انگشت ماشه ای حالتی است که در آن یکی از انگشتان شما در حالت خمیده گیر می کند. این عارضه زمانی اتفاق می افتد که غلاف اطراف تاندون انگشت ملتهب میشود. اگر انگشت ماشه ای شدید باشد، ممکن است انگشت شما در حالت خمیده قفل شود. افرادی که کار یا سرگرمی هایشان نیاز به اعمال مکرر گرفتن چیزی باانگشتان دست دارد ، در معرض خطر ابتلای بیشتری به انگشت ماشه ای هستند. این بیماری در زنان و در افراد دارای دیابت شایع تر است. درمان انگشت ماشه ای بسته به شدت آن متفاوت است.
علائم و نشانه های انگشت ماشه ای ممکن است از خفیف به شدید پیشرفت کند و شامل موارد زیر است:
انگشت ماشه ای می تواند هر انگشتی از جمله انگشت شست را تحت تاثیر قرار دهد. ممکن است بیش از یک انگشت همزمان دچار این عارضه شوند و گاهی ممکن است هر دو دست درگیر باشند. خمیدگی انگشت معمولاً هنگام صبح، یا زمانی که یک شیء را محکم می گیرید شدید تر میشود.
تاندون ها تارهایی هستند که ماهیچه ها را به استخوان متصل می کنند. هر تاندون توسط یک غلاف محافظ احاطه شده است. انگشت ماشه ای زمانی اتفاق می افتد که غلاف محافظ تاندون انگشت ملتهب می شود و این در حرکت طبیعی تاندون اختلال ایجاد می کند.
التهاب طولانی مدت غلاف تاندون می تواند باعث ایجاد اسکار، ضخیم شدن و ایجاد برجستگی (ندول) در تاندون شود که حرکت تاندون را حتی بیشتر مختل می کند.
عواملی که شما را در معرض خطر ابتلا به انگشت ماشه ای قرار می دهند عبارتند از:
تشخیص انگشت ماشه ای نیازی به آزمایش خاصی ندارد. در طول معاینه فیزیکی، پزشک از شما می خواهد دست خود را باز و بسته کنید و نواحی درد، نرمی حرکت و قفل شدن انگشتان را بررسی میکند. پزشک همچنین وجود توده در پایه انگشت را بررسی میکند. اگر توده ای در پایه انگشت ماشه ای باشد، توده با حرکت انگشت حرکت می کند، زیرا توده همان تورم در بخشی از تاندون انگشت میباشد.
سوالاتی که ممکن است پزشک شما بپرسد عبارتند از:
درمان انگشت ماشه ای بسته به شدت و مدت آن متفاوت است.
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون تغذیه، پوست و مو، زنان و زایمان و ... بیابید. همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.