رفع تیرگی و پف زیر چشم با کربوکسی
دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]آدرس وب سایت : www.drsoleimani.comآدرس مطب : اصفهان ، خیابان شریعتی ، بعد از اورژانس بیمارستان شریعتی ، طبقه دوم بانک آینده ،کلینیک پوست ومو بهین تلفن مطب : 36290689 - 031
چشم ها اولین بخشی از چهره هستند که در چهره دیگران به آن توجه می نمایید. شرایط زیادی می تواند باعث ایجاد سیاهی و پف دور چشم شود که می تواند شامل عوامل غیر قابل کنترلی مانند ژنتیک هم باشد. حتی در افرادی که فاکتور ژنتیکی را نداشته باشند، این حلقه های سیاه دور و زیر چشم می تواند توسط عوامل کاملاً متفاوت دیگری ایجاد شوند. خوشبختانه روش های زیادی برای درمان تیرگی و پف دور چشم وجود دارد.
یکی از این روش ها کربوکسی تراپی است که برای این درمان از گازی به نام دی اکسید کربن (CO2) استفاده می شود. کربن دی اکسید مورد استفاده در این روش، کم فشار است تا از آسیب به بدن جلوگیری شود. هنگامی که ناحیه تحت درمان با اکسیژن بیشتری تأمین شود، تولید کلاژن تحریک شده و تخلیه سریع سموم در آن ناحیه تقویت می گردد و در نتیجه پوست ظاهری سالم تر به خود می گیرد.
- آلرژی
- اگزمای پوستی (آتوپیک درمیس)
- التهاب پوست تماسی
- خستگی
- تب یونجه (ورم آلرژیک مخاط بینی)
- وراثت
- اختلالات رنگدانه ای
- مالیدن و خراشیدن چشم ها
- قرار گرفتن در معرض آفتاب
- پوست نازک دور چشم و از دست رفتن چربی و کلاژن پوست
- خواب ناکافی
- استرس
- کمبود ویتامین های C و E
- مصرف دخانیات و سیگار
- کربوکسی تراپی به صورت سرپایی انجام می گیرد، دوره نقاهت ندارد.
- با توجه به اینکه در این روش از تزریق دی اکسید کربن استفاده می شود و این ماده به صورت طبیعی نیز در بدن تولید می شود و هیچ گونه ضرری برای بدن ندارد و از بدن دفع می شود.
- در این روش درد کمی در هنگام تزریق متوجه فرد می شود و در صورت نیاز از بی حسی موضعی استفاده می شود.
- عوارض جانبی که برای فرد به وجود می آید نسبت به سایر روش های درمانی کمتر می باشد.
- تأثیر زیادی در رفع تیرگی و سیاهی دور چشم و همچنین کاهش چین و چروک آن دارد.
- در صورتیکه به صورت ناخودآگاه تزریق داخل رگ های خونی انجام گیرد، خطری برای فرد ایجاد نمی شود.
- علاوه بر تأثیری که در از بین بردن تیرگی دور چشم دارد، در صورتی که پف زیادی در اطراف چشم ایجاد شود، می توان با استفاده از این شیوه درمانی میزان پف ها را بهبود بخشید.
- یکی از بهترین روش های درمانی برای چشم می باشد و تأثیر زیادی در افزایش الاستیسیته و انعطاف آن دارد.
- چنانچه اطراف چشم جای زخم و یا اسکار آکنه باشد، می توان با استفاده از این شیوه درمانی این آسیب ها را درمان کرد.
پزشکان قبل از تزریق گاز، برای بیحس کردن ناحیه ی تزریق از پماد بیحسی استفاده می کنند. یک مخزن گاز کربن دی اکسید با یک لوله پلاستیکی به یک کنترل کننده ی جریان متصل می شود. پزشک با دقت میزان جریان خروجی از مخزن را کنترل می کند. گاز از مخزن وارد سیستم کنترل کننده ی جریان و سپس لوله ی استریل فیلتر دار می شود. این فیلتر تمامی ناخالصی های گاز را قبل از ورود به بدن جدا می کند. پس از فیلتر، گاز وارد یک سوزن بسیار نازک می شود. پزشک با استفاده از این سوزن گاز را به نواحی مختلف زیر پوست تزریق می کند.
به منظور کاهش عوارض و خطرات کربوکسی تراپی بهتر از مراقبت های قبل از کربوکسی تراپی انجام شود که از این مراقبت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- چنانچه به بیماری خاصی مبتلا هستید یا داروی خاصی مصرف می کنید، حتماً پزشک مورد نظر را در جریان قرار دهید.
- یک روز قبل از انجام کربوکسی تراپی از خوردن مشروبات الکلی خودداری شود؛ زیرا مصرف این مواد باعث رقیق شدن خون و افزایش تورم و کبودی در ناحیه درمان خواهد شد.
- برای جلوگیری از ضعف بدنی، قبل از کربوکسی تراپی از مواد مغذی و سالم استفاده کنید.
- از مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند امگا ۳، ویتامین E، آسپرین، ایبوپروفن، به مدت یک هفته قبل از انجام کربوکسی تراپی خودداری شود؛ زیرا خطر کبودی را افزایش می دهد.
- چنانچه در دوران بارداری یا شیردهی هستید، از انجام این شیوه درمان خودداری کنید.
- اگر به سرماخوردگی مبتلا هستید، بهتر است انجام کربوکسی تراپی را تا بهبودی کامل به تأخیر بیاندازید.
- بعد از عمل کربوکسی تراپی حداقل چند ساعت باید از ورود آب و مایعات به بدن جلوگیری کرد.
- بعد از انجام عمل کربوکسی تراپی زیر چشم از رفتن به حمام، استخر و غیره خودداری کنید.
- بعد از انجام کربوکسی تراپی از برنزه کردن پوست خود و قرار گرفتن در معرض اشعه خورشید بپرهیزید.
- از انجام فعالیت های ورزشی که سنگین می باشند، خودداری کنید و حداقل تا ۴۸ ساعت از انجام آنها دوری کنید.
- مراقبت هایی که بعد از تزریق کربوکسی تراپی زیر چشم توسط پزشک متخصص توصیه شده است را رعایت کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
- افراد مبتلا به بیماری های قلب و عروق
- افراد با مشکلات تنفسی و انعقاد خون
- افرادی که به تازگی آمبولی ریه داشته اند.
- بیماران بافت پیوندی و عفونت های مربوط به پوست
- دیابتی ها
- خانم هایی که در دوران بارداری اند.
ماندگاری کربوکسی تراپی از فردی به فرد دیگر متغیر است. مدت ماندگاری این روش تابع عوامل گوناگونی نظیر جنس پوست، سن شخص، میزان عوارض پوست و شدت آن ها، ناحیه تزریق شده و… می باشد. در حالت کلی می توان گفت که میزان ماندگاری روش مذکور بین 9 تا 12 ماه است. در صورتی که فرد به تکرار مجدد این عمل بپردازد، ماندگاری نتایج حاصل افزایش خواهد یافت.
انجام عمل کربوکسی تراپی توسط پزشک متخصص فاقد عارضه بوده و یا در موارد بسیار نادری عوارض کمی را در پی دارد؛ اما بدون شک هر عملی می تواند موجب بروز برخی عوارض در افراد گردد. از جمله مهم ترین عوارضی که پس از انجام این عمل ایجاد می گردد، می توان به احساس درد ملایم در ناحیه مورد نظر، قرمز یا بنفش شدن نواحی تزریق، گرمای شدید در این نواحی، جمع شدن خون در زیر پوست، ورم و… اشاره نمود. بروز این عوارض کاملاً طبیعی بوده و پس از گذشت چند روز ناپدید می شوند.
هزینه کربوکسی تراپی به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله این عوامل عبارت است از: تعداد جلسات درمان، نوع درمان و ناحیه مورد نظر می باشد.
برای آگاهی از جدیدترین روشهای کاشت ابرو ، کلیک کنید.
نسخه اصلی مطلب
رفع تیرگی و پف زیر چشم با کربوکسی را در سایت دکتر محسن سلیمانی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید