التهاب یا تاندونیت کشکک زانو
شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.irتاندونیت کشکک آسیب دیدن تاندون متصل کننده کشکک به استخوان ساق پا است. تاندون کشکک با کمک عضلات جلوی ران زانوی شما را باز میکند تا بتوانید لگد بزنید، بدوید و بپرید.
بیماری تاندونیت کشکک ، که با عنوان زانوی پرش کننده ها نیز شناخته می شود، در ورزشکارانی که ورزش هایشان شامل پرش های مکرر است - مانند بسکتبال و والیبال، شایع تر است. با این حال، حتی افرادی که در ورزش های پرشی شرکت نمی کنند نیز می توانند به تاندونیت کشکک مبتلا شوند.برای اکثر افراد، درمان تاندونیت کشکک با فیزیوتراپی جهت کشش و تقویت عضلات اطراف زانو آغاز می شود.
درد اولین علامت تاندونیت کشکک است که معمولاً در محل اتصال کشکک زانو به استخوان ساق پا (درشت نی) ایجاد می شود. در ابتدا، ممکن است فقط بعد از یک تمرین شدید، در زانو احساس درد کنید اما با گذشت زمان، درد بدتر می شود و در نهایت، با فعالیتهای معمولی روزانه مانند بالا رفتن از پله ها یا بلند شدن از روی صندلی نیز احساس درد میکنید.
در صورت بروز علایم زیر به پزشک مراجعه کنید:
- بد تر شدن درد
- تداخل درد با انجام فعالیت های معمول روزانه
- تورم یا قرمزی مفصل
تاندونیت کشکک معمولا در اثر فشار مکرر روی تاندون کشکک شما ایجاد می شود. فشار زیاد منجر به پارگی های ریز در تاندون می شود که بدن ابتدا سعی در ترمیم آن دارد. اما با تکثیر پارگی های تاندون باعث درد ،التهاب و ضعیف شدن تاندون می شود.
ترکیبی ازعوامل مختلف ممکن است در ایجاد تاندونیت کشکک نقش داشته باشد، از جمله:
- فعالیت بدنی: دویدن و پریدن میتواند با تاندونیت کشکک همراه باشد. افزایش ناگهانی شدت یا تعداد دفعات انجام فعالیت ها نیز به تاندون فشار می آورد.
- سفت شدن عضلات پا: عضلات سفت ران (چهارسر ران) و همسترینگ، که از پشت ران شما کشیده می شوند، می توانند فشار را بر روی تاندون کشکک شما افزایش دهند.
- عدم تعادل قدرت عضلانی: اگر برخی از عضلات پاهای شما بسیار قوی تر از سایرین هستند، عضلات قوی تر می توانند تاندون کشکک شما را با شدت بیشتری بکشند. این کشش ناهماهنگ می تواند باعث تاندونیت کشکک شود.
- بیماریهای سیستمیک مزمن: برخی از بیماری ها جریان خون زانو را مختل می کنند که باعث ضعیف شدن تاندون می شود. به عنوان مثال می توان به نارسایی کلیه، بیماری های خودایمنی مانند لوپوس یا آرتریت روماتوئید و بیماری های متابولیک مانند دیابت اشاره کرد.
اگر سعی کنید با نادیده گرفتن علائم هشدار دهنده بدن مانند درد، فعالیتهای خود را ادامه دهید، ممکن است پارگی های بزرگتری در تاندون کشکک ایجاد کنید. زانو درد و کاهش عملکرد زانو ممکن است در صورت عدم درمان ادامه داشته باشد و به سمت تاندونوپاتی کشکک جدی تر پیشرفت کنید.
برای کاهش خطر ابتلا به تاندونیت کشکک، اقدامات زیر را انجام دهید:
- با درد فعالیت نکنید: به محض اینکه متوجه زانو درد ناشی از ورزش شدید، استراحت کنید. تا زمانی که درد زانوی شما تسکین پیدا کند، از فعالیت هایی که به تاندون کشکک شما فشار وارد می کند خودداری کنید.
- عضلات خود را تقویت کنید: ماهیچه های قوی ران بهتر می توانند با فشارهایی که می توانند باعث تاندونیت کشکک شوند مقابله کنند.
- تکنیک های ورزشی خود را اصولی انجام دهید: هنگام شروع یک ورزش جدید یا استفاده از تجهیزات ورزشی،از تکنیک های صحیح و اصولی استفاده کنید.
معاینه فیزیکی:در طول معاینه، پزشک ممکن است به قسمت هایی از زانوی شما فشار وارد کند تا محل آسیب را تشخیص دهد. معمولاً درد ناشی از تاندونیت کشکک در قسمت جلویی زانوی شما، درست زیر کاسه زانو ایجاد میشود.
پزشک همچنین جهت تشخیص بهتر سوالات زیر را از شما میپرسد:
- آیا علائم شما در حال بدتر شدن هستند؟
- محل درد شما کجاست؟
- آیا درد شما قبل، حین یا بعد از تمرین رخ می دهد - یا ثابت است؟
- آیا درد با تورم یا قفل شدن زانوهمراه است؟
- آیا علائم شما بر ورزش یا بالا رفتن از پله ها یا انجام فعالیت های دیگر تأثیر می گذارد؟
تست های تصویربرداری: پزشک ممکن است یک یا چند مورد از آزمایش های تصویربرداری زیر را پیشنهاد کند:
- اشعه ایکس
- سونوگرافی
- MRI
- داروهای مسکن :مسکن هایی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن سدیم ممکن است در کوتاه مدت درد مرتبط با تاندونیت کشکک را تسکین دهند.
- کمپرس یخ :بعد از فعالیتی که باعث درد می شود، روی زانو کمپرس یخ بگذارید. یخ را در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و کیسه را در یک حوله بپیچید و روی زانو قرار دهید.
- استراحت :از فعالیت هایی که باعث درد می شود خودداری کنید. ممکن است لازم باشد موقتا ورزش خود را کم کنید زیرا ورزش کردن همراه با درد آسیب بیشتری به تاندون کشکک شما وارد میکند.
- فیزیوتراپی : شامل تمرینات کششی، تمرینات تقویتی.
- تزریق کورتیکواستروئید. تزریق داروی کورتیکواستروئید با هدایت دستگاه سونوگرافی به غلاف اطراف تاندون کشکک ممکن است به تسکین درد و التهاب کمک کند.
- تزریق prp: این تزریق باعث تشکیل بافت جدید و کمک به بهبود آسیب تاندون میشود.
- عمل جراحي: در موارد نادر، اگر سایر درمان ها با شکست مواجه شوند، پزشک ممکن است جراحی تاندون کشکک را پیشنهاد دهد
درمان اختصاصی تاندونیت کشکک زانو توسط دکتر حسین عدل خو در کلینیک درد نفس:
- تزریق کوکتل دارویی کورتیکو استروئید : در این روش بعد از ضد عفونی و استریل کردن محل تزریق در زانو ، محل دقیق تزریق با استفاده از دستگاه سونوگرافی تشخیص داده میشود و سپس کوکتل دارویی در اطراف غلاف تاندون تزریق میگردد.
- تزریق پی آر پی : از سایر روش های درمانی اختصاصی کلینیک درد نفس جهت درمان تاندونیت کشکک زانو میتوان به تزریق PRP اشاره کرد. در این روش مقداری از خون بیمار به روش استریل گرفته میشود و بعد از سانتریفیوژ شدن، فاکتور های ضد التهابی آن جدا شده و بعد از پیدا کردن محل دقیق تزریق در زانو توسط دستگاه سونوگرافی، تزریق میشود. سپس بیمار بعد از 30 دقیقه مانیتور شدن علایم حیاتی در ریکاوری کلینیک درد نفس روی پای خود از کلینیک ترخیص خواهد شد.
- لیزر پر توان و تزریق گاز اوزون برای خون رسانی بیشتر : همچنین یک دوره درمانی با دستگاه لیزر پر توان موجود در کلینیک درد نفس و همچنین تزریق گاز اوزون خونرسانی به ناحیه را افزایش داده و باعث کاهش درد بیماران عزیز میشود. این روش ها از روش های جدید و موثر میباشند که به کاهش التهاب و در نتیجه درمان درد بیماران عزیز کمک قابل توجهی میکنند.
شما می توانید برای بیشتر دیده شدن از بهترین فضای تبلیغات آنلاین استفاده نمایید. گروه نرم افزاری پزشک آنلاین با قرار دادن چنین فضایی در اختیار شما، این امکان را فراهم می سازد که به یکی از پر بازدید ترین سایتها نسبت به رقبای خود تبدیل شوید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید