پوست به عنوان یکی از تأثیرگذارترین موارد در زیبایی به مرور زمان دستخوش تغییراتی می شود که این تغییرات می توانند تأثیر منفی بر زیبایی و شادابی آن بگذارند. روش های مختلفی برای زیباسازی و جوان سازی پوست وجود دارد که هرکدام ویژگی های مخصوص به خود را دارد. با گذشت زمان و پیشرفت علم و تکنولوژی روش های جدیدتر و کم عارضه تر به وجود آمده و کم کم جایگزین روش های قدیمی تر شده است. پلاسما جت یکی از این روش های نوین است که در زمینه زیبایی و جوان سازی پوست کاربرد دارد.
پلاسما جت یکی از جدیدترین و پیشرفته ترین روشهای جوانسازی پوست بوده که به وسیله دستگاهی به همین نام برای نواحی اطراف چشم، دور لب و بینی، همچنین پیشانی بکار برده می شود.
پلاسما جت می تواند پوست را آب رسانی کند و موجب درخشان تر شدن و سفت تر شدن آن شود. این عمل زیبایی به صورت سرپایی و کاملاً بدون درد بوده و نتیجه نهایی استفاده از این روش بسیار مطلوب و رضایت بخش است. استفاده از این تکنیک به دلیل خطرات و عوارض کمتر آن نسبت به سایر روش های درمانی و زیبایی بسیار مورد توجه پزشکان زیبایی قرارگرفته است. به کمک دستگاه پلاسماجت، آکنه ، اسکار و سایر عارضه های پوستی نظیر افتادگی پلک و چین و چروک اطراف ناحیه چشم ، لیفت بینی قابل درمان است.
همان طور که می دانید مواد به حالت های جامد، مایع و گاز وجود دارند. پلاسما حالت جدیدی از ماده است که بیشتر شبیه گاز بوده اما با حرارت زیادی همراه است. تفاوتی که پلاسما با گاز دارد این است که پلاسما برخلاف گاز رسانا بوده و در اثر تماس با سایر موارد سریعاً سرد می شود. این خصوصیت پلاسما موجب شده که از آن در زمینه پزشکی و زیبایی استفاده شود.
پلاسما که از ذرات گازی یونیزه تشکیل شده توسط دستگاه به سطح پوست و در نواحی مورد نظر وارد شده که در نتیجه آن مشکل پوستی درمان می شود. در این روش پوست ناحیه تحت درمان با پلاسما جت به صورت نقاط ریز و با فاصله کم (تقریباً 5/0 میلی متر) سوزانده می شود. این کار موجب تبخیر قسمت هایی از لایه های عمیق پوست شده که در نتیجه آن پوست جمع می شود. این روش هیچ اسکاری به وجود نمی آورد و می تواند برای لیفت بینی و پلک مورد استفاده قرار بگیرد. به کمک دستگاه پلاسما جت حرارت به ناحیه تحت درمان وارد شده بدون اینکه بر روی بافت های اطراف آن تأثیر بگذارد. در این روش به کمک توازن اتمی و به دلیل داشتن انرژی و دمای بالا تحریک سلول های پوستی صورت گرفته و موجب جوان سازی و بهبود ناحیه تحت درمان می شود. روشی کاملاً مؤثر که اثرات آن با سایر روش ها از قبیل لیزر درمانی، داروهای شیمیایی و یا طب سوزنی قابل مقایسه نیست.
طبق تحقیقات انجام شده، افراد از انجام این تکنیک راضی بودند و عوارض و معایب خاصی برای آن گزارش نشده است.
کمی خارش، تورم، قرمزی و التهاب در ناحیه تحت درمان با پلاسما جت ممکن است بروز کند؛ که بعد از چند ساعت تا چند روز کاملاً بهبود می یابد. مقدار و شدت این عوارض بستگی به ناحیه درمان شده و شرایط بیمار دارد.
تمامی مراحل پلاسما جت که شامل آماده سازی پوست و استریل کردن آن، بی حسی محل درمان و انجام پلاسما جت است؛ کمتر از یک ساعت زمان می برد. تعداد جلسات نیز بسته به نوع پوست، میزان تخریب پوست و ناحیه موردنیاز درمان دارد. با این وجود احتمالاً به طور متوسط 3 تا 5 جلسه برای درمان نیاز است که به تشخیص پزشک پوست تعیین می گردد.
به طور کلی انرژی گرمایی اعمال شده بر پوست توسط پلاسما جت، تنها سلولهای پوست پلک را هدف قرار داده و به نواحی دیگر آسیبی نمی رساند. عوارض پلاسما جت به قرمزی، کمی تورم و التهاب، همچنین ایجاد زخم های سطحی نقطه ای در محل درمان محدود می شود که با رعایت نکات زیر به سرعت رفع خواهند شد: