قوس کف پا یکی از موارد قابل توجه در سلامت کودکان است. دلیل وجود قوس کف پا این است که تاندون های کف پا و پایین پا، به هم می چسبند تا در قسمت پایینی پا فاصله ایجاد شود. اگر آن تاندون ها از کار بیفتند، قوس از بین می رود. عدم قوس مناسب در کف پا می تواند عوارض زیادی را برای کودک، حتی در آینده ایجاد کند که یکی از رایج ترین آنها، احساس درد است. صافی کف پا یکی از شایع ترین علل درد در کف پا، مچ پا، ساق پا و کمر می باشد که به دلیل عدم پشتیبانی کافی پاها از وزن بدن در هنگام ایستادن یا حرکت ایجاد می شود.
به طور معمول کف پا در ناحیه طولی، دارای انحنا یا قوسی طبیعی است که در صورت عدم ایجاد آن، در زمان ایستادن کف پای کودک به مقدار زیاد یا به طور کامل روی زمین قرار می گیرد و هم راستایی مچ و تاندون آشیل در پشت پا نیز (هنگامی که از پشت به پاها نگاه می کنیم) از بین می رود. در این وضعیت همچنین پاشنه به سمت داخل پا متمایل خواهد شد.
صافی کف پا یک مرحله گذرای طبیعی در طی رشد کودک است که بطور معمول، با افزایش سن رفع شده یا بهبود می یابد. با این وجود ممکن است در بزرگسالی هم ادامه پیدا کند.
درمان پای صاف کودکان بستگی به میزان تغییر شکل و شکایت کودک از درد و مشکلات ایجاد شده دارد. موارد خفیف را به طور معمول می توان با استفاده از کفش طبی و با انجام تمرینات ورزشی عضله پا، به طور موثر درمان کرد. (لازم به ذکر است؛ مداخلات جراحی در مورد درمان کف پای صاف فقط در موارد شدید و پس از تثبیت شکل نهایی قوس کف پا ، در سنین بالاتر انجام می شود.)
نسخه اصلی مطلب درمان پای صاف کودکان با کفش طبی را در سایت دکتر بیژن فروغ بخوانید.