چگونه از موهای کاشته شده خود مراقبت کنیم؟
دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]آدرس وب سایت : www.drsoleimani.comآدرس مطب : اصفهان ، خیابان شریعتی ، بعد از اورژانس بیمارستان شریعتی ، طبقه دوم بانک آینده ،کلینیک پوست ومو بهین تلفن مطب : 36290689 - 031
ریزش مو از جمله عواملی هستند که زیبایی ظاهری افراد را تا حد بسیار زیادی تحت تأثیر قرار می دهند. برای مقابله با این مشکل، کاشت موی طبیعی بهترین راه حل ممکن محسوب می شود؛ زیرا می توان به یک ظاهری طبیعی و دائمی رسید. برای اینکه بتوان یک کاشت مو موفقیت آمیزی را انجام داد باید برخی پارامترهای مهمی را در نظر گرفت.
بعد از انجام هر عمل جراحی یا سرپایی بیمار باید مراقبت هایی را جهت تسریع در روند بهبودی و کسب نتیجه حداکثری انجام دهد، کاشت مو هم از این قاعده مستثنی نیست. مراقبت از موهای پیوند در روزهای بعد از عمل کاشت مو حتی در دراز مدت از اهمیت ویژه ای برخوردار است، به ویژه با توجه به حساسیتی که درمان می تواند ایجاد کند. مراقبت صحیح از موها در این دوران نه تنها خطر ابتلا به عوارض را کاهش می دهد، در نتیجه احتمال نتایج موفقیت آمیز را افزایش می دهد و باعث رشد سریع و باکیفیت و تقویت مو می شود.
مراقبت های بعد از کاشت مو
رعایت نکات زیر موجب نتیجه بهتر، راحتی بیمار و جلوگیری از عوارض احتمالی خواهد گردید:
- به مدت یک هفته پس از کاشت مو لازم است رأس ساعت مقرر از آنتی بیوتیک مناسب استفاده کنید.
- در صورت وجود درد می توانید گاهی از مسکن هایی مانند استامینوفن استفاده کنید.
- ممکن است چند روز پس از انجام کاشت مو تورم در ناحیه پیشانی و پلک و چشم ها داشته باشید که به جز وضعیت ظاهری هیچگونه خطری ندارد و پس از چهار الی پنج روز از آخرین روز کاشت مو به تدریج برطرف می شود. ممکن است استفاده از کمپرس یخ در ناحیه پیشانی تا حدی مؤثر باشد.
کلینیک دکتر سلیمانی با سالها تجربه در زمینه های مختلف پوست، کاشت مو ، زیبایی و لیزر می تواند نتایج بسیار درخشانی را به شما ارائه نماید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 36290689 - 031 تماس حاصل فرمایید.
- روز بعد از کاشت، پانسمان پشت سر (محل برداشت مو) را به آرامی بردارید و پس از شستشوی کامل با شامپو و آبکشی اجازه دهید تا کاملاً محل برداشت خشک شود. پس از خشک شدن روی محل برداشت، مقدار کمی پماد ترمیم کننده استفاده کنید. استفاده از پماد ترمیم کننده موجب بهبود سریعتر زخم و جلوگیری از خشکی آن می گردد. نیازی به پانسمان مجدد نیست. در صورت تمایل می توانید این کار را روزی 2 بار هم انجام دهید. برای شستشوی محل برداشت می توانید از هر نوع شامپوی ملایم و بدون سولفات استفاده کنید. با آرامی با نوک انگشت، شست و شو را انجام دهید. این کار را تا روز ششم یا هفتم پس ازکاشت، روزانه انجام دهید.
- محل کاشت تا دو الی سه روز بعد از کاشت، نیاز به شستشو ندارد. از روز سوم و یا چهارم پس از کاشت، لازم است محل کاشت را روزانه شستشو کنید. برای شستشوی این ناحیه از اسپری آبپاش استفاده نمایید. مخلوطی از آب و شامپو را داخل آب پاش بریزید و محل کاشت را به طور کامل اسپری کنید. به نحوی که با جریان آب چربی های محل کاشت تمیز شود. از کشیدن دست خودداری کنید؛ اما جریان آب و شدت اسپری، باید در حدی باشد که قادر به تمیز کردن محل کاشت باشد و گرنه خیس کردن ناحیه به تنهایی کمکی نمی کند. پس از شستشو با آب و شامپو می توانید در انتها با آب خالص محل را شستشو کنید تا کف های ایجاد شده تمیز شوند. این کار را روزانه یک بار و تا روز ششم بعد از کاشت ادامه دهید. پس از شست و شوی محل کاشت و خشک شدن پوست گاهی ترک هایی در محل کاشت ظاهر می گردد که کاملاً طبیعی است و پس از تمیز شدن ناحیه کاشت در روز هفتم کاملاً از بین خواهد رفت.
- شستشوی نهایی محل کاشت در روز ششم یا هفتم بعد از کاشت انجام می گیرد. در این زمان پوست های محل کاشت کاملاً به پوست سر چسبیده اند و جدا کردن آنها راحت نیست؛ به همین دلیل لازم است محل کاشت شده به مدت 2 الی 3 ساعت با گاز خیس پوشانده شود تا پوست ها نرم شوند. می توانید علاوه بر آب، گاز را به کف شامپو هم آغشته کنید. یکی دیگر از راه های تجربی برای شستشوی راحت تر، استفاده از چند قطره روغن زیتون خوراکی و یا روغن بادام تلخ به مدت 2 الی 3 ساعت قبل از شستشوی کامل است. روغن زیتون موجب نرم شدن پوست ها شده و شما می توانید به سادگی محل را شستشو کنید. پس از 2 الی 3 ساعت محل کاشت را با استفاده از گاز خیس و کشیدن دست شست و شو دهید. اگر بخواهید زیر دوش مستقیم حمام این کار را انجام دهید، هیچگونه ایرادی ندارد. باید محل کاشت را به نحوی شستشو دهید که هیچ اثری از پوسته ها باقی نماند. پس از شست وشوی روز هفتم طبق عادت همیشگی، می توانید هر روز یا یک روز در میان یا در هر برنامه زمانی استحمام کنید و فعالیت عادی خود را ادامه دهید .
- مهم است که در هفته اول پس از عمل نواحی کاشته شده را تا حد امکان کمتر لمس کنید. بهتر است به پشت بخوابید و سرتان را روی چند بالش بگذارید. با بالا بردن سر در طول شب، بالش ها باعث می شوند تورم هایی که ممکن است بعد از کاشت مو ایجاد شده کاهش پیدا کند و این از جمله مهم ترین مراقبت های بعد از کاشت مو است. همچنین به بیماران توصیه می شود در هفت تا ده روز اول از بالش مخصوصی استفاده کنند.
- توصیه می شود تا چند ماه پس از کاشت از مولتی ویتامین های مخصوص رشد مو استفاده شود.
- چند ماه اول پس از کاشت بهتر است از شامپوهای ملایم و بدون سولفات استفاده شود و بعد از 5 الی 6 ماه می توانید از هر نوع شامپویی استفاده کنید.
- حداقل به مدت یک ماه تا ۴۵ روز از ورزش های سنگین مانند شنا، کشتی، کوهنوردی، ورزش های رزمی و حرکاتی که به سر و صورت فشار وارد می کند، خودداری کرده و نرمش های سبک انجام دهید.
- کوتاه کردن موها در هفته ها و ماه های بعد از کاشت هیچ ایرادی ندارد.
- پس از رشد موها استفاده از ژل یا سشوار در حد متعارف منعی ندارد.
- پس از کاشت مو، بهتر است حداقل تا یک هفته از رابطه جنسی خودداری کنید تا بهبودی پوست سر کامل شود و خطر عفونت و خونریزی کاهش یابد.
- در صورت امکان پس از یک ماه، سه ماه و در نهایت شش ماه پس از کاشت مو جهت بررسی وضعیت به کلینیک مراجعه نمایید.
- در صورت وجود جوش، زخم غیرعادی و تیرگی در محل کاشت و یا محل برداشت حتماً به کلینیک اطلاع دهید تا اقدامات درمانی انجام گیرد.
کلینیک دکتر سلیمانی یکی از بهترین مراکز کاشت مو در اصفهان از تکنیک پیشرفته و نوین لیزرتراپی پس از کاشت مو استفاده میشود. بدین منظور از دستگاه لیزری استفاده می شود که به طور اختصاصی به همین منظور ساخته شده است و پرتوهای درمانی لیزر کم توان (لیزر سرد) را به طور مستقیم به سر می تاباند. در این مجموعه لیزرتراپی روشی موثر برای درمان ریزش مو نیز شناخته می شود. همچنین در صورتی که شما دچار ریزش مو و یا کم پشت شدن به علت های مختلف هستید، لیزرتراپی می تواند به شما در بازگرداندن موها و اعتماد به نفستان کمک کند. علاوه براین در کلینیک بهین اصفهان، روشهای دیگری نیز مانند مزوتراپی و پی آر پی برای درمان ریزش مو و پرپشت شدن مو وجود دارد. جهت کسب اطلاعات کامل در زمینه روشهای درمان ریزش مو و رزرو نوبت می توانید با شماره تلفن 36290689 - 031 تماس حاصل فرمایید.
نسخه اصلی مطلب
چگونه از موهای کاشته شده خود مراقبت کنیم؟ را در سایت دکتر محسن سلیمانی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید