آسم بیماری مزمن مجاری هوایی است که موجب دشواری تنفس می شود. آسم با التهاب گذرگاه های هوایی همراه است و این امر منجر به تنگ شدن موقت مجاری هوایی می شود که اکسیژن را به سمت ریه ها می برند. حاصل این وضعیت، بروز علائم آسم یعنی سرفه، خس خس، تنگی نفس و تنگی قفسه ی سینه است. اگر این وضعیت شدید باشد، آسم می تواند منجر به کاهش فعالیت و ناتوانی در صحبت کردن شود. برخی به آسم، آسم برونشی (bronchial asthma) می گویند.
با وجود اینکه درمان های به ظاهر معجزه آسایی برای علائم آسم وجود دارد؛ اما آسم هنوز یک بیماری جدی و خطرناک است. البته با درمان مناسب، فرد بیمار می تواند به خوبی با این بیماری زندگی کند. درمان نامناسب بیماری، توانایی ورزش و فعالیت را محدود می کند. آسمی که به خوبی کنترل نشود، موجب مراجعه ی مکرر به اورژانس و بیمارستان می شود و می تواند روی عملکرد بیمار تأثیرگذار باشد.
رادیولوژی قفسه سینه می تواند مایعات داخل یا اطراف ریه ها یا هوای اطراف ریه ها را آشکار سازد. اگر با درد قفسه سینه، آسیب به قفسه سینه یا تنگی نفس به پیش پزشک بروید، ابتدا رادیوگرافی قفسه سینه از شما گرفته میشود. با استفاده از این تصاویر پزشک میتواند آسم را تشخیص دهد. اگرچه این روش همیشه ضروری نیست؛ اما اگر این احتمال وجود داشته باشد که علائم در اثر بیماری دیگری مثل ذات الریه ایجاد شده باشد، پزشک از شما می خواهد که عکس برداری پرتو X قفسه سینه انجام دهید. یا اگر داروهای آسم شما به حد کافی مؤثر نبوده است، عکس برداری پرتو X قفسه سینه می تواند مشکل را واضح تر کند.
موسسه پارسه آمادگاه یکی از مجهزترین مراکز رادیولوژی و سونوگرافی در اصفهان است که با پیشرفته ترین دستگاه های سونوگرافی و رادیولوژی تمام دیجیتال ، می تواند ارائه دهنده بهترین خدمات در این حوزه باشد.
شدت علائم آسم در افراد مختلف، از یک تنگی نفس گاه گاهی و ملایم تا خس خس مداوم علیرغم دریافت دارو متفاوت می باشد. بیشتر افرادی که آسم دارند دوره های حمله آسم و دوره های کاملاً بدون علامت را تجربه می کنند. حملات آسم ممکن است چند دقیقه تا چند روز طول بکشد و در مواردی نادری منجر به وضعیت های خطرناک می شود که یک اورژانس پزشکی است.
پزشک از شما می خواهد تا به صورت ایستاده روبروی دستگاه مخصوص قرار بگیرید. بعد از این که روبروی دستگاه به صورت ایستاده قرار گرفتید، پزشک از شما می خواهد تا قفسه ی سینه ی خود را به دستگاه نزدیک کنید به طوری که به طور کامل به دستگاه بچسبید و هیچ گونه فضایی ما بین شما و دستگاه قرار نگرفته باشد. بعد از اینکه قفسه سینه شما کاملاً با دستگاه چسبید پزشک از شما می خواهد هیچ گونه جنب و جوش و تکانی نخورید، سپس تصویربرداری را انجام میدهد.
مقدار تابش حاصل از اشعه ایکس بسیار پایین است. این مقدار حتی پایین تر از مقدار تابشی است که از محیط اطراف به شما وارد می شود. اگرچه مزیت رادیولوژی بیشتر از خطرات آن است، ممکن است یک پیش بند محافظ به شما داده شود. اگر باردارید یا احتمال می دهید باردار باشید، باید به پزشک اطلاع دهید. فرآیند می تواند به روش هایی انجام شود که از شکم شما در برابر تابش محافظت گردد.