وجود خون در ادرار به معنای دفع خون از دستگاه ادراری است. این خون در برخی موارد کاملاً مشخص بوده و باعث قرمز شدن رنگ ادرار می شود؛ اما در برخی دیگر از موارد وجود خون در ادرار فقط با انجام آزمایش های مختلف قابل تشخیص است. دفع ادرار خونی در مردان می تواند نشانه ابتلا به بیماری های مختلف باشد. خون در ادرار یا هماچوری یک علامت هشداردهنده است. وجود خون در ادرار می تواند حاکی از یک اختلال جدی مانند مشکلات کلیوی یا اختلال در قسمت های دیگری از دستگاه ادراری باشد؛ بنابراین باید برای درمان خون در ادرار فوراً اقدام کرد. اغلب برای پیدا کردن علت هماچوری، تصویربرداری ضروری است. اولتراسوند سونوگرافی، ترکیبی از امواج صوتی با فرکانس بالا و پردازش کامپیوتری را برای تولید تصاویری از کلیه ها و مثانه استفاده کند و بزرگی پروستات یا انسداد مجاری ادراری احتمالی را تشخیص می دهد.
شما می توانید برای انجام سونوگرافی کلیه و مجاری ادراری در تهران به مرکز سونوگرافی و رادیولوژی شقایق واقع در منطقه یوسف آباد مراجعه نمایید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 88553155-021 اقدام نمایید.
در هماچوری کلیه و سایر قسمت های سیستم ادراری این امکان را میدهد که گلبول های قرمر وارد ادرار شوند. برخی از علل شامل:
در بیشتر مواقع افراد مبتلا به ادرار خونی علائمی ندارند. برخی افراد که به هماچوری شدید دچار هستند تغییر رنگ ادرار به رنگ قرمز، صورتی یا قهوه ای دارند. در برخی دیگر نشانه هایی همچون درد در مثانه یا درد در پشت حس می شود که در این مواقع احتمال مشاهده لخته خون در ادرار نیز وجود دارد.
اگر خون به اندازه کافی در ادرار شما وجود داشته باشد که ادرار شما صورتی یا قرمز به نظر برسد یا دارای لکه های قابل مشاهده ای از خون باشد، شما به هماچوری ناخالص مبتلا هستید.
هنگامی که نمی توانید خون به علت مقدار بسیار کم آن ببینید، شما دچار هماچوری میکروسکوپی هستید. فقط یک آزمایش آزمایشگاهی که خون را تشخیص می دهد یا نمونه ادرار را زیر میکروسکوپ مشاهده می کند قادر است هماچوری میکروسکوپی را تأیید کند.
این روش به صورت سرپایی قابل انجام می باشد. در این روش مقداری ژل بر روی ناحیه ای که قرار است پروب دستگاه سونوگرافی قرار بگیرد مالیده می شود و سپس با استفاده از یک پروب امواج صوتی به ناحیه مورد نظر منتقل گردیده و تصاویر لازم بر روی مانیتور به نمایش در می آید
به طور کلی سونوگرافی کلیه و مثانه نیاز به آمادگی خاصی مانند پرهیز غذایی یا مصرف دارو نیاز ندارد. تنها ممکن است نیاز داشته باشید قبل از انجام سونوگرافی آب بنوشید تا مثانه پر شود.
در سونوگرافی هیچ اشعه ای وجود ندارد. همچنین حرکت مبدل سونو روی پوست شما مشکل خاصی ایجاد نخواهد کرد.
بسته به نوع بیماری و دلیل اصلی ایجاد ادرار خونی، راه درمان نیز متفاوت خواهد بود. امکان دارد که از انواع آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت ادراری استفاده شود. در برخی اوقات محتمل است که از داروی کاهش دهنده حجم پروستات بهره گیری شود و اینکه با استفاده از امواج برای شکستن سنگ مثانه و سنگ کلیه اقداماتی صورت پذیرد. گاهی اوقات نیز هیچ گونه درمان خاصی را نیازی نیست در پیش گرفت. در این موارد باید به پزشک معالج مراجعه نمود و در مورد عدم تداوم ادرار خونی و عفونت ادراری اطمینان حاصل کرد.
نادیده گرفتن وجود خون در ادرار، می تواند عواقب ناگوار داشته باشد. اگر علامت ناشی از سرطان باشد، نادیده گرفتن آن می تواند منجر به پیشرفت تومورها شود تا اینکه آنها دیگر قابل درمان نباشند. عفونت های درمان نشده می توانند در نهایت منجر به نارسایی کلیه شوند. درمان ممکن است باعث کاهش علائم شود اگر علت هماچوری پروستات بزرگ شده باشد. نادیده گرفتن آن ممکن است ناراحتی ناشی از نیاز به ادرار کردن مکرر، درد شدید و حتی سرطان پروستات را ایجاد کند.
شما می توانید در مرکز مجهز سونوگرافی و رادیولوژی شقایق تهران، سونوگرافی کالر داپلر بارداری را با دقت بالا انجام دهید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر از این مرکز با شماره تلفن 88553155-021 تماس حاصل فرمایید.