طراحی شده است.

چه نوع حساسیت های فصلی با طب سوزنی قابل درمان است؟

طب سوزنی روی افرادی که به آلرژی چند ساله و ثابت مبتلا هستند نسبت به افرادی که مبتلا به آلرژی فصلی هستند بیشتر تأثیرگذار است؛ زیرا طب سوزنی روی افرادی که علائم حساسیت آنها ثابت است بهتر جواب می دهد؛ اما متأسفانه اکثر افراد به آلرژی فصلی مبتلا هستند.

نسخه اصلی مطلب روش های درمان حساسیت فصلی با طب سوزنی را در سایت دکتر فریبا خضرایی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
رفع افتادگی صورت بدون جراحیدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
همه چیز در مورد مزوتراپیدکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
درمان سلولیت با تکنیک مزوتراپیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
نقش آب در بدن ورزشکارانشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
در کلینیک لیزر موهای زائد چه خدماتی ارائه میشود؟دکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
پای دیابتی چیست و چگونه از آن جلوگیری کنیم ؟دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
انواع ابزارهای کمکی و وسایل اصلی ارتودنسی دنداندکتر پدرام دانش کاظمی [ متخصص ارتودنسی ]
درمان گرفتگی گوش در خانهدکتر سعید ملایری [ شنوایی شناسی ]
تأثیر پی آر پی در درمان سیاهی و گودی زیر چشمکلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت