عبارتی است که طیف گسترده ای از ترس های به خصوصی را در بر می گیرد. به طور کلی اروتوفوبیا شامل هر فوبیایی می شود که به سکس مربوط است.
تاحالا شده است کنار پارتنر، نامزد یا شریک جنسی خود احساس نیاز به رابطه ی جنسی داشته باشید اما بترسید؟ خیلی از افراد مبتلا به این ترس، افت عملکرد را در رابطه تجربه می کنند. به نظر شما دلیل این ترس چیست؟!! اکثر افرادی که از ژنوفوبیا(ترس از رابطه ی جنسی دخولی) رنج می برند ، می دانند که ترس آن ها “غیر منطقی” است اما همچنان آن را تجربه می کنند. بعضی از افراد هم ترس واقعی و شدیدی از رابطه ی جنسی و صمیمیت جنسی دارند.
ترس از رابطه ی جنسی، هراسی بسیار شدید تر از آن است که چیزی را دوست نداشته باشید. این یک ترس یا وحشت شدید است که با واقعیت تناسب ندارد. در این ترس در مورد رابطه جنسی احساس خطر اغراق آمیزی خواهید داشت. این احساس ترس غیر واقعی اگر بیش از ۶ ماه طول بکشد، هراس محسوب می شود.
هراس نوعی از اختلال اضطراب شناخته می شود. ممکن است علامتی نداشته باشید مگر اینکه با فوبیای خود تماس پیدا کنید(در این مورد رابطه جنسی). اما برای برخی از افراد، فقط فکر کردن در مورد آن می تواند اضطراب و وحشت ایجاد کند.
این مطلب برگرفته از مطالب خانم دکتر قهرمان نژاد می باشد. دکتر ندا قهرمان نژاد، دکترای روانشناسی، روان درمانگر، زوج درمانگر و سکس تراپیست در اصفهان ، آماده ارائه خدمات درمانی در این حوزه به مراجعین محترم می باشند. لطفا جهت رزرو نوبت اینترنتی و آنلاین دکتر قهرمان نژاد کلیک نمایید.
این علائم می توانند بسیار ناخوشایند باشند، بنابراین قابل درک است که اگر فوبیا داشته باشید، ممکن است سعی کنید با عامل ترس روبرو نشوید.
رابطه ی جنسی برای بسیاری از افراد یک جنبه ی طبیعی و لذت بخش از زندگی در نظر گرفته می شود، اما می تواند برای بعضی دیگر منبع استرس، گناه و حتی ترس باشد. نگرانی ها با محوریت عواملی مانند عواقب احتمالی مقاربت و عدم امنیت بدن است. عدم رضایت و خجالت ممکن است باعث ترس زنان و مردان و حتی جلوگیری از برخورد های جنسی شود. خیلی از مردان به خاطر ترس از کوچکی یا بد شکلی آلت شان از انجام رابطه ی جنسی دوری می کنند و حتی خودشان را در موقعیت های تحریک آمیز قرار نمی دهند.
بسیاری از خانم ها حدی از ترس را در مورد بارداری های پیش بینی نشده دارند و این عاملی است برای ترس از رابطه ی جنسی شان. تعدادی از دختران جوان به دلیل شنیده و کلیشه های آسیب زای کودکی (خونریزی پس از رابطه ی جنسی و نیاز به مراجعه به بیمارستان)، از قرار گرفتن در موقعیت حذر می کنند. به طور کلی عوامل زیر می تواند عامل ترس از رابطه ی جنسی باشد.
اختلال ترس از خود رابطه جنسی است. افرادی که این ترس را دارند معمولا از تمام اعمال جنسی می ترسند یا این که فقط از خود دخول هراس دارند.
ژنوفوبیا مانند تمام فوبیا های دیگر ، در بیشتر موارد بعد از یک ترومای شدید به وجود می آید. تجاوز جنسی و آزار های جنسی، شایع ترین عواملی هستند که منجر به ژنو فوبیا می شوند، اما روش های تربیتی در برخی از فرهنگ ها و آموزه های دینی نیز گاهی می توانند ، ترس از رابطه جنسی ایجاد کنند.
به آن نودوفوبیا نیز گفته می شود که ترس از برهنگی است. این یک اختلال پیچیده است که در آن مردم از برهنه شدن می ترسند. این ترس می تواند بیانگر مشکلات تصویر بدن باشد یا احساس عدم کفایت، گرچه ممکن است در نتیجه یک تجربه آسیب زا نیز رخ دهد.
این ترس هیچ ارتباطی با عمل جنسی ندارد، بلکه بر این واقعیت است که از نظر عاطفی و جسمی احساس نزدیکی با طرف مقابل کنید.
ترس از انحراف جنسی نیز هراسی پیچیده است. برخی از افراد از انحراف خود می ترسند و برخی دیگر از انحراف دیگران. برخی از مبتلایان به پارافوبیا قادرند به روابط سنتی جنسی که در کد اخلاقی شخصی آنها کاملا متناسب است، بپردازند در حالی که دیگران از انحراف هر نوع صمیمیت می ترسند.
ترس از لمس شدن و لمس کردن دیگران است. این ترس از ترس از تماس بدنی مشخص می شود. یعنی لمس شدن و غالبا بر تمام روابط عاشقانه اثر می گذارد. بعضی از افراد با کم ترین تماس آن را تجربه می کنند و برخی با تماس های طولانی تر.
مانند ترس شدید از صمیمیت، ترس از آسیب پذیری اغلب با ترس از رها شدن ارتباط دارد. بسیاری از مردم می ترسند خود را همان طور که هستند نشان دهند، زیرا معتقد اند به این ترتیب دیگران را دوست نخواهند داشت. ترس از آسیب پذیری می تواند بسیاری از روابط، چه جنسی چه غیر جنسی را تحت تاثیر قرار دهد.
ترس از بوسه. این می تواند دلایل زیادی داشته باشد و اغلب با نگرانی های جسمی مثل نگرانی از بوی بد دهان یا حتی میکروب هراسی در ارتباط است.
ترس از باردار شدن و زایمان کردن
ترس از ابتلای بیماری در حین رابطه جنسی
پزشک می تواند ارزیابی مناسبی از شما انجام دهد و گزینه های درمانی مناسب را به شما پیشنهاد دهد که ممکن است شامل موارد زیر باشد:
همشهریان گرامی! برای درمان عفونت مجاری ادراری، سرطان های دستگاه ادراری ، بزرگی پروستات، ناباروری ، واریکوسل و ... به متخصص جراحی کلیه و مجاری اداری در اصفهان مراجعه نموده و از مطلوب ترین نتایج درمانی، برای بیماری خود بهره مند شوید.