به طور کلی دو نوع آب لوله کشی یا آب شیر و آب بسته بندی برای نوشیدن مهیا هستند.
آب لوله کشی را می توان به صورت عادی و یا بصورت جوشانده و یا با استفاده از دستگاه تصفیه در مسیر آن استفاده نمود.
آب لوله کشی عادی بسیار آب مناسب و بهداشتی است فقط در برخی مناطق ممکن است سختی و املاح بیش از حد باشد.
آب جوشیده از لحاظ میکروبی مطمئن تر ولی با توجه به این که نیتریت جدارکتری وارد آب می شود خطرناک است. بنابراین از جوشاندن زیاد پرهیز کرده و فقط هنگامی که به نقطه جوش می رسد سرد کنید و مصرف نمایید.
مشکل آب های تصفیه این است که فیلترهای این دستگاه ها اغلب بر اساس ساختار آب کشوری که شرکت سازنده در آن قرار دارد طراحی شده و مناسب مملکت ما نمی باشد و گاهی با خارج کردن کلسیم ، سدیم وارد آب می نماید که باعث فشاربالای خون و یا پوکی استخوان می شود .
نوع دوم آب ، آب های بسته بندی هستند که در فروشگاه ها و سوپروهایپر مارکت ها به فروش می رسند . این آب ها به سه دسته معدنی و آشامیدنی و گاز دار طبقه بندی می شوند .برای مشخص شدن تفاوت این سه نوع آب به نکات زیر دقت فرمایید.
برای تولید “آب معدنی طبیعی“، محدودیت روش های تصفیه وجود داشته و استفاده از روش های تصفیه شیمیایی نظیرِ ازن زنی و روش های تصفیه فیزیکی پیشرفته نظیر اشعه UV مجاز نیست. همچنین آب باید از منابعِ طبیعی مانندِ چشمه و نقاط حفاری شده از سفره های آب زیر زمینی به دست آید. هیچ گونه فرآیندِ پالایشی نباید در تولید آب معدنی بکار رود بجز پالایش های فیزیکی مجاز نظیرِ هوادهی و استفاده از فیلتر و پالایش هایی که در میزان ترکیبات آب معدنی تغییر اساسی ایجاد نکند. برای از بین بردن عامل های میکروبی نیز نباید از اشعه فرابنفش، ازن زنی و سایر گندزداهای شیمیایی استفاده شود ودر نزدیکترین محل ممکن به سرچشمه آب، تحت شرایط بهداشتی خاص، بسته بندی می شود.
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون تغذیه، پوست و مو، زنان و زایمان و ... بیابید. همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.