بالا رفتن سن و کم آب شدن پوست صورت، باعث ظهور چین و چروک در آن می گردد و موجب می شود که چهره پیرتر به نظر برسد و درخشندگی خودش را از دست بدهد. یکی از راه های رایج که برای رفع چین و چروک انجام می شود، تزریق ژل ضد چروک است که با از بین بردن چین و چروک ها ظاهری جوان تر، زیباتر و درخشان تر را به وجود می آورد. تزریق ژل به صورت، راه حلی موقتی برای رفع چین و چروک های صورت است که علاوه بر آن باعث رفع کم آبی و خشکی پوست هم می شود. ژل هایی که مخصوص تزریق به صورت هستند، انواع مختلفی دارند که غالباً از مواد طبیعی مانند هیالورونیک اسید، کلاژن و کلسیم هیدروکسیل آپاتیت ساخته شده اند. از تزریق ژل برای رفع خطوط عمیق در صورت مانند خط لبخند، خطوط کنار چشم، گونه، لب و چین و چروک های صورت استفاده می شود و در بافت نرم زیر پوست صورت (که با افزایش سن و تابش نور آفتاب از بین رفته است) قرار می گیرد و با پر کردن آن ناحیه از پوست، باعث رفع چین و چروک می شود.
به طور کلی تزریق ژل، مزیت های بسیاری دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره خواهیم نمود:
یکی از مهم ترین مزیت های استفاده از ژل حاوی اسید هیالورونیک برای از بین بردن چین و چروک های سطحی پوست، بی خطر بودن آن است؛ چراکه تولید این ژل ها منشأ غیر حیوانی داشته و با PH تنظیم شده و نزدیک به PH پوست، خطر بروز تورم را تا حد زیادی کاهش می دهند.
قبل از تزریق ژل صورت، ناحیه مورد نظر باید تمیز، و روی آن بیحسی موضعی زده شود. بسیاری از ژل ها حاوی لیدوکائین هستند که یک بیحس کننده ملایم است و برای کاهش ناراحتی در طول و بعد از تزریق به کار می رود. سپس پزشک یک مقدار دقیق از ژل را بر اساس مشکل ناحیه مورد نظر، زیر پوست تزریق می کند. بسته به نوع ژل و نواحی تحت درمان، نتایج بلافاصله پس از تزریق ژل مشهود هستند.
در طول مشاوره متخصص پوست و مو، ناحیه مورد نظر را ارزیابی می کند و سابقه پزشکی شما را بررسی می کند. با اینکه فیلرهای پوستی خطر کمی دارند، باید سابقه پزشکی خود را کاملاً در اختیار پزشک بگذارید، مانند آلرژی، مشکلات پوستی و عصبی، یا داروهایی که می توانند سلامت شما یا نتایج تزریق فیلر را به خطر اندازند. به عنوان مثال اگر اخیراً داروهایی مانند آسپرین، بروفن یا ناپروکسن یا رقیق کننده های خون استفاده کرده اید، به پزشک تزریق ژل اطلاع دهید؛ زیرا می توانند احتمال کبودی را افزایش دهند.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: کاربرد تزریق ژل در صورت
۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از تزریق، از الکل، کافئین، مکمل نیاسین، غذاهایی که سدیم، شکر و یا کربوهیدرات ساده دارند، مصرف غذاهای تند و یا کشیدن سیگار، دوری کنید. این موارد ممکن است سبب افزایش تورم و تحریک پوست صورت شوند. از ترتینوئین و دیگر محصولات مشابه نیز استفاده نکنید.
مدت زمان ماندگاری تزریق ژل نیز متفاوت است. اثر برخی از آنها ۶ ماه طول می کشد ، در حالی که برخی دیگر تا ۲ سال یا بیشتر طول می کشند. افراد باید نیازها و انتظارات فردی خود را با پزشک خود در میان بگذارند تا مشخص شود که کدام ژل، بهترین انتخاب برای آنها است.
واکنش های آلرژیک (حساسیت) ممکن است بعد از تزریق ژل ایجاد شوند؛ زیرا ژل های تزریق حاوی مواد خارجی هستند. واکنش های آلرژیک به صورت قرمزی ، تورم (ورم) ، درد و حساسیت به چشم می خورد. بعضی اوقات واکنش های آلرژیک زمان لازم را دارند و درنهایت به عنوان گره یا برآمدگی دردناک ظاهر می شوند. واکنش های آلرژیک ملایم با داروهای بدون نسخه ضد درد (فکر می کنید ایبوپروفن یا استامینوفن) ، آنتی هیستامین ها و کمپرس برطرف می شوند.
هر تزریق در پوست می تواند راهی جهت ورود عوامل بیماری زایی مانند باکتری ها به داخل بدن باشد و باعث عفونت شوند. عفونت منجر به قرمزی ، التهاب ، درد و موارد دیگر می شود. اغلب عفونت های ثانویه توسط تزریق ژل با آنتی بیوتیک قابل درمان هستند. عفونت های شدیدتر که منجر به آبسه می شوند ممکن است به زهکشی جراحی نیاز داشته باشند.
هنگامی که ژل تزریق به طور تصادفی در رگ خونی تزریق می شود ، انسداد عروق می تواند رخ دهد. انسداد عروق به علت تزریق ژل پوستی منجر به درد شدید و تغییر رنگ پوست می شود.
نسخه اصلی مطلب درمان چین و چروک پوست با تزریق ژل را در سایت دکتر لادن ناظمی بخوانید.