ارزش غذایی جوانه ها
امروزه نقش و اهمیت جوانه ها به نحوی مطرح است که کارشناسان علوم تغذیه بر مصرف ان تاکید کرده و ان را در سبد غذایی روزانه ی خانواده ها معرفی می کنند.در واقع جوانه ها مواد غذایی هستند که با روند طبیعی رشد و تولیدشان در طبقه ی سبزی ها ان هم با ارزش غذایی بالا از نظر ویتامین ها و املاح محسوب می شوند.
در کشور ما از هزاران سال پیش در دوران باستان جوانه ها و اهمیت استفاده از ان ها برای مردمان ان روزگار شناخته شده بود.مردم ما استفاده از جوانه ی کندم را به عنوان یک ایین سنتی همواره در اغاز فصل بهار لازم می دانند. مصرف جوانه ی ماش به قدری فراگیر شده مردمان چین را به مردمان جوانه ی ماش معرفی می کنند.
از دیگر مزایای جوانه ها می توان به نقش انها در اماده سازی غذا برای صضم و جذب اشاره کرد که این عملبه وسیله ی انزیم های موجود در جوانه ها ایجاد می شود.جوانه ها به مقدار زیادی دارای فیبر و اب هستند که نتیجه ی ان باعث دفع کامل مدفوع بوده و همچنین مانع از سرطان روده می شود.
به طور خلاصه می توان جوانه ها را سر شار از ویتامین ها املاح معدنی و انزیم ها معرفی کرد و مصرف ان ها را یکی از بهترین را ه ها برای سالم سازی بدن معرفی ساخت.
با مصرف جوانه می توانید مقدار قابل توجهی از ویتامین های b را به بدن برسانید و پذیرش این موضوع که با فراهم کردن ویتامین های c و e بتاکارتن و سلنیوم مو توان از اکسیداسیون چربی ها جلوگیری کرد و همچنین با تامین منیزیم می توان فشار خون را کنترل نموده نقش جوانه ها را بیشتر محرز می کند.
جلوگیری ازدیابتبا جوانه ها
اسید فولیک مقادیر بالایی در جوانه گندم وجود دارد که باعث می شود این غذا موثر در برابر دیابت شود. اسید فولیک میزان هموسیستئین را در بدن کاهش می دهد و بنابراین خطر بسیاری از بیماری های مزمن نظیر دیابت و اختلالات عروقی را کاهش می دهد. یک مکمل روزانه از جوانه گندم در رژیم غذایی به شدت برای افراد در معرض خطر توسعه چنین بیماری هایی توصیه می شود.
جوانه ها توان ورزشی؛استقامت و عملکرد ورزشی را افزایش می دهد
وجود اکتاکوزانول موجود در جوانه ها نشان داده که استقامت و عملکرد ورزشی را افزایش می دهد. گیاهک و جوانه ها زمانی که به طور منظم مصرف شود به ورزش کاران کمک می کند تا الزامات انرژی روزانه خود را حفظ کرده و عملکرد بهتری داشته باشند. هم چنین مقدار کلسیم و پروتئین موجود در جوانه گندم نوان ورزشی را افزایش می دهد و بدن را قوی تر می کند.
جوانه ها سرشار از ویتامین ٍE برای داشتن موهای سالم ورشد و تقویت مو
شما میتوانید با اضافه کردن ویتامین ایی به رژیم غذایی موهای سالمی داشته باشید . اگر بدن از ویتامین ایی محروم بماند، موهایتان خشک می شود و آن ها به راحتی می شکنند بنابراین اگر می خواهید موهای قوی، سالم و براق داشته باشید، روغن جوانه گندم می تواند این کار را انجام دهد. این به این دلیل است که روغن جوانه گندم منبع اصلی ویتامین ایی است. شما هم می توانید آن را به شکل روغن، کپسول یا حتی دانه ها استفاده کنید. این به شما کمک می کند سالم بمانید و همچنینرشد مورا تقویت خواهید کرد.
جوانه هابرای بهبود ایمنی بدن
جوانه ها در همه انواع مواد غذایی به افزایش ایمنی کمک می کند. پروتئین موجود در جوانه فعالیت آنتی اکسیدان ها در بدن را افزایش می دهد. این امر مانع آسیب بافت بدن و از بین بردن هر گونه ارگانیسم عفونی می شود در نتیجه مکانیزم دفاعی بدن را بهبود می بخشد.
تقویت نیروی جنسی ,و قدرت باروی
همچنین جوانه ها در تقویت نیروی جنسی ,و قدرت باروی به دلیل سلنیم و ویتامین Eبالا نقش مهمی دراند. تحقیقات نشان داد ه اند سلنیم در تحرک اسپرم ها و قدرت باروری مردان نقش ویژه ای دارد.
نسخه اصلی مطلب ارزش غذایی جوانه ها را در سایت شهزاد محمدیان بخوانید.