برخی از خانم ها فکر می کنند تنها کسانی باید از لایه بردار استفاده کنند که دچار مشکلات حاد پوستی هستند؛ اما این گمان درست نیست. خوب است بدانید سلول های پوستی بعد از شکل گرفتن به مرور روی سطح پوست آمده و می میرند؛ وقتی سلول های مرده روی پوست جمع می شوند، پوست شما خشک، ضخیم و زبر به نظر می رسد. یادتان باشد هر چه سن بالاتر می رود قدرت پوست برای دفع این سلول های مرده هم کاهش می یابد؛ بنابراین اگر احساس می کنید پوستتان به لطافت گذشته نیست و دوست دارید کمی رنگ آن روشن شده و دوباره مثل گذشته جوان و شاداب به نظر برسد، می توانید از لایه برداری استفاده کنید. لایه برداری سلول های مرده را از روی پوست برمی دارد و پوست تان شاداب تر و جوان تر می شود.
تجربه لایه برداری پوست در اصفهان، بدون ایجاد عوارض ناخواسته و با بهترین نتایج، در کلینیک دکتر لادن ناظمی امکان پذیر است. در این مرکز می توانید پس از انجام لایه برداری، پوستی شاداب تر و جوان تر، با کاهش چین و چروک ها و لکه ها داشته باشید و از لطافت پوست خود لذت ببرید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های 32240913 - 031 و 09336900224 تماس حاصل فرمایید.
لایه برداری پوست به روشی گفته می شود که با استفاده از آن یک لایه با ضخامتی که پزشک مناسب بداند از روی سطح پوست برداشته می شود. در روش لایه برداری سلولهای موجود روی سطح پوست زدوده شده و پوست شاداب تر و جوانتر به نظر خواهد رسید. همچنین برخی از مشکلات سطح پوست مانند لک ها،کک و مک و باز بودن بیش از اندازه منافذ پوست نیز با بکارگیری این روش درمان شده یا بهبود می یابند.
لایه برداری پوست اغلب به دو روش زیر قابل انجام است :
که در ادامه به شرح این دو روش پرداخته می شود.
پیلینگ در لغت به معنای پوست کندن است و در اصطلاح به استفاده از مواد شیمیایی با درجات اسیدی مختلف برای برداشتن و بازسازی بخشی از پوست اطلاق می شود. در واقع پیلینگ همان استفاده از لایه بردار های شیمیایی است. روش های پیلینگ شامل دو نوع سطحی و عمیق است که بنا به صلاحدید پزشک انتخاب می شود. در روش سطحی مواد مصرف شده در قسمت سطحی پوست نفوذ می کنند و در روش عمقی مواد وارد لایه های عمیق تر پوست می شوند.
در لایه برداری شیمیای یا پیلینگ از محلولی با یک پایه اسیدی برای جداسازی لایه خارجی و آسیب دیده پوست استفاده می شود. در این روش، محلول مورد نظر، روی پوست مالیده می شود تا با ایجاد یک سوختگی شیمیایی خفیف و کنترل شده سلول های مرده را از پوست جدا کند. لایه برداری شیمیایی علاوه بر تخریب سلول های مرده و باز کردن جا برای سلول های سالم و جوان، با تحریک لایه های زیرین پوست برای تولید کلاژن و الاستین، در طراوت و جوانی پوست نقش اساسی دارد.
در شرایطی که پوست دچار مشکلات حادی مانند چروک های عمیق باشد؛ راه درمان آن لایه برداری عمیق است. این نوع لایه برداری تنها برای صورت انجام می شود، اما کسانی که پوست تیره دارند، بهتر است از لایه برداری عمیق استفاده نکنند. چون این نوع لایه برداری به ویژه اگر توسط پزشک مجرب و آشنا به ساختار پوست انجام نشود؛ می تواند روی صورت چروک های ریز ایجاد کند که این احتمال برای پوست های تیره بیشتر خواهد بود.
لایه برداری عمیق با ایجاد سوختگی درجه دو، در لایه های مختلف پوست رسوخ می کند. محلولی که در لایه برداری عمیق استفاده می شود ترکیبات دارای فنل است. ترکیبات فنلی لایه بردار های بسیار قوی هستند که با سالی یک بار استفاده از آن ها می توانید به نتیجه موردنظر دست پیدا کنید. یک بار لایه برداری شیمیایی عمیق ممکن است ۶۰ تا ۹۰ دقیقه طول بکشد که برای هر قسمت از صورت به مدت ۱۵ دقیقه از محلول استفاده می شود.
یکی از روش هایی که کمک زیادی به درمان لک صورت می کند، لایه برداری مکانیکی است. لایه برداری مکانیکی شامل دو روش درم ابریژن و میکرودرم ابریژن می باشد؛ که البته متداول ترین لایه برداری مکانیکی، میکرودرم ابریژن است که تاثیر خوبی بر کیفیت پوست دارد. این روش با تحریک پوست باعث بهبود ساخت کلاژن شده و در طولانی مدت در بهبود چین وچروک موثر است. ضمن این که با تاثیر بر نفوذ دارو های پوستی، به درمان لک بسیار کمک می کند. خیلی از افراد جای جوش روی پوست صورت شان می ماند و این موضوع برای شان آزاردهنده است.
درم ابریژن منجر به افزایش کلاژن سازی پوست برای ماه های متوالی پس از درمان می شود که خود موجب جوانسازی پوست و به دنبال آن کم شدن عمق اسکارها و فرورفتگی های پوست یا از بین رفتن آنها می شود. درم ابریژن به دو روش قابل انجام می باشد. در روش اول از یک برس سیمی یا فلز الماس که بر روی یک موتور چرخنده قرار دارد، برای برداشتن لایه هایی از پوست استفاده می شود.
اما در روش دوم از سنباده های سیلیکون کربید پس از استریلیزاسیون استفاده می شود. در این روش پزشک با استفاده از یک دستگاه با سر سنباده مانند، روی پوست را سمباده می زند و لایه های بیرونی پوست که دچار آسیب دیدگی هستند را برداشته و لایه های زیرین را نمایان می کند. این کار حتما باید توسط پزشکی که تجربه کافی در انجام این عمل دارد، صورت پذیرد. این روش سبب می شود که لایه ایی نرم، صاف و جدید پوست جایگزین پوستی که تحت درمان قرار گرفته است شود. این عمل با بی حسی موضعی و بصورت سر پایی و در مطب امکان پذیر است.
اگر جزو این دسته از افراد هستید و از دارو های شیمیایی هم جواب نگرفته اید، می توانید از میکرودرم ابریژن استفاده کنید. میکرودرم ابریژن در درمان جای آکنه و آبله مرغان نیز موثر است. درمان جوشگاه های اسکار (جای جوش) بسته برحسب آن ها و محل و عمق شان به چند جلسه میکرودرم ابریژن هفتگی نیاز دارد. کریستال های آلومینیم که در این روش استفاده می شوند، هیچ گونه عارضه ای در سطح پوست ندارند، چون پزشک می تواند جریان و سرعت کریستال ها را کنترل کند.
میکرودرم ابریژن چون هم غیرتهاجمی است و هم نیاز به مراقبت های زیاد بعد از عمل ندارد طرفداران زیادی نیز دارا می باشد. در این روش پزشک با استفاده از دستگاه میکرودرم، لایه ی رویی پوست را به آرامی حذف می کند. ممکن است طی درمان احساس کنید که کسی دارد پوست شما را سنباده می کشد، اما درد نخواهید داشت. معمولاً میکرودرم ابریژن صورت، حدود ۳۰-۴۰ دقیقه طول می کشد. و پس از پایان درمان، به دلیل احساس خشکی در پوست (که موقتی است) نیاز است از مرطوب کننده استفاده شود.
با گسترش تزریق پرکننده ها، افراد سودجو انگیزه پیدا کردند تا بدون دانش، تجربه و مهارت کافی، اقدام به تزریق ژل نمایند. تزریق ژل در اصفهان نیز خدمتی است که فقط و فقط باید توسط پزشک انجام شود و این اقدام، در اماکنی مانند آرایشگاه ها و مراکز غیر مجاز سطح شهر، بر خلاف قاعده است و تخلف محسوب می شود. به همین جهت توصیه می شود؛ برای تزریق ژل یا فیلر به پزشکان پوست مراجعه کرده تا از عوارض غیر قابل پیش بینی این عمل جلوگیری نمایید.