بسیاری از افراد به طور مادرزادی و ژنتیکی لب های کوچک و باریکی دارند و همین مورد باعث شده است تا اعتماد به نفس خود را از دست بدهند. در مقابل در برخی افراد و بنا به دلایلی مانند بالا رفتن سن و کاهش تولید کلاژن و یا آسیب های ناشی از تماس با نور خورشید، ممکن است به مرور از حجم لب ها کاسته شود که هر دو حالت و این که فرد از ابتدا لب باریکی داشته یا به مرور از حجم لب ها کم شده است، می تواند نارضایتی هایی را به همراه داشته باشد. بهترین و مؤثرترین راه برای اصلاح فرم لب، تزریق ژل لب است . ژل های لب بر پایه ی اسید هیالورونیک طی چند سال گذشته به عوامل تقویت کننده و پرکننده بافت نرم تبدیل شده اند. تزریق ژل به طور معمول، عارضه ای ندارد. مشکل زمانی بروز می کند که برای تزریق، به افراد غیر متخصص مراجعه شود. مراجعه به مراکز نامعتبر، می تواند سبب مشکلاتی مانند تزریق نادرست، عدم قرینگی، تزریق بیش از اندازه و… شود. البته گاهی نیز افراد به دلایل دیگری نیاز به تخلیه ژل لب دارند. ژل ها پس از گذشت زمان، به طور طبیعی جذب می شوند؛ اما روش هایی مانند تخلیه ژل لب با سوزن، برای تخلیه زود هنگام آنها وجود دارد. تخلیه ژل لب، به نوع ژل تزریق شده نیز بستگی دارد. ژل های حاوی هیالورونیک اسید، ساده ترین ژل ها برای تخلیه هستند. برای حل شدن و تخلیه ژل های هیالورونیک اسید، نیاز به ماده ای به نام هیالورونیداز است. هیالورونیداز یک آنزیم طبیعی است که در بدن انسان نیز وجود دارد. برای تخلیه ژل با استفاده از هیالورونیداز، پزشک با استفاده از یک سوزن بسیار کوچک، این آنزیم را در ناحیه ای که نیاز به تخلیه ژل دارد تزریق می کند.
اگر بیمار از تزریق فیلر پوستی هیالورونیک خود ناراضی نباشد، می توان به او اطمینان داد که با استفاده از هیالورونیداز می توان آن را از بین برد. بیماران می توانند دلایل مختلفی برای تمایل به از بین بردن ژل لب خود داشته باشند. دلایل دیگر ممکن است شامل موارد زیر باشد:
حجم دهی با فیلر اسید هیالورونیک در صورتی که بیش از حد مطلوب صورت گرفته باشد و یا گره زیر پوستی به دلیل کیفیت پایین ژل و یا واکنش بافتی ایجاد شده باشد با تزریق هیالورونیداز انجام می شود که موجب تجزیه سریع ژل شده و ظرف چند روز ژل تزریق شده از بدن دفع می شود. هیالورونیداز عمدتاً برای حل کردن ژل های پوستی که به طور ناموزون، نادرست یا بیش از حد تزریق شده اند، استفاده می شود.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: بهترین زمان ترمیم ژل لب
با توجه به اینکه آنزیم به صورت پودری می باشد ابتدا آن را با آب مقطر یا سرم فیزیولوژیک رقیق می کنند. همچنین برای کاهش درد می توان مقداری لیدوکائین به محلول به فوق اضافه کرد. محلول به دست آمده را با استفاده از سرنگ های مخصوص به نواحی مورد نظر تزریق می کنند.
مهم ترین اقدامی که پیش از تخلیه ژل لب باید انجام دهید، پاک کردن صورت خود پیش از درمان است؛ بنابراین بدون هیچگونه آرایش و با صورت تمیز وارد مطب شوید. بهتر است از مصرف هرگونه داروی غیرضروری از ۵ روز پیش از درمان خودداری کنید. این داروها می توانند شامل آسپیرین، ایبوپروفن، مکمل های غذایی از جمله امگا ۶، سیر، ویتامین C، ویتامین E، گینگکوبیلوبا و مواردی از این دست باشند.
در صورت وجود هرگونه عفونت یا زخم های آکنه ای و بیماری هایی از جمله سرماخوردگی، سرفه و گلودرد، از انجام درمان خودداری کنید. در صورتی که برای انجام درمان با استفاده از تزریق هیالورونیداز تجویز شده اید، پیش از اقدام به درمان اصلی، لازم است یک تست برای تشخیص عدم آلرژی به آن انجام دهید. در صورتی که علائمی مشاهده نشد، می توانید برای درمان اصلی اقدام کنید.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: خشکی لب بعد از تزریق ژل
معمولاً بعد از اقدام برای تخلیه کردن ژل لب، نیازی به مراقبت خاصی نیست. عمدتاً افراد می توانند بلافاصله فعالیت های عادی زندگی روزمره خود را از سر بگیرند. وجود قرمزی، تورم و کبودی نیز ممکن است مشاهده گردد؛ اما همه این علائم به صورت کاملاً موقتی بوده و به سرعت از بین خواهند رفت؛ اما در کل برای اطمینان از کسب بهترین نتیجه، لازم است موارد زیر را در نظر داشته باشید:
تأثیر هیالورونیدز بلافاصله و در کمتر از ۲ دقیقه قابل مشاهده است. طول مدت تأثیر آن از ۲۴ تا ۴۸ ساعت است.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: انواع مدل تزریق ژل لب
اگر پیشینه حساسیت شدید مثلاً پاسخ آناپلاکسی به آلرژن یا حساسیت به نیش حشرات دارید، تزریق هیالورونیداز مناسب شما نیست.
هزینه هیالورونیداز بسته به مقدار محصول مورد نیاز، نتایج مورد نظر شما، سطح تجربه پزشک و ناحیه ای که درمان انجام می شود، می تواند بسیار متفاوت باشد.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: مراقبت های بعد از تزریق ژل لب
با تزریق ژل لب ، به زیبایی و جذابیت دلخواه خود دست یابید!
این تجربه با بهترین و باکیفیت ترین برندهای ژل توسط دکتر لادن ناظمی در اصفهان به شما ارائه می شود.