سرطان کلیه سرطانی است که از کلیه ها شروع میشود. کلیه های شما دو اندام لوبیایی شکل هستند که هرکدام به اندازه مشت شماست. آنها در پشت اندامهای شکمی شما قراردارند و یک کلیه در هر طرف ستون فقرات شما جای دارد.
در بزرگسالان، کارسینوم کلیه شایع ترین نوع سرطان کلیه است. سایر انواع سرطان کلیه کمتر شایع اند و به ندرت ممکن است رخ دهد. کودکان خردسال بیشتر در معرض ابتلا به نوعی سرطان کلیه به نام تومور ویلمز هستند.
سرطان کلیه اغلب با جراحی، درمان هدفمند، ایمونوتراپی یا ترکیبی از این درمان ها درمان میشود.
گاهی اوقات از پرتو درمانی و شیمی درمانی نیز استفاده میشود. افراد مبتلا به سرطان کلیه که گسترش یافته است، به نام سرطان متاستاتیک (گسترش یافته)، اغلب چندین خط درمانی دریافت میکنند. این بدان معنی است که درمانها یکی پس از دیگری انجام میشود. در کل درمان سرطان کلیه به اندازه سرطان و گسترش آن به سایر قسمتهای بدن بستگی دارد.
در مواجهه با سرطان کلیه لازم است تا تمام گزینه های درمانی بررسی شوند، هدف از انجام آنها بیان شده و فرد از عوارض جانبی آنها آگاه گردد. اگرچه زمان، یک فاکتور مهم در درمان سرطان است؛ اما بهتر است قبل از انجام روندهای درمانی، نسبت به کسب اطلاعات در مورد هر یک از آنها اقدام گردد. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و اقدامات تشخیصی و درمانی سرطان های دستگاه ادارای - تناسلی مانند سرطان کلیه به فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی (اروانکولوژی) مراجعه نمایید.
سرطانی که به خارج از کلیه گسترش نیافته است، معمولاً با انجام عمل جراحی برای برداشتن بخشی یا تمام کلیه قابل درمان است. گاهی اوقات ممکن است به جای آن از کرایوتراپی یا فرسایش فرکانس رادیویی استفاده شود.
اگر سرطان گسترش یافته باشد، ممکن است درمان کامل امکان پذیر نباشد، اما ممکن است بتوان پیشرفت آن را کاهش داد و علائم را با جراحی، دارو و یا رادیوتراپی درمان کرد.
2 نوع اصلی جراحی برای سرطان کلیه وجود دارد:
لازم به ذکر است تنها با یک کلیه میتوان یک زندگی عادی داشت. کلیه دیگر شما معمولاً میتواند کلیه خارج شده را جبران کند.
از هر سه نفر که مبتلا به سرطان کلیه هستند یک نفر ممکن است سرطان به قسمت های دیگر بدنش گسترش یافته باشد ریه ها غدد لنفاوی استخوان ها و کبد شایع ترین مکان های انتشار هستند. برای برخی از افراد هنوز هم ممکن است جراحی مفید باشد.
در موارد نادری که فقط یک متاستاز وجود داشته باشد و یا چند متاستاز باشند که بدون ایجاد عوارض جانبی جدی به راحتی از بین بروند ممکن است جراحی در برخی از افراد باعث بهبودی بشود. در صورت بازگشت سرطان جراحی متاستاز ممکن است همزمان و یا بعد از نفرکتومی رادیکال انجام شود.
در صورت وجود خون در ادرار نباید به آن بی توجهی کرد زیرا می تواند نشانگر یک مشکل حاد در بدن باشد. وجود خون در ادرار که به نام هماتوریا (hematuria) شناخته می شود؛ لزوما با چشم قابل تشخیص نیست و در موارد زیادی لازم است تا بررسی ادرار توسط میکروسکوپ صورت بگیرد. در صورت بروز هماتوریا ممکن است ادرار به رنگ صورتی یا قهوه ای نیز در بیایید. ممکن است خون بصورت رگه های واضح قرمز مشاهده شود و یا بصورت ذرات ریزی در حجم خون پخش شده و رنگ کلی ادرار را تغییر دهند. همشهریان عزیز؛ در صورت مشاهده هر یک از این علائم در اسرع وقت به متخصص اورولوژی در اصفهان مراجعه نمایید.