سندرم تونل کارپال دراثر فشار استخوان ها و رباط های مچ دست به عصب میانی ایجاد می شود که با درد و بی حسی دست همراه است.فعالیت هایی مانند تایپ کردن، نواختن ساز موسیقی یا هر حرکت مچ دستی که به طور مستمر و به مدت طولانی انجام شود، باعث تحریک و افزایش این بیماری می شود.
تزریق کورتیکوستروئید در بیماران مبتلا به سندرم تونل کارپال با شدت متوسط، موجب بهبود علائم بالینی می شود که این بهبودی با کاهش تورم عصب مدین، فلکسور رتیناکولوم و سطح مقطع عصب همراه است. این تزریق در کلینیک درد دکتر علی نقره کار با کمک سونوگرافی قابل انجام می باشد. لطفا جهت مشاوره و دریافت نوبت با شماره تلفن 88670088 - 021 تماس حاصل فرمایید.
در صورتی که بیمار دارای علائم خفیف سندرم تونل کارپال باشد، ممکن است با چند تمرین ساده رو به بهبودی برود. اما مطالعات در مورد اینکه چقدر این تمرینات ورزشی کمک می کنند متفاوت است. اگر بیمار تمرینات را همراه با سایر درمان های پزشکی انجام دهد و فعالیت هایی که فشار زیادی به دست و مچ او وارد می کند را اصلاح کند، بهترین نتیجه را خواهد گرفت.
برای بهبود و کمک به رفع این بیماری، تمرینات ورزشی می توانند گزینه خوبی باشند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
چنانچه بیمار در هنگام شب که علائم شدیدتر می شود دچار درد و بی حسی شود، لرزاندن دست به تسکین درد وی کمک می کند.
این تمرین مانند زمانی است که شخصی فرمان توقف می دهد و انگشتان دست خود را به سمت بالا قرار می دهد. برای تسکین درد 5 الی 10 مرتبه انگشتان خود را به سمت بالا بلغزانید.
یک مشت بسازید و انگشتان خود را بیرون بیاورید، تا جایی که می توانید آنها را دراز کنید و مجدد این عمل را انجام دهید.
این تمرین بسیار ساده و التیام بخش است. یکی یکی نوک هر انگشت را با نوک انگشت شست خود لمس کنید.
روی میز بنشینید. دست و مچ را مستقیم در مقابل خود نگهدارید طوری که کف دست رو به پایین باشد. مچ دست را تا جایی خم کنید که انگشتانتان به سمت زمین باشد. برای افزایش کشش از دست دیگر خود استفاده کنید، به آرامی انگشتان را به سمت بدن خود بکشید. ۱۵-۳۰ ثانیه نگه دارید. به حالت اولیه صاف برگردید بطوریکه کف دست به پایین باشد. مچ دست خود را خم کنید تا نوک انگشتان به سمت سقف باشد. با دست دیگر انگشتانتان را به سمت پشت بکشید. ۱۰ بار تکرار کنید. این حرکت اصلاحی را سه بار در روز انجام دهید.
آهسته و به آرامی این تمرین را انجام دهید:
یک جفت جوراب گوله شده یا یک توپ لاستیکی نرم را فشار دهید. 5 ثانیه نگه دارید. 10 بار تکرار کنید. این کار را سه مرتبه در روز انجام دهید.
احساس کشش ملایم مشکلی ندارد، اما هنگام انجام این تمرینات نباید درد شدیدی احساس کنید. اگر درد شدیدی احساس کردید، بلافاصله انجام آن تمرین را متوقف کنید و با پزشک یا فیزیوتراپیست خود تماس بگیرید.
یکی از مشکلاتی که اغلب افراد به طور حاد و مزمن در زندگی خود تجربه می نمایند، احساس درد است. درد جدای از عامل ایجاد آن، می تواند کار و زندگی روزمره شما را تحت تأثیر قرار دهد و در مواردی، به شدت ناتوان کننده باشد. اگر در جایی از بدن خود دردی احساس می کنید، با مراجعه به کلینیک درد دکتر علی نقره کار دارای برد تخصصی آنستزیولوژی و درد، می توانید به بهبود این شرایط و درمان درد خود بپردازید.