سطح كلسترول خون تحت تأثير عوامل زيادي است از جمله :
خوردن چربي هاي اشباع , كلسترول به مقدار زياد و دريافت زياد كالري موجب افزايش وزن و افزايش كلسترول خون ميشود .
هم اكنون در سراسر جهان دريافته اند كه برنامه غذائي كه حاوي مقدار زياد چربي به خصوص چربي اشباع و مقدار كم كربوهيدرات هاي پيچيده , ميوه و سبزيجات است خطر ابتلا به بيماري هاي مزمن به خصوص بيماري هاي قلبي , سكته مغزي و سرطان را افزايش ميدهد .
اضافه وزن موجب افزايش ميزان LDL و كاهشHDL خون ميشود .
افزايش فعاليت بدني LDL را كاهش و HDL خون را افزايش ميدهد .
در ساخت و تنظيم متابوليسم كلسترول در بدن موثر است.
هم در مردان و هم در زنان كلسترول خون از حدود 20 سالگي شروع به افزايش مي كند.قبل ازيائسگي سطح كلسترول خون زنان از مردان هم سن خود پائين تر است و بعد از يائسگي ميزان LDL درخون زنان افزايش يافته و بدين ترتيب خطر بيماري قلبي افزايش مي يابد .خطر بيماري عروق كرونر در اثر عوامل خطرساز ديگري همچون كشيدن سيگار و فشار خون بالا تشديد ميشود .بطور متوسط هر كدام از اين عوامل شانس بيماري قلبي را دو برابر ميكنند اما كسي كه اين سه عامل خطر را با هم داشته باشد 8 برابر بيشتر از افرادي كه فاقد اين عوامل هستند در معرض ابتلا به بيماري قلبي است .ديابت , چاقي و بي تحركي عوامل ديگري هستند كه در ابتلا به بيماري عروق كرونر دخالت دارند .