دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

شکستگی استخوان به چه شرایطی گفته می شود؟

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]آدرس وب سایت : www.drsalmanfallah.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول تلفن مطب : 91011414 - 031

شکستگی استخوان عارضه ای است که در آن پیوستگی استخوان مختل می شود. درصد عمده ای از شکستگی ها در اثر فشار و نیرو به وجود می آیند؛ اما بخشی از شکستگی ها در اثر یک بیماری دیگر که استخوان را تضعیف می کند (مانند پوکی استخوان ، برخی از سرطان ها یا استئوژنز ایمپرفکتا) ایجاد می شوند.

آنچه در این مطلب میخوانید

بیشتر شکستگی ها در اثر افتادن و یا حوادث ایجاد می شوند. استخوان های بلند مانند استخوان ران قدرت تحملشان نسبت به فشار به مراتب زیادتر از قدرت تحملشان در مقابل پیچ خوردن، کشیده شدن و زاویه دار شدن یا خم شدن است. استخوان های اسفنجی مثل مهره ها دارای قدرت تحمل کمتری در برابر فشار هستند و شکستگی آنها بیشتر به صورت در هم رفتن قطعات شکسته است.

در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح، برای رفع بسیاری از دردها، توانبخشی بیماران و درمان بسیاری از بیماری ها و عوارض ناشی از آنها، از روشهای موثری مانند ، فیزیوتراپی ، طب سوزنی ، اوزون درمانی ، PRP ، مگنت درمانی ، شوک ویو درمانی ، تکارتراپی ، ورزش درمانی ، ارتوکین تراپی ، لیزر درمانی پرتوان و ... که همگی غیر جراحی بوده و به صورت سرپایی انجام می شوند، استفاده می شود. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 03191011414 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.

علل شکستگی استخوان

زمانی که به یک استخوان نیروی خارجی مثلاً در اثر یک ضربه یا زمین خوردن وارد می شود، احتمال زیادی وجود دارد که استخوان قادر به مقاومت در برابر آن مقدار نیرو نبوده و بشکند. این از دست دادن یکپارچگی منجر به شکستگی استخوان می شود. لازم به یادآوری است که شکستگی، خرد شدگی یا ترک خوردگی همه شرایط یکسانی را توصیف می کنند و به معنی آسیب دیدگی استخوان در محل صدمه است. شکستگی، خرد شدگی و ترک خوردگی همگی به یک معنا است. بسته به شرایط، مقدار نیروی مورد نیاز برای شکستن استخوان احتمالاً زیاد نباشد. افراد مبتلا به پوکی استخوان به دلیل فقدان کلسیم در استخوان های خود و شکنندگی بالای آنها، ممکن است در اثر یک آسیب جزئی یا حتی نیروی جاذبه زمین، نیروی کافی برای شکستگی فشاری مهره های کمر یا شکستگی مفصل ران به استخوان های آنها وارد گردد.

شکستگی استخوان

علائم شکستگی استخوان

علائم و نشانه های شکستگی بسته به استخوان آسیب دیده، سن بیمار و وضعیت سلامت عمومی و همچنین شدت آسیب متفاوت است. با این حال، آنها اغلب برخی از موارد زیر را شامل می شوند:

هنگامی که یک استخوان بزرگ تحت تأثیر قرار می گیرد، مانند لگن یا استخوان ران:

انواع شکستگی استخوان

شکستگی بسته Closed fracture

زمانی که شکستگی در داخل پوست اتفاق افتاده و پوست پاره نشود این نوع شکستگی را شکستگی بسته می گویند که می تواند انواع مختلفی داشته باشد.

شکستگی باز Open fracture

در این نوع شکستگی با پارگی پوست می تواند استخوان شکسته از پوست بیرون زده و احتمال عفونت وجود دارد.

شکستگی پاتولوژیک یا مرضی Pathological fracture

در این نوع شکستگی نیروی وارده به علت ضعف ساختار استخوانی می تواند منجر به شکستگی شود که در بافت نرمال باعث شکستگی نمی شود، مانند مواردی که پوکی استخوان وجود داشته و یا توده های توموری در استخوان وجود دارد.

شکستگی استرسی استخوان Stress fracture

در این نوع شکستگی که بیشتر در ورزشکاران دیده می شود، در نتیجه نیروهای کم و با تکرار زیاد به وجود می آید، مانند دوندگان و یا ورزشکارانی که فرصت ریکاوری یا ترمیم را در بافت استخوانی نمی دهند و در این نوع شکستگی ممکن است در مراحل اولیه در رادیولوژی علائم شکستگی مشاهده نگردد؛ ولی پس از آن با درد و ناتوانی حرکتی همراه بوده و در صورت ادامه می تواند به صورت ناحیه آسیب دیده در رادیولوژی مشخص گردد. این نوع شکستگی در استخوان هایی مانند درشت نی Tibia و نازک نی Fibula دیده می شود.

تشخیص شکستگی استخوان

برای تشخیص این آسیب پزشک ابتدا بیمار را معاینه فیزیکی نموده و سپس یک یا چند روش تصویربرداری را برای کمک به تشخیص صحیح تجویز خواهد کرد. این آزمایشات می توانند شامل موارد زیر باشند:

پزشکان ابتدا برای تشخیص شکستگی، تصویربرداری توسط اشعه ایکس را تجویز می کنند که این ابزار یک تصویر دو بعدی از ناحیه ایجاد می کند.

پزشک برای یافتن شکستگی هایی که در تصویربرداری توسط اشعه ایکس نشان داده نمی شوند، از اسکن استخوان استفاده می کند. این روش مدت زمان بیشتری طول کشیده و معمولاً دوبار با فاصله چهار ساعت انجام می گیرد؛ اما می تواند به یافتن برخی شکستگی ها کمک کند.

در این روش از رایانه و اشعه ایکس برای ایجاد برش های دقیق یا مقطعی از استخوان استفاده می شود.

در ام آر آی با استفاده از میدان مغناطیسی قوی تصاویر بسیار دقیقی از استخوان ایجاد می شود. از این روش اغلب برای تشخیص شکستگی استرسی استفاده می شود.

درمان شکستگی استخوان

  1. شکستگی استخوان معمولاً نیازمند درمان های اورژانسی در بیمارستان است. یکی از مثال های شکستگی جزئی که نیاز به مراقبت های فوری ندارد، شکستگی نوک انگشتان است. اگر شکستگی در کمر، گردن و لگن دارید، عضو آسیب دیده را تکان ندهید و خیلی سریع با فوریت های پزشکی تماس بگیرید. در سایر موارد می توانید از فرد دیگری کمک بگیرید یا بیمار را به اورژانس و بیمارستان منتقل کنید. قبل از انتقال بیمار، حتماً مناطق آسیب دیده را حفاظت کنید تا از آسیب های بعدی پیشگیری شود.
  2. برای شکستگی پا و دست می توانید با چوب، پلاستیک یا فلز، یک ابزار حمایتی بسازید که در زمان انتقال، استخوان و شکستگی، جابه جا نشود. آتل را با فشار کم ببندید. اگر در محل آسیب، خونریزی وجود دارد، قبل از آتل بندی، جلوی خونریزی را بگیرید. استخوان های شکسته باید در جای صحیح خود قرار بگیرند و همان جا ثابت شوند تا روند ترمیم، به درستی طی شود. عمل جا انداختن استخوان، ریداکشن نام دارد. جابه جا کردن استخوان بدون جراحی، ریداکشن بسته نام دارد. بیشتر شکستگی های کودکان با ریداکشن بسته درمان می شود.
  3. شکستگی های وخیم تر ممکن است به ریداکشن باز یعنی ریداکشن از طریق جراحی نیاز پیدا کند. در بعضی موارد، از ابزارهای مختلفی برای نگه داشتن استخوان در جای اصلی، استفاده می شود. شکستگی های باز باید کاملاً تمیز شوند تا از بروز عفونت، پیشگیری شود.
  4. بعد از جا انداختن استخوان، بیشتر شکستگی ها با ابزارهای مختلف مانند آتل یا گچ، در جای خود ثابت می شوند تا درد کاهش پیدا کند و به روند ترمیم استخوان کمک شود. در بیشتر موارد، درمان های دارویی به مسکن ها محدود می شود تا تحمل درد را برای بیمار، آسان تر کند.
  5. در شکستگی های باز ممکن است داروهای دیگری مثل آنتی بیوتیک ها برای پیشگیری از عفونت، تجویز شود. روند احیا و توانبخشی به سرعت شروع می شود. حتی وقتی استخوان ها در گچ یا آتل قرار دارد. این مرحله، جریان خون را بهبود می بخشد، ترمیم را سرعت می دهد، قدرت عضلات را حفظ می کند و از لخته شدن خون در نواحی آسیب دیده جلوگیری می کند.
  6. بعد از جدا کردن گچ یا آتل، نواحی اطراف جراحت تا چند هفته ممکن است دچار گرفتگی یا کشیدگی باشد و حتی ورم و کبودی داشته باشد. احساس کرختی در اطراف ناحیه آسیب دیده، طبیعی است. علائم مختلف شکستگی و روند ترمیم، ممکن است تا چند هفته طول بکشد.

اینستاگرام دکتر سلمان فلاح

عوارض شکستگی های استخوان

در برخی شرایط عدم درمان مناسب شکستگی های استخوان ممکن است منجر به بهبودی و یا ترمیم نادرست استخوان ها شود. این وضعیت به عنوان بدخیمی شناخته می شود. حتی ممکن است در این وضعیت استخوان تغییر مکان دهد.

در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان، می توانید با روشهای درمان بدون جراحی، به رفع و بهبود درد کمر بپردازید و کیفیت زندگیتان را ارتقا داده توانایی های خود را در انجام کارها و فعالیت های روزمره، که به هر دلیل دچار اشکال شده اند؛ افزایش دهید. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 03191011414 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.

نسخه اصلی مطلب شکستگی استخوان به چه شرایطی گفته می شود؟ را در سایت دکتر سلمان فلاح بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
کاربرد داروها و محصولات بهداشتی در درمان ریزش مودکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
ارزیابی و آنالیز ساختار قامتیدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
تزریق چربی برای ورزشکاران مناسب است؟دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
پرسش و پاسخهایی درباره وازکتومی - قسمت اولدکتر محمد رضا قرائتی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
بیضه شناور یا متحرک چیست و چگونه درمان می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عوارض هایپرپلازی خوش خیم پروستات یا بزرگی پروستاتدکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]
کیست سینه چیست و چگونه تشخیص داده و درمان میشود؟دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]
اگزما ناشی از حساسیت به نیکل و مواد پلاستیکیدکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]
جوانسازی پوست با متدهای روز اروپادکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
کاشت ابرو به روش FIT چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
روش FIT برای کاشت مو؛ همه اطلاعات کاربردی و پاسخ به سوالات متداولدکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت