احتمال بارداری با وجود آی یو دی ، یک در هزار نفر می باشد. در صورتی که خانمی با وجود آی یو دی ، باردار شود باید زودتر به متخصص زنان مراجعه کند. اگر نخ آی یو دی قابل مشاهده باشد جهت پیشگیری از سقط عفونی ، پارگی زودرس پرده و زایمان زودرس باید آی یو دی هرچه سریعتر خارج شود. در صورتی که نخ IUD دیده نشود ، سونوگرافی جهت محل آی یو دی انجام شده و در صورت امکان خارج می شود. در صورتی که نتوان آی یو دی را خارج کرد میتوان به حاملگی در حضور IUD ادامه داد . در صورت تداوم بارداری با مشاهده تب ، کرامپ شکمی ، علایم عفونت رحمی و خونریزی باید سریعا به پزشک متخصص زنان مراجعه شود.
درمواردی که نخ آی یو دی دیده نمی شود چند احتمال مطرح است :
IUD -1 خارج شده باشد
2- ای یو دی ، باعث سوراخ شدن رحم شده باشد
3- نخ آی یو دی به داخل کانال سرویکس رفته باشد
4- نخ ای یو دی جدا شده باشد
در این موارد انجام سونوگرافی جهت اطمینان از وجود IUD ومحل آن ضروری است.اگر درمطب با کلامپ نتوان آی یودی را خارج کرد باید به کمک هیستروسکوپی و زیر دید مستقیم ، IUD توسط جراح زنان مجرب در اتاق عمل خارج شود.
قبل از گذاشتن آی یو دی ، همیشه بایستی معاینه واژن و لگن و سونوگرافی واژینال انجام شود. خانمهایی که دچار ناهنجاری های مادرزادی رحم مانند رحم دوشاخ ، رحم تک شاخ ، رحم سپتوم دار و ....هستند ، نباید از آی یو دی استفاده کنند. افرادی که سایز رحم انها بسیار بزرگ و یا کوچک بوده و نیز رحمهای فیبروماتوز نیز کاندادای مناسبی برای آی یو دی نیستند.
در صورتی که تاریخ انقضای آی یو دی نزدیک باشد می توان ان را در هر روزی از سیکل برداشت اما بهتر است در زمان پریود که دهانه رحم باز است برداشته شود. اگر خانمی قصد بارداری داشته باشد به محض خروج IUD ، امکان بارداری وجود دارد.
میزان موفقیت پیشگیری از بارداری توسط آی یو دی ، همانند قرصهای ضد بارداری و حدود 9/99 درصد می باشد . اما اگر حاملگی اتفاق بیفتد میزان حاملگی خارج رحمی بودن آن به نسبت وقوع آن در حالت طبیعی بیشتر است . احتمال حاملگی خارج رحمی انقدر کم و نادر می باشد که با اینحال هنوز آی یو دی جزو یکی از بهترین و مطمئن ترین روشهای جلوگیری از بارداری محسوب می شود.
در بعضی افراد ممکن است آی یو دی باعث افزایش حجم خونریزی قاعدگی و یا لکه بینی شود. در این موارد بررسی های لازم توسط متخصص زنان انجام شده و در صورتی که علتی پیدا نشود و یا با درمان دارویی همچنان مشکل خونریزی ادامه یابد ، در صورت صلاحدید ، آی یو دی خارج می شود.
برای مشاوره در مورد بهترین روش ضد بارداری و گذاشتن ای یو دی بدون عارضه ، می توانید به کلینیک دکتر منصوره پژمان منش فوق تخصص و جراح زنان اصفهان مراجعه فرمایید. نوبت دهی بصورت اینترنتی از صفحه اصلی سایت امکان پذیر می باشد.