اگر دچار طاسی یا ریزش موی سر شده اید، کاشت مو یا پیوند مو یکی از روش های مؤثر برای رفع این نقص است. در عمل کاشت مو، پزشک متخصص تکه های باریک پوست را از قسمت پرپشت تر که معمولاً پشت سر است می برد، خرد می کند و به قسمت های بدون مو یا کم مو پیوند می زند یا گرافت می کند. این تکه های سالم پوست که حاوی فولیکول های مو هستند، در هر قسمتی از بدن توانایی رشد کردن دارند.
عمل کاشت مو را در قسمت های مختلف مثل موی سر، ابرو و ریش هم می توان انجام داد. اگر پیوند و کاشت واحدهای فولیکولی به درستی انجام شود، موهای کاشته شده در ناحیه ی موردنظر به طور طبیعی رشد می کنند، دائمی هستند، حالت داده می شوند، به مراقبت خاصی نیاز ندارند و نمی ریزند. ذکر این نکته ضروری است که طبق بخشنامه ی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، واجد شرايط برای انجام کاشت مو، متخصصان پوست، جراحان پلاستيک و جراحان سر و گردن هستند که دانش کافی در زمينه ی بيماری های پوست و مو را دارند.
چندین روش برای کاشت مو وجود دارد که با توجه به شرایط و اولویت های بیمار و تشخیص پزشک از یکی یا ترکیبی از آن ها برای عمل کاشت مو استفاده می شود. کلینیک دکتر رامین مدرسی ارائه دهنده مناسب ترین روشهای کاشت مو برای شما و شرایطتان می باشد. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر از این متدها با شماره تلفن 36703885 - 031 تماس حاصل فرمایید.
در روش کاشت مو موسوم به FIT یا FUE که مخفف Follicular Unit Transplantation است، فولیکول های مو یا واحدهای مو که به آن ها FUG می گویند به صورت گروهی یا تک تک از پشت سر با وسیله ای به نام «هولدر» یا «پانچ» برداشته می شوند و در نواحی ای که مو ندارد، کاشته می شوند. در این روش که چند جلسه به طول می انجامد، در حقیقت یک عمل جراحی انجام نمی شود و در هر جلسه میانگین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ فولیکول مو از پشت سر برداشته و در نواحی موردنظر کاشته می شوند.
روش کاشت موی FIT یک روش بدون درد با بی حسی موضعی است که برای کاشت مو در نواحی ای که وسعت کمتری دارند مثل ریش، ابرو، مژه، سبیل یا کسانی که طاسی وسیع ندارند یا زمانی که امکان برداشت بافت به هر دلیلی از پشت سر بیمار وجود ندارد کاربردی تر است.
بد نیست بدانید در روش کاشت مو FIT یک تا چهار هفته بعد از کاشت مو، فولیکول ها وارد فاز استراحت می شوند و موهای کاشته شده دچار ریزش می شوند. در ماه دوم تا چهارم بعد از کاشت مو به خاطر این ریزش احتمالاً ممکن است تصور کنید حجم موهایتان کم شده است اما نگران نباشید، در حقیقت موها در وضعیت شوک به سر می برند و دوباره رشد می کنند. در فاصله ی زمانی ۴ تا شش ماه بعد از پیوند، موهای کاشته شده به تدریج از پوست سر خارج می شوند و بلند می شوند. در مجموع یک سال زمان لازم است تا موهای کاشته شده صد درصد رشد کنند و موهایتان پرپشت به نظر برسند. در فاصله ی زمانی سال های اول تا دوم کاشت، موها زیاد شده و ظاهر طبیعی تری پیدا می کنند.
افرادی که تمایلی به انجام عمل جراحی برای کاشت مو ندارند، اشخاصی که طاسی سر گسترده ندارند و نیز کسانی که تراکم موها یشان در ناحیه ی پیوند اندک است، با این روش راحت تر به خواسته شان می رسند.
در روش کاشت مو FUT یا Follicular Unit Transplantation، یک تکه نوار باریک از بافت پوست پشت سر فرد برداشته می شود و سپس توسط پزشک مجرب در زیر میکروسکوپ های مخصوص کاشت مو به واحدهای مو یا FUG تبدیل می شود. پس از آن در نواحی ای که قرار است کاشت انجام شود، برش هایی ایجاد می شود و واحدهای مو یا FUG در این برش ها کاشته می شوند.
آنچه که طبق تجربه و طی سال ها در مقایسه میان دو روش کاشت موی FIT و FUT به دست آمده حاکی از آن است که روش FUT از بسیاری جهات ازجمله ایجاد جای زخم، مدت زمان خشک نشدن گرافت ها، درصد آسیب گرافت ها، کیفیت گرافت ها از لحاظ ساختار و بافت، مدت زمان عمل، عوارض و حتی هزینه ی عمل نسبت به FIT برتری دارد. دیگر مزایای کاشت مو به روش FUT عبارت اند از:
بزرگ ترین ایراد کاشت مو به روش FUT ایجاد برشی بزرگ در ناحیه پشت سر است که احتمال باقی ماندن جای زخم در آن وجود دارد. از سوی دیگر کم شدن حجم بانک مو به نحوی که در مراحل بعدی برای پیوند مجدد مو بیش از یک یا حداکثر دو بار دیگر نمی توان از بانک موی فرد برای ایجاد تراکم استفاده کرد و خونریزی، تورم سر و صورت و درد در محل برش از دیگر معایب کاشت مو به روش FUT است. یکی دیگر از معایب اساسی کاشت مو به روش FUT محدودیت انجام کاشت مو در کسانی است که پوست سرشان قابلیت کشیده شدن را ندارد یا در مراحل اولیه ی ریزش مو قرار دارند.
طبق ادعای برخی متخصصین کاشت مو، عمل پیوند مو به روش SUT نسبت به سایر روش های کاشت مو از قبیل FIT و FUT روشی جدیدتر است که تقریباً اکثر مراحل آن از برداشت تا کاشت فولیکول های مو بدون دخالت دست و توسط دستگاه های اتوماتیک و زیر نظر پزشک متخصص انجام می شود. در روش کاشت مو SUT که بیشتر شبیه روش کاشت FIT است، پیاز مو به صورت دستی و با پانچ معمولی برداشت و کاشت نمی شود بلکه وسیله ی برداشت و کاشت مو در این روش پانچ لیزری است.
با پانچ لیزری فولیکول های مو به صورت گروهی یا دانه ای از بانک مو که معمولاً پشت سر فرد است جدا و سپس فریز می شوند و درنهایت به نواحی کم مو و طاس انتقال می یابد. در روش SUT به دلیل فریزشدن فولیکول های مو تا زمان کاشت از تخریب آن ها جلوگیری می شود. به ادعای متخصصین کاشت مو در روش SUT کمتر از یک درصد ریشه موها در جریان عمل کاشت و برداشت از بین می روند و خشک و کم آب می شوند.
در روش کاشت موی SUT که با بی حسی موضعی انجام می شود، درست مثل روش FIT صرفاً فولیکول های مو منتقل می شوند با این تفاوت که با پانچ لیزری فولیکول های مو تخریب نمی شوند و نتیجه ی کار راضی کننده تر است. مزیت دیگر این روش سرعت بالای انجام کار است به نحوی که در هر جلسه حداقل ده هزار فولیکول مو از نقاط مختلف بدن منتقل می شوند و به دلیل همین سرعت بالا معمولاً کاشت مو به روش SUT برخلاف روش های دیگر در یک جلسه انجام می شود. خط رویش طبیعی، عدم درد و خونریزی، نداشتن دوره ی نقاهت و رعایت بهداشت به خاطر عدم دخالت دست ازجمله مزایای کاشت مو به روش SUT محسوب می شوند.
علی رغم اینکه به نظر می رسد روش SUT مزیت هایی نسبت به روش های دیگر کاشت مو دارد اما بعد از مدتی بسیاری از پزشکان نقایص زیر را مطرح و روش کاشت مو SUT را منسوخ اعلام کردند.
با همه ی این ها به نظر می رسد که اگر قصد انجام عمل کاشت مو را دارید، حتماً می بایست با توجه به تمام شرایط و نظر قطعی و تخصصی پزشک متخصص کاشت مو، روش مناسب را انتخاب کنید.
اگر کاشت مو توسط پزشک متخصص و ماهر انجام شود هیچ عارضه ای ندارد. پیوند مو باید توسط متخصصان پوست و مو، پزشک جراح سر و گردن و جراح پلاستیک که دوره های جراحی پوست و پیوند مو را گذرانده اند، با رعایت استانداردهای فیزیکی و تجهیزاتی مناسب انجام شود. با این همه کاشت مو هم یک عمل پزشکی است که مانند سایر اعمال پزشکی می تواند در برخی موارد مشکلاتی هم ایجاد کند؛ اما بسیاری از این عوارض و مشکلات موقتی هستند.
همچنین اگر در محل کاشت مو احساس خارش کردید به هیچ وجه آن را نخارانید، اگر خارش ادامه پیدا کرد با مرطوب نگه داشتن محل کاشت به وسیله ی سرم شست وشوی خنک کننده، لوسیون بتامتازون و مصرف آنتی هیستامین البته زیر نظر پزشک این مشکل رفع می شود؛ اما یکی از عوارض عجیب و دور از انتظار کاشت مو، سکسکه است! این عارضه معمولاً چند ساعت تا چند روز بعد از کاشت مو ادامه دارد اما اگر بیشتر از این زمان طول بکشد، لازم است با پزشک معالج تماس بگیرید.
بی شک ظهور عوارض پیری در هیچ فرهنگ و زمان و مکانی، خوش آیند نخواهد بود. همشهریان گرامی جهت رفع علائم پیری در پوست صورت، دست ها و گردن می توانید با اقدام به بهترین تزریق چربی در اصفهان، نزد پزشکان مجربی که در این حوزه فعالیت دارند، پوستی جوان و باطراوت داشته باشید بدون درگیری با عوارضی که از عدم تبحر پزشک ناشی می شود.