دکتر علی نقره کار - متخصص درد

علت سوزش کف پا در شب چیست؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]آدرس وب سایت : www.dr-noghrekar.ir
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول تلفن مطب : 88670088 - 021

سندرم داغ شدن کف پاها که به آن سندرم گریسون گوپالان نیز گفته می شود یک مجموعه سندرم است که در آن پاها به طور ناراحت کننده ای گرم و دردناک می شوند به طوریکه درد آن ممکن است در خواب شما اختلال ایجاد کند. بسیاری از افراد از داغ شدن و افزایش دمای پاها در هنگام شب رنج می برند، به گونه ای که این مشکل خواب راحت را از آنان می گیرد و باعث می شود، دچار بی خوابی شوند، هر چند این حالت به هنگام روز نیز ممکن است رخ دهد، شب ها شدت بیشتری پیدا می کند. گرما و درد ممکن است به کف پاها محدود شوند؛ اما ممکن است درد در روی پا، مچ پا و حتی در قسمت ساق پا نیز احساس شود. اگر احساس سوزش یا گزگز ادامه یافت یا به مرور زمان تشدید شد و با انجام اقدامات درمانی خانگی بهبود نیافت باید برای تعیین علت به پزشک مراجعه کنید. سوزش پاها ممکن است یک علامت هشداردهنده از ابتلا به بیماری های خطرناکی مانند دیابت ملیتوس، آسیب دیدگی عصب های محیطی یا سوءتغذیه باشد.

آنچه در این مطلب میخوانید

یکی از مشکلاتی که اغلب افراد به طور حاد و مزمن در زندگی خود تجربه می نمایند، احساس درد در نقاط مختلف بدن، از جمله کمر، زانوها، دست و ... است. درد جدای از عامل ایجاد آن، می تواند کار و زندگی روزمره شما را تحت تأثیر قرار دهد و در مواردی، به شدت ناتوان کننده باشد. اگر در جایی از بدن خود دردی احساس می کنید، با مراجعه به کلینیک دکتر علی نقره کار دارای برد تخصصی آنستزیولوژی و درد، می توانید به بهبود و درمان درد خود بپردازید. برای کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با این مرکز با شماره تلفن 88670088 - 021 تماس حاصل فرمایید.

علت سوزش کف پا در شب

احساس سوزش کف پا می تواند به دلیل طیف وسیعی از شرایط ایجاد شود. به همین دلیل بسیار مهم است که علت آن مشخص شود تا بتوانید درمان مناسبی را دریافت کنید. در ادامه دلایل احتمالی سوزش کف پا در شب را شرح خواهیم داد:

1. نوروپاتی دیابتی

اگر شما دچار دیابت بوده و به درمان و کنترل آن توجهی نکرده باشید ممکن است علائمی مانند سوزش کف پا در هنگام شب را بیشتر تجربه کنید؛ زیرا دیابت کنترل نشده می تواند به عروق و اعصاب شما آسیب برساند. در واقع قند خون بالا باعث کاهش انتقال سیگنال از اعصاب به نقاط مورد نظر می شود که این شرایط می تواند بر حساسیت قسمت های مختلف بدن ازجمله پا تأثیر بگذارد. سایر علائم نوروپاتی محیطی عبارتند از:

معمولاً برای درمان این بیماری کنترل دیابت تحت نظر متخصص بسیار مهم است و پزشک می تواند به بیمار آموزش دهند که پای خود را کنترل کند و در صورت وجود سوزش کف پا باید میزان حس و حرکت پا بررسی شده و در صورت نیاز اقدامات درمانی انجام شود.

2. کم کاری تیروئید

کم کاری غده تیروئید باعث به هم ریختگی هورمون ها در بدن شما می شود و تعادل آنها را از بین می برد. این شرایط می تواند باعث تورم در بدن و ایجاد فشار بر برخی اعصاب شود. از شایع ترین علائم کم کاری تیروئید علاوه بر سوزش پا، خستگی و خشکی پوست و افزایش بی دلیل وزن است.

3. بیماری های کلیوی

وقتی کلیه ها به خوبی وظیفه خود را انجام ندهند، سموم در خون شما تجمع پیدا می کنند. این شرایط می تواند منجر به تورم و خارش یا سوزش کف پا شود.

4. دیسکوپاتی کمری

دیسکوپاتی کمری اختلالات عصبی است که به دلیل ایجاد آسیب وارد شده در ستون فقرات به دیسک های مختلف ممکن است ایجاد شود. در واقع طناب نخاعی که از داخل ستون فقرات عبور می کند، باعث مجاورت عصب های مختلف از کنار دیسک ها می شود. به همین دلیل در صورت آسیب به دیسک ها ممکن است این عصب ها فشرده و تحریک شوند و سوزش کف پا نیز می تواند یکی از عوارض طولانی مدت این شرایط باشد.

5. نوروپاتی حسی فیبر کوچک (SFSN)

SFSN یک نوروپاتی بسیار دردناک است که اغلب منجر به سوزش کف پا یا خود پا همراه با درد می شود. علائم دیگر آن نیز شامل از دست دادن حس در پا ها است. یکی از مواردی که می تواند باعث ایجاد این شرایط شود، دیابت کنترل نشده است. سایر دلایل هنوز به طور کامل مشخص نشده اند.

6. سندرم درد منطقه ای پیچیده (CRPS)

سندرم درد منطقه ای پیچیده یا CRPS معمولاً در یک اندام رخ می دهد و بیشتر به دلیل آسیب هایی مانند آسیب های ناشی از جراحی ایجاد می شود. این بیماری شامل آسیب عصبی است که می تواند بر پیام رسانی از مغز و ستون فقرات تأثیر بگذارد.

علت سوزش کف پا در شب

7. اریترومالالژی

اریترومالژیا یک بیماری تقریباً نادر است که می تواند باعث بروز علائمی مانند قرمزی، داغی و درد در پا ها و سوزش کف پا شود. شدت این بیماری در افراد مختلف متفاوت می باشد.

8. کمبود های تغذیه ای

امروزه به دلیل عادت های بسیار اشتباه غذایی و مصرف زیاد غذا های فراوری شده امکان کمبود تغذیه ای در جوانان افزایش یافته است که می تواند حتی باعث بروز آسیب های عصبی شده و علائمی مانند سوزش کف پا را ایجاد می کند.

9. وجود بیماری های عفونی

سوزش کف پا می تواند نشان دهنده وجود یکی از بیماری های عفونی زیر باشد:

10. پای ورزشکار

پای ورزشکار یک عفونت قارچی قابل سرایت است و همان طورکه از نامش مشخص است، اغلب در ورزشکاران دیده می شود. یکی از شایع ترین علائم پای ورزشکاران احساس سوزن سوزن شدن، خارش بین انگشتان پا و سوزش کف پا است

11. بیماری عروق محیطی (PAD)

PAD به معنی تنگ شدن رگ هایی است که خون را به پا ها می رسانند. علائم این بیماری می تواند شبیه علائم نوروپاتی محیطی باشد و سوزش کف پا ها یکی از مشخص ترین علامت های آن است. این علائم اغلب با پیاده روی یا ورزش بیشتر می شوند.

12. سندرم تونل تارسال

سندرم تونل تارسال زمانی اتفاق می افتد که عصبی که از مچ پا به پا کشیده می شود به دلیل تورم یا آسیب تحت فشار قرار بگیرد. این حالت می تواند منجر به درد و سوزش در کف پا شود که گاهی با درد همراه است و درد ممکن است تا ساق پا نیز گسترش یابد.
سایر موارد علت سوزش کف پا در شب عبارتند از:

علائم سندروم گریرسون گوپالان

تشخیص سندروم گریرسون گوپالان

از آنجا که هیچ تستی برای تعیین شدت درد یا سوزش در پاها وجود ندارد، پزشک سعی می کند که بیماری های زمینه ای که باعث بروز علائم می شوند را تشخیص دهد.

درمان سندرم داغی و سوزش کف پا یا سندروم گریرسون گوپالان

درمان این سندرم به علل و عارضه هایی که باعث آن شده اند بستگی دارد.

برای این نوع درد حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. در عین حال، روش هایی هست که با انجام آنها در خانه می توانید علائم را موقتاً تسکین بدهید:

  1. به مدت چند دقیقه پاهایتان را در آب سرد یا آب یخ قرار بدهید. البته این مورد برای مبتلایان به اریتروملاژیا توصیه نمی شود.
  2. پاهایتان را در محلول نمک اپسوم یا آب سیب فیلتر نشده قرار بدهید. اگر مبتلا به دیابت هستید، قبلاً از استفاده از این روش با پزشکتان مشورت کنید.
  3. یک مکمل زردچوبه مصرف کنید.
  4. از یک کرم موضعی حاوی لیدوکائین یا کپسایسین استفاده کنید.
  5. برای کمک به بهبود جریان و گردش خون، پایتان را ماساژ بدهید.
  1. انسولین یا داروهای خوراکی دیابت می توانند سطح گلوکز خون بیماران دیابتی را کاهش بدهد.
  2. برای افرادی که دچار کمبود ویتامین ها هستند مکمل های تغذیه ای تجویز می شود.
  3. داروهای ضددرد. برای تسکین درد داروهای خوراکی یا موضعی مخدر یا غیرمخدر تجویز می شود.
  4. کرم های موضعی، لوسیون ها، اسپری ها و یا پچ های پوستی حاوی لیدوکائین می توانند ناراحتی را تسکین بدهند.
  5. داروهای ضدافسردگی
  6. داروهای ضدتشنج
  7. داروهای ضدقارچ

علت زمینه ای نوروپاتی محیطی هرچه که باشد، فیزیوتراپی می تواند به قدرت، قابلیت حرکت و عملکرد بدن کمک کند. فیزیوتراپی برای بیماران دچار نوروپاتی دیابتی هم می تواند مفید باشد.

اینستاگرام دکتر علی نقره کار

وارد شدن قند اضافه به جریان خون شما، چه به خاطر دیابت باشد و چه به خاطر خوردن زیاد غذاهای شیرین، به سیستم عصبی آسیب می زند، برای همین توصیه می شود مصرف کربوهیدرات های ساده را محدود کنید. انجام این تغییر در رژیم غذایی قطعاً باعث خواهد شد کمتر در کف پاهایتان احساس داغی کنید.

کفش های مناسب با کفی های ارتز (طبی) سفارشی می توانند انواعی از عارضه هایی که باعث داغی کف پا می شوند را درمان کنند. همچنین استفاده از کفش های مخصوص و بریس می تواند داغی آزار دهنده کف پا را کاهش بدهد. ارتزها را می توان طوری طراحی کرد که فشار وارده بر زخم ها را کاهش داده و از بروز دوباره داغی کف پا جلوگیری کنند. وسایل ارتز همچنین می توانند به رفع احساس سوزش ناشی از اصطکاک پا با کفش ها کمک کنند. برای رفع احساس داغی یا مورمور شدن کف پاها که به دلیل عارضه هایی مثل کم کاری تیروئید یا دیابت بروز می کنند، حتماً باید بیمار با اقداماتی مثل تهیه کفش های بهتر، پدهای کف پا و مصرف داروهای تجویزی، علائم خود را تحت کنترل درآورد.

اگر مشکل با دارو و درمان های محافظه کارانه رفع نشود ممکن است بیمار به جراحی ارتوپدیک نیاز پیدا کند.

پیشگیری از سندروم گریرسون گوپالان

نسخه اصلی مطلب علت سوزش کف پا در شب چیست؟ را در سایت دکتر علی نقره کار بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
بهترین روتین مراقبتی برای درمان خشکی و شکنندگی مودکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
بیماری ناگاشیما یا خارش لک داردکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
کاربرد پی آر پی (prp) در درمان دردهای اسکلتی عضلانیآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
عوارض و ماندگاری زاویه سازی صورت با تزریق فیلردکتر ایمان نیکخو [ پوست ، مو و زیبایی ]
تمرینات ورزشی و درمانی بیماران پارکینسوندکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
انواع لیزر برای جای بخیهدکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]
کاربرد و مزایای تزریق ژل آبرسان صورتدکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
جوانسازی گردن با پروفایلودکتر هما فاتحی [ پوست و مو ]
کاشت ابرو به روش FIT چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
روش FIT برای کاشت مو؛ همه اطلاعات کاربردی و پاسخ به سوالات متداولدکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
لیلا رستم شیرازی - آسیب شناسی گفتار و زبان
لیلا رستم شیرازی

آسیب شناسی گفتار و زبان


www.leilarostamshirazi.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر زهرا سعادتی - متخصص جراحی عمومی
دکتر زهرا سعادتی

متخصص جراحی عمومی


www.Hemorrhoid-laser.com
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت