التهاب کف پا یکی از شایع ترین بیماری هایی است که باعث درد پاشنه پا می شود. فاسیا پلانتار نواری است از بافت سخت و فیبری که در امتداد کف پا قرار دارد. فاسیای کف پا به استخوان پاشنه (کالکانئوس) و به پایه انگشتان پا می چسبد. این به حمایت از قوس پا کمک کرده و نقش مهمی در مکانیک طبیعی پا در حین راه رفتن دارد.
فشار یا استرس در فاسیا پلانتار هنگامی که وزنی را روی پا قرار می دهید، مانند ایستادن، افزایش می یابد. هنگامی که به توپ پا و انگشتان پا فشار می آورید، تنش نیز افزایش می یابد. هر دوی این حرکات در حین راه رفتن یا دویدن معمولی رخ می دهد. با استفاده بیش از حد یا به مرور زمان، فاسیا بخشی از خاصیت ارتجاعی یا انعطاف پذیری خود را از دست می دهد و می تواند با فعالیت های معمول روزانه تحریک شود.
التهاب و درد در فاسیا می تواند ناشی از موارد زیر باشد:
به ندرت، التهاب رباط کف پا ممکن است به دلیل سایر شرایط پزشکی مانند لوپوس یا آرتریت روماتوئید ایجاد شود.
درد فاسیای کف پا معمولا به تدریج افزایش می یابد و معمولا در نزدیکی پاشنه پا احساس می شود. گاهی اوقات درد ممکن است ناگهانی باشد و پس از رد کردن یک قدم یا پریدن از ارتفاع ایجاد شود. وقتی صبح از خواب بیدار می شوید یا بعد از دوره های دیگر بی تحرکی، درد بدترین حالت را دارد. به همین دلیل به درد مرحله اول معروف است. میزان ناراحتی ممکن است گاهی با فعالیت در طول روز یا پس از گرم کردن بدن کاهش یابد اما ممکن است پس از فعالیت طولانی مدت یا شدید بدتر شود. درد همچنین ممکن است در پاهای برهنه یا کفش هایی با حداقل حمایت شدیدتر ظاهر شود.
التهاب کف پا یکی از شرایطی است که باعث درد پاشنه پا می شود. برخی از دلایل احتمالی دیگر عبارتند از:
بر اساس تاریخچه پزشکی و معاینه توسط پزشک می توان التهاب پلانتار را از این بیماری ها و سایر شرایط تشخیص داد. اغلب به اشتباه تصور می شود که خار پاشنه تنها علت درد پاشنه پا باشد. اگرچه رایج هستند اما چیزی بیش از پاسخ استخوان به نیروی کشش یا کشش از فاسیای کف پا و سایر عضلات پا نیستند. خار پاشنه اغلب هیچ دردی ایجاد نمی کند. یک خار واقعا بزرگ و مشکل ساز که نیاز به جراحی داشته باشد نادر است.
درمان التهاب پلانتار فاسیا:
اکثر افرادی که مبتلا به فاسیای کف پا هستند با درمان محافظه کارانه مانند یخ گذاشتن روی ناحیه دردناک، کشش و اصلاح یا اجتناب از فعالیت هایی که باعث درد می شوند، طی چند ماه بهبود می یابند.
متخصص طب فیزیکی همچنین ممکن است یکی از این موارد را برای مدت کوتاهی توصیه کرده تا شما را از حرکت دادن پایتان باز دارد یا از قرار دادن وزن کامل روی پایتان جلوگیری کند.
اگر اقدامات محافظه کارانه تر بعد از چند ماه جواب نداد، متخصص طب فیزیکی ممکن است موارد زیر را توصیه کند:
دکتر سلمان فلاح، دارای بورد تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی در اصفهان هستند.در مرکز درمانی ایشان، انواع خدمات تخصصی برای تشخیص و درمان دردها و مشکلات اسکلتی ـ عضلانی به همشهریان گرامی ارائه می شود.
📞 شماره تلفن مطب:
۰۳۱-۹۱۰۱۱۴۱۴
💬 مشاوره آنلاین واتساپ: (لطفاً شرح حال دقیق و مدارک پزشکی خود را ارسال نمایید)
۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰